Recenzija: Bird Box (2018)

Recenzija: Bird Box (2018)

Pogledali smo novi Netflixov post-apokaliptički znanstveno-fantastični horor film, sa Sandrom Bullock u glavnoj ulozi, Bird Box. Našu recenziju filma Bird Box pročitajte u članku. 
 Bird Box (2018) on IMDb

Žanr:

Drama, sci-fi, horor

Redatelj:

Susanne Bier

Scenarist:

Eric Heisserer, Josh Malerman

Glumci:

Sarah Paulson, Rosa Salazar, Sandra Bullock, John Malkovich

Radnje ukratko:
Žena i dvoje djece s povezima preko očiju putuju kroz distopijsko okruženje uz rijeku.
Recenzija: Bird Box (2018)

Bird Box je Američki post-apokaliptični film redateljice Susanne Bier i scenarista Eric Heisserer, pravljen prema knjizi iz 2014. godine istog imena od Josh Malerman. Zvijezde filma su Sandra Bullock, Trevante Rhodes, Jacki Weaver, Rosa Salazar, Danielle Macdonald, Lil Rel Howery, Tom Hollander, BD Wong, Sarah Paulson, Colson Baker i John Malkovich. Izašao je 21. prosinca 2018. godine na Netflixu.

Film prati ženu (Sandra Bullock) koja, zajedno s dvoje djece bez imena, mora proći kroz šumu i rijeku s povezom preko očiju kako bi izbjegla nadnaravni entitet koji uzima oblik žrtvinih najvećih strahova i natjera ih da počine samoubojstvo.

Bird Box je ugodno iznenađenje, napet, jeziv i definitivno zabavan od samog početka. Ne treba očekivati neka prevelika objašnjenja, ali ono što ima za ponuditi umjesto toga je napetost od samog početka do kraja. Uz to, neovisno o nadnaravnoj sili koja ih želi sve ubiti bez nekog razloga, interesantno je postaviti se u ulogu žene (Bullock) i razmišljati o tome kako bi se snašli u takvoj situaciji. Svaki trenutak izvan kuće mora provesti s povezom preko očiju, oslanjajući se samo na zvuk i svoju snalažljivost i uz to voditi dvoje male djece – već samo to je dovoljno da ovaj film spadne u žanr horora.

Inače što se pravog horora tiče u filmu ga gotovo i nema. Više se oslanja na neke zaista jezive situacije od kojih vam se naježe sve dlake na tijelu. Odlično su uspjeli stvoriti taj nelagodan osjećaj nemoći i neznanja, te vas zainteresirati pitanjima kako se nositi s tako nečim i ima li uopće smisla, jer kakva je budućnost ljudi toga svijeta.

Sandra Bullock je odlično odglumila glavnu ulogu u ovom filmu, te je još jednom pokazala da je vrhunska glumica. Njezin lik nije imao mjesta za ljubav, tugu i općenito osjećaje, samo volju za preživljavanjem sebe i dvoje djece koje vodi sa sobom, a ona je to odlično i sigurno odglumila.

Mnogima će se ovaj film činiti vrlo sličnim filmu A Quiet Place i prije nego možda dođete do nekih krivih zaključaka, sjetite se da je ovaj film pravljen prema knjizi iz 2014. godine, koja je izašla prije A Quiet Place. Moglo bi se reći da je ovo film potpuno suprotan filmu A Quiet Place. Osobno mi je i kvalitetom negdje na istom ili sličnom nivou. Zasluženo će se pojaviti na našoj listi najboljih filmova 2018. godine, uz A Quiet Place.

Trailer filma Bird Box:

https://youtu.be/hYaWwphUpmI

Similar Posts