Recenzija: In the Shadow of the Moon (2019)

Recenzija: In the Shadow of the Moon (2019)

Pogledali smo novi Netflixov znanstveno-fantastični krimi misterija film u kojem glume Boyd Holbrook i Michael C. Hall, In the Shadow of the Moon.

Žanr:

Krimi, misterija, sci-fi

Redatelj:

Jim Mickle

Scenarist:

Geoffrey Tock, Gregory Weidman

Glumci:

Boyd Holbrook, Michael C. Hall, Bokeem Woodbine

Radnje ukratko:

Policajac iz Filadelfije bori se sa doživotnom opsesijom kako bi pronašao misterioznog serijskog ubojicu čiji zločini prkose objašnjenju.

Recenzija: In the Shadow of the Moon (2019)

Film In the Shadow of the Moon je izašao na Netflixu 27.rujna 2019.godine. Kritika i publika je podijeljena oko ovog filma pa tako na Rotten Tomatoes ima 62 % dok na IMDB ima ocjenu 6,2 .

1988.godine Philadelphijski nadobudni policajac koji silno želi postati detektiv Thomas Lockhart (Boyd Holbrook) prati misterioznog serijskog ubojicu koji se pojavljuje svakih devet godina.

U isto vrijeme očekuje dijete sa suprugom.

Kad ubojstva krenu kršiti se sa svim pravilima prirode Thomasova opsesija da pronađe istinu ugrozit će njegovu karijeru,obitelj i zdrav razum.

Kroz lik Thomasa Lockharta kojeg pratimo kroz devetogodišnje cikluse svjedočimo borbi pojedinca da izbalansira posao i privatni život,te koliko dalekosežne posljedice to može imati.

Njegova predanost poslu i opsesija potrage za istinom će kroz godine udaljiti ga od obitelji i potpuno okupirati njegov život.

Ovo je jedna od dobrih stvari u filmu jer unatoč manjkavosti vremena taj segment je i od strane redatelja i od glumačke postave dobro odrađen.

U jednoj od uloga pojavljuje se i Michael C.Hall (Dexter).

Film je kombinacija SF-a,psihološkog trilera i drame,ali nažalost u nijednom od tih žanrova ne uspijeva se do kraja ostvariti.

Priča je zanimljivo postavljena i nažalost sama ideja mogla se još puno bolje realizirati, ali generalan dojam o filmu je zadovoljavajući.

Dobre strane ovog filma su zanimljiva priča i interesantni likovi .

Mane filma su poneki plot hole-ovi koji baš upadaju u oči i poprilično jednostavno odrađena inače zanimljiva priča.

Zanimljiva ideja nažalost jako loše je razrađena jer kako napredujemo kroz film prečesto se izmjenjuju triler/SF scene nabijene akcijom i mnoge bitne stvari se događaju bez nekih objašnjenja. Iako u mnogim trenutcima film uspijeva iznenaditi nažalost u većem dijelu je jako predvidljiv.

Kao i u slučaju mnogih Netflixovih filmova koji se štancaju na tjednoj bazi film pati od jednoličnosti i vidi se da je low budget, ali za razliku od većine ostalih filmova ovaj je imao dobru ideju čiji potencijal nije dobro iskorišten.

Glumačka postava je solidno odradila posao, ali ukupan dojam kvari nerazrađenost nekih segmenata priče.

Trailer filma In the Shadow of the Moon:

Similar Posts