Preporuke novih serija i koje izbjegavati

Preporuke novih serija i koje izbjegavati

Konstantno, kako gledamo, nadopunjujemo ovaj popis novim serijama, na koje trebate obratiti pažnju i gledati, te one druge koje trebate izbjegavati u širokom luku.

Uz to nekim serijama mjenjamo mišljenje, kako postaju bolje ili lošije tijekom gledanja.

The Orville

Nova znanstveno-fantastična, sarkastična serija, od kreatora Seth MacFarlane (Ted, Ted 2, Family Guy).

Ovo je jedna od serija kojoj sam definitivno promjenio mišljenje. I dalje mi je daleko lošija od Star Trek: Discovery, ali nakon uvodne 2 epizode, koje su bile poprilično loše, serija se drastično popravila. Čak moram primjetiti da više podsjeća na stare Star Trek serije nego ova nova Discovery.

Serija nije loša, ako ste ljubitelji znanstvene-fantastike, dajte joj priliku, samo nemojte očekivati neki ludi smijeh jer toga baš i nema previše, mada nekad ima jako dobrih fora.

Star Trek: Discovery

Iako su do sada izašle samo 3 epizoda (gledao sam dvije), serija mi je jako dobra. Tu će uvijek se voditi debate, između okorjelih, starih fanova, kojima se serija vjerojatno neće svidjeti do novih kojima vjerojatno većinom hoće. Izgleda odlično, počeli su vrlo ambiciozno i velikih razmjera, čak su i likovi solidni. Nažalost kao i obično, oni najveći fanovi Star Treka ih najviše i pokopavaju, tako da, upravo oni pljuju po seriji po svuda. Uz to glavni problem serije je što sumnjam da će dugo trajati, s obzirom na način koji su stavili prikazivanje u Americi.

Ako ste zaljubljenik u SF, volite gledati Star Trek, ali ne mislite da jedino serije s Kapetanom Kirkom (TOS) iz 60′ valjaju, svakako trebate pratiti seriju.

Young Sheldon

Za sada izašao samo pilot serije (prva epizoda), iako me nije ništa posebno impresionirala, uopće nije bila loša, pogotovo ne kako su ju gledatelji i dio kritike osudili. Teško je nešto posebno zaključiti nakon prve epizode, ali jedan potpuno drugačiji pogled, od onog u The Big Bang Theory, duhovit, ali opet i dramatičan.

Ako volite Big Bang Theory, Modern Family i slične serije, mislim da joj treba dati šansu, mada druga epizoda dolazi tek u studenom.

The Deuce

Preporuke novih serija i koje izbjegavati

Nova HBO serija o pogledu na prostituciju i pornografiju u 70′ i 80′, s James Franco, Maggie Gyllenhaal u glavnoj ulozi. Hrpa sexa, prostota i fantastično dočaranog New Yorka u 70′ i 80′ godinama, uz to HBO, visoka produkcija, drugo nisam ni očekivao od njih.

Gledati? O da definitivno!

Room 104

Još jedna HBO serija, ovog puta ni blizu kvalitete koju oni inače znaju ponuditi. Svaka epizoda je zasebna i poprilično drugačija, često pomalo bolesna. Par epizoda je bilo dobrih, gledljivih, ali par je bilo teški udav. Serija je nekada drama, nekada horor, nekada triler, a nekada komedija.

Serija je nešto drugačije, recimo poput Black Mirror serije, ali lošija verzija.

 

Nastavak na idućoj stranici

Similar Posts