U ovom članku vam donosimo sve nadolazeće Marvelove TV serije za Disney+ streaming platformu, kao i za njihovu drugu platformu Hulu, bilo da su glasine ili potvrđene naći će se u ovom članku koji ćemo ažurirati kako nove informacije budu dolazile. Marvelov Filmski Svemir je najuspješnija filmska franšiza svih vremena, koja je do sada zaradila više od nevjerojatnih 21 milijardu dolara! Sada kada je Infinity Saga završena filmom Avengers: Endgame i Faza 3 završena filmom Spider-Man: Far From Home, Marvel je najavio svoju filmsku Fazu 4, a djelomično i Fazu 5, ali također se okreće i pravljenju TV serija za nadolazeću Disney+ streaming platformu, serija koje će direktno utjecati na Marvelov Filmski Svemir.

Disney+ ove godine kreće s radom, a osim hrpe sadržaja koje imaju, pogotovo sada nakon što su pribavili materijale koji su bili u posjedu Foxa, odlučili su se za pravljenje hrpe novog sadržaja, između ostalog, raznih Marvelovih serija koje će biti povezane s dosadašnjim MCU.

I dok su njihove ranije MCU serije poput Netflixovih serija i ABC’s Agents of S.H.I.E.L.D. bile producirane od strane Marvel TV, pod vodstvom izvršnog potpredsjednika i voditelja televizije Jeph Loeba, one se nikada nisu direktno povezivale s filmovima. Disney+ serije će nadgledati osobno Marvel Studios šef Kevin Feige, bit će direktno povezane s MCU, njihovim likovima i glumcima, te će navodno imati znatno veće budžete nego je to običaj za TV serije.

Kupovinom Foxa, Disney je stekao većinska prava na Hulu streaming platformu, za koju je nedavno i preuzeo potpuno kontrolu u dogovoru s Comcastom. Tu će također raditi svoje Marvel serije, koje bi trebale biti prilagođene za stariju populaciju (iznad 17 godina), te za sada nije poznato hoće li biti povezane s MCU.

U nastavku možete pogledati koje su sve serije do sada službeno najavili, kao i one koje su za sada samo glasine, te vam uz to donosimo sve što trenutno znamo o njima.

DISNEY+

Falcon & Winter Soldier

Showrunner: Malcolm Spellman

Očekivani datum izlaska: jesen 2020.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Svoje uloge reprizirat će Anthony Mackie kao Sam Wilson/Falcon i Sebastian Stan kao Bucky Barnes/Winter Soldier koji su kroz cijeli MCU prikazani kao najbolji prijatelji i saveznici Kapetana Amerike koji je imao svoj veliki, i sretni, završetak na kraju Endgame. Na samom kraju Endgame-a je kao 105-godišnjak predao svoj štit Falconu, u prisutnosti Winter Soldiera. Falcon je obećao Kapetanu da će dati sve od sebe, u što Kapetan naravno ni ne sumnja. Vjerujemo, iako nema nikakve potvrde o tome, da će se serija odvijati nakon toga događaja i da će ih pratiti po prvi puta u njihovim zajedničkim avanturama. Također, vraća se Daniel Brül kao Baron Zemo (sa svojom maskom!), a pridružuju im se Sharon Carter koja će reprizirati svoju ulogu agentice S.H.I.E.L.D.-a i novi glumac Wyatt Russell, koji će glumiti stripovskog junaka U.S. Agenta!

WandaVision

Scarlet Witch & Vision serija izlazi prije nego se mislilo + naziv

Showrunner: Jac Schaeffer

Očekivani datum izlaska: proljeće 2021.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: O ovoj seriji se ne zna puno, osim da će naslovne uloge ponovno glumiti Paul Bettany i Elizabeth Olsen. Nedavno je potvrđeno da će se WandaVision TV serija direktno spajati i utjecati na Doctor Strange 2 film, tako da je, ipak, za očekivati da će se serija odvijati nakon događanja u Avengers: Endgame filma, a ne kako se prije pretpostavljalo, prije. Saznali smo i da će im se pridružiti Kat Dennings i Randall Park, koji će reprizirati svoje uloge iz MCUa, a također im se pridružuje i Kathryn Hahn u zasad nepoznatoj ulozi.

Loki

Tom Hiddleston potvrdio Lokievu sudbinu! - Svijet filma

Showrunner: Michael Waldron

Očekivani datum izlaska: proljeće 2021.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Kao što svi znamo Loki je mrtav i dok su se mnogi fanovi nadali da je to samo trik – postojale su čak i velike teorije koje su objašnjavale te navodne trikove – to nije bio slučaj. Loki je bio zaista i potpuno mrtav, ubijen od strane Thanosa u Infinity War filmu. Međutim, dok Loki ostaje mrtav jer ga junaci nisu mogli vratiti, on je spreman za još avantura zahvaljujući Osvetnicima koji su pogriješili u Avengers: Endgame filmu. I dok nije poznato o čemu će se u seriji raditi, te kako se prije mislilo da će ova serija također biti prequel, sada se otvaraju vrata za razne druge avanture najdražeg varalice u MCU, Lokija, zahvaljujući nespretnosti Avengera koji su njemu otvorili mogućnost da nastavi živjeti i uveseljavati nas kroz razne druge multiverse.

Marvel’s What If…?

