U ovom članku vam donosimo sve nadolazeće Marvelove TV serije za Disney+ streaming platformu, kao i za njihovu drugu platformu Hulu, bilo da su glasine ili potvrđene naći će se u ovom članku koji ćemo ažurirati kako nove informacije budu dolazile. Marvelov Filmski Svemir je najuspješnija filmska franšiza svih vremena, koja je do sada zaradila više od nevjerojatnih 21 milijardu dolara! Sada kada je Infinity Saga završena filmom Avengers: Endgame i Faza 3 završena filmom Spider-Man: Far From Home, Marvel je najavio svoju filmsku Fazu 4, a djelomično i Fazu 5, ali također se okreće i pravljenju TV serija za nadolazeću Disney+ streaming platformu, serija koje će direktno utjecati na Marvelov Filmski Svemir.

Disney+ ove godine kreće s radom, a osim hrpe sadržaja koje imaju, pogotovo sada nakon što su pribavili materijale koji su bili u posjedu Foxa, odlučili su se za pravljenje hrpe novog sadržaja, između ostalog, raznih Marvelovih serija koje će biti povezane s dosadašnjim MCU.

I dok su njihove ranije MCU serije poput Netflixovih serija i ABC’s Agents of S.H.I.E.L.D. bile producirane od strane Marvel TV, pod vodstvom izvršnog potpredsjednika i voditelja televizije Jeph Loeba, one se nikada nisu direktno povezivale s filmovima. Disney+ serije će nadgledati osobno Marvel Studios šef Kevin Feige, bit će direktno povezane s MCU, njihovim likovima i glumcima, te će navodno imati znatno veće budžete nego je to običaj za TV serije.

Kupovinom Foxa, Disney je stekao većinska prava na Hulu streaming platformu, za koju je nedavno i preuzeo potpuno kontrolu u dogovoru s Comcastom. Tu će također raditi svoje Marvel serije, koje bi trebale biti prilagođene za stariju populaciju (iznad 17 godina), te za sada nije poznato hoće li biti povezane s MCU.

U nastavku možete pogledati koje su sve serije do sada službeno najavili, kao i one koje su za sada samo glasine, te vam uz to donosimo sve što trenutno znamo o njima.

DISNEY+

Falcon & Winter Soldier

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Showrunner: Malcolm Spellman

Očekivani datum izlaska: jesen 2020.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Svoje uloge reprizirati će Anthony Mackie kao Sam Wilson/Falcon i Sebastian Stan kao Bucky Barnes/Winter Soldier koji su kroz cijeli MCU prikazani kao najbolji prijatelji i saveznici Kapetana Amerike koji je imao svoj veliki, i sretni, završetak na kraju Endgame. Na samom kraju Endgame-a je kao 105-godišnjak predao svoj štit Falconu, u prisutnosti Winter Soldiera. Falcon je obećao Kapetanu da će dati sve od sebe, u što Kapetan naravno ni ne sumnja. Vjerujemo, iako nema nikakve potvrde o tome, da će se serija odvijati nakon toga događaja i da će ih pratiti po prvi puta u njihovim zajedničkim avanturama. Također, vraća se Daniel Brül kao Baron Zemo (sa svojom maskom!)

WandaVision

Scarlet Witch & Vision serija izlazi prije nego se mislilo + naziv
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Showrunner: Jac Schaeffer

Očekivani datum izlaska: proljeće 2021.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: O ovoj seriji se ne zna puno, osim da će naslovne uloge ponovno glumiti Paul Bettany i Elizabeth Olsen. Nedavno je potvrđeno da će se WandaVision TV serija direktno spajati i utjecati na Doctor Strange 2 film, tako da je, ipak, za očekivati da će se serija odvijati nakon događanja u Avengers: Endgame filma, a ne kako se prije pretpostavljalo, prije.