Prva Marvelove ‘What If?’ Disney+ serija fokusira se na Peggy Carter

Showrunner: Nije najavljen

Očekivani datum izlaska: ljeto 2021.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Marvel’s What If… ? će biti animirana serija pravljenu prema stripovima istog imena, What If će ponovno posjetiti ključne trenutke iz MCU-a i pogledati kako bi se odvijali ako bi se ključni detalji promijenili. Prva epizoda serije What If? pita što bi se dogodilo da je Peggy Carter uzela Super Soldier serum u filmu Captain America: The First Avenger, ostavljajući Stevea Rogersa kao mršavog klinca koji se s vremenom pridružuje borbi protiv nacista (i Hidre) u metalnom odijelu Howarda Starka? Prva sezona će imati čak 23 epizode i svaka će se odnositi na jedan film dosadašnjeg MCUa.

Hawkeye

Showrunner: Nepoznato

Očekivani datum izlaska: jesen 2021.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Hawkeye serija će navodno pratiti Jeremy Rennerovog Clint Bartona dok predaje svoj luk i strijele Kate Bishop, liku koji je preuzeo njegov identitet Hawkeye u stripovima.

Moon Knight

Showrunner: Nepoznato

Očekivani datum izlaska: 2022.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: U siječnju 2017., James Gunn je izjavio da je Marvelu zapelo za oko filmska adaptacija stripa o Moon Knightu. Osim toga, i scenaristi filma Avengers Endgame su izrazili želju da ožive ovog lika na velikom plantu. No ipak, ovaj lik će na kraju svoj igrani debi imati u svojoj vlasitioj seriji, a s obzirom da su Disney+ serije jako usko povezane sa MCU filmovima, lako je za vjerovati da ćemo Moon Knighta uskoro gledati i na velikom platnu u nekom od nadolazećih crossovera.

She-Hulk

Showrunner: Nepoznato

Očekivani datum izlaska: 2022.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: She-Hulk je, kako i ime govori, ženska verzija popularnog zelenog Avengera kojeg je u filmovima glumio Mark Ruffalo, a sasvim je izgledno da je Avengers Endgame bio njegova posljednja stanica kao liku. Ipak, sada kada She-Hulk službeno dolazi u Marvel svemir, možda možemo očekivati i njegovo barem malo pojavljivanje jer Jennifer Walters, rođakinja Bruce Bannera se pretvorila u She-Hulk kada kada je, nakon teške ozljede, primila od njega krv koja je već tada bila izložena gama zračenju.

Ms. Marvel

Showrunner: Nepoznato

Očekivani datum izlaska: 2022.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Najavljena je i serija Ms. Marvel, spin-off serija filma Captain Marvel. S obzirom da je riječ o liku ispod čije su se maske skrivale mnoge djevojke (uključujući Carol Danvers), nije poznato kako će se ova serija konkretno uklopiti u MCU, ali vjerojatno će se ponovno spominjati Kree, pa možda čak i Brie Larson bude imala neku manju ulogu, iako je i njezin film Captain Marvel 2 već u ranim fazama razvoja za Fazu 5 MCU-a. Ipak, dodatno je najavljeno da će se Ms. Marvel definitivno pojaviti i na velikom platnu pokraj svoje vlastite serije.

Lady Sif

Glasine: Lady Sif dobiva svoju seriju na Disney+

Showrunner: Nepoznato

Očekivani datum izlaska: 2022. ili kasnije.

Status: Glasine

Što znamo o seriji: Prema Discussing Film, serija o Lady Sif je u ranom razvoju kod Disneyja. Kevin Feige će i ovdje biti u svojoj standardnom produkcijskom kapacitetu, dok bi Jamie Alexander ponovno trebala utjeloviti lik Asgardske ratnice. Hoće li se serija odvijati prije ili poslije događanja u Thor: Ragnarok za sada je još nepoznato, kao i to hoće li se Thor osobno pojaviti u seriji. Dakako, postoje šanse (i nade) da će se Lady Sif vratiti i u nadolazećem filmu Thor: Love and Thunder, tako da se možemo iskreno nadati da Jaimie Alexander još nije završila sa ovim popularnim likom koji nije dosad nije dobio ni približno pažnje koliko zapravo zaslužuje.

HULU

Helstrom

Showrunner: Paul Zbyszewski

Očekivani datum izlaska: 2020.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Hellstrom likovi će se po prvi puta pojaviti na ekranima, tako da je moguće da nas serija odvede i bilo kojem smjeru u očima fanova. Ovaj brat i sestra duo ima ‘kompliciranu dinamiku’ i oni su djeca serijskog ubojice. Serija stripova prati njih dvoje dok hvataju ljude koji teroriziraju čovječanstvo. U kojem će smjeru ići serija za sada je nepoznato.

The Offenders

Hulu najavio nove Marvelove animirane serije za odrasle 'The Offenders'

Showrunner: Razni

Očekivani datum izlaska: 2020.

Status: Potvrđeno

Što znamo o seriji: Upoznajte ‘Marvel’s The Offenders,’ jer M.O.D.O.K., Hit-Monkey, Tigra, Dazzler i Howard the Duck dobivaju svoje animirane serije za odrasle na Hulu. Četiri nove animirane serije bazirane na manje poznatim, ali voljenim likovima: M.O.D.O.K., Hit-Monkey, Tigra & Dazzler i Howard the Duck. Te četiri serije će onda kulminirati u jednoj zajedničkoj imena Marvel’s The Offenders. Više o tim serijama ovdje.