Loki

Tom Hiddleston potvrdio Lokievu sudbinu! - Svijet filma
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Showrunner: Michael Waldron

Očekivani datum izlaska: proljeće 2021.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Kao što svi znamo Loki je mrtav i dok su se mnogi fanovi nadali da je to samo trik – postojale su čak i velike teorije koje su objašnjavale te navodne trikove – to nije bio slučaj. Loki je bio zaista i potpuno mrtav, ubijen od strane Thanosa u Infinity War filmu. Međutim, dok Loki ostaje mrtav jer ga junaci nisu mogli vratiti, on je spreman za još avantura zahvaljujući Osvetnicima koji su pogriješili u Avengers: Endgame filmu. I dok nije poznato o čemu će se u seriji raditi, te kako se prije mislilo da će ova serija također biti prequel, sada se otvaraju vrata za razne druge avanture najdražeg varalice u MCU, Lokija, zahvaljujući nespretnosti Avengera koji su njemu otvorili mogućnost da nastavi živjeti i uveseljavati nas kroz razne druge multiverse.

Marvel’s What If…?

Prva Marvelove ‘What If?’ Disney+ serija fokusira se na Peggy Carter
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Showrunner: Nije najavljen

Očekivani datum izlaska: ljeto 2021.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Marvel’s What If… ? će biti animirana serija pravljenu prema stripovima istog imena, What If će ponovno posjetiti ključne trenutke iz MCU-a i pogledati kako bi se odvijali ako bi se ključni detalji promijenili. Prva epizoda serije What If? pita što bi se dogodilo da je Peggy Carter uzela Super Soldier serum u filmu Captain America: The First Avenger, ostavljajući Stevea Rogersa kao mršavog klinca koji se s vremenom pridružuje borbi protiv nacista (i Hidre) u metalnom odijelu Howarda Starka?

Hawkeye

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Showrunner: Nepoznato

Očekivani datum izlaska: jesen 2021.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Hawkeye serija će navodno pratiti Jeremy Rennerovog Clint Bartona dok predaje svoj ‘plašt’ Kate Bishop, liku koji je preuzeo njegov identitet Hawkeye u stripovima.

Lady Sif

Glasine: Lady Sif dobiva svoju seriju na Disney+
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Showrunner: Nepoznato

Očekivani datum izlaska: 2020.

Status: Glasine

Što znamo o seriji: Prema Discussing Film, serija o Lady Sif je u ranom razvoju kod Disneyja. Kevin Feige će i ovdje biti u svojoj standardnom produkcijskom kapacitetu, dok bi Jamie Alexander ponovno trebala utjeloviti lik Asgardske ratnice. Hoće li se serija odvijati prije ili poslije događanja u Thor: Ragnarok za sada je još nepoznato, kao i to hoće li se Thor osobno pojaviti u seriji.

HULU

Ghost Rider

Gabriel Luna se vraća kao Ghost Rider za Hulu Marvel Seriju
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Showrunner: Ingrid Escajeda

Očekivani datum izlaska: 2020.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Agents of S.H.I.E.L.D. glumac Gabriel Luna će reprizirati svoju ulogu kao Ghost Rider. Navodno, Hulu serija fokusirana na Robbie Reyesa neće biti povezana s Agents of S.H.I.E.L.D. pričom.

Helstrom

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Showrunner: Paul Zbyszewski

Očekivani datum izlaska: 2020.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Hellstrom likovi će se po prvi puta pojaviti na ekranima, tako da je moguće da nas serija odvede i bilo kojem smjeru u očima fanova. Ovaj brat i sestra duo ima ‘kompliciranu dinamiku’ i oni su djeca serijskog ubojice. Serija stripova prati njih dvoje dok hvataju ljude koji teroriziraju čovječanstvo. U kojem će smjeru ići serija za sada je nepoznato.

The Offenders

Hulu najavio nove Marvelove animirane serije za odrasle 'The Offenders'
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Showrunner: Razni

Očekivani datum izlaska: 2020.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Upoznajte ‘Marvel’s The Offenders,’ jer M.O.D.O.K., Hit-Monkey, Tigra, Dazzler i Howard the Duck dobivaju svoje animirane serije za odrasle na Hulu. Četiri nove animirane serije bazirane na manje poznatim, ali voljenim likovima: M.O.D.O.K., Hit-Monkey, Tigra & Dazzler i Howard the Duck. Te četiri serije će onda kulminirati u jednoj zajedničkoj imena Marvel’s The Offenders. Više o tim serijama ovdje.