Novi Mortal Kombat film dobio datum izlaska

Novi Mortal Kombat film dobio datum izlaska

Čini se kako je novi Mortal Kombat film, koji je već dugo vremena u izradi, sada napokon dobio datum izlaska. Prije nekoliko dana smo pisali da je započela pred-produkcija na filmu koji producira Jame Wan.

Prema Variety, Warner Bros. je izabrao 05. ožujak 2021. kao datum kada novi turnir počinje. Mortal Kombat će ući u stvarnu borbu s nekom opakom konkurencijom – zato što je prije samo nekoliko dana objavljeno da 05. ožujka izlazi i Masters of the Universe.

Novi Mortal Kombat film dobio datum izlaska

Masters of the Universe je trebao izaći čak ove godine, ali to se očigledno neće dogoditi. Sada znamo da će Sonyjev film od redatelja Adam i Aaron Nee, a u kojem glumi zvijezda Netflixovog filma Noah Centineo kao He-Man doći 2021. godine. On će se na kino blagajnama boriti s James Wanovim Mortal Kombatom, kojeg će režirati Australski redatelj Simon McQuoid, koji je radio komercijalne poslove na video igrama uključujući Halo i Call of Duty.

Drugi filmovi koji izlaze na taj datum su animirani Nimona film i Bez naziva Universalov novi film. Ovaj Universalov film bi mogao stvoriti trostruku borbu za kino blagajne, ali za sada se čini kako će ići He-Man protiv Mortal Kombata prsa o prsa.

Mortal Kombat (1995)

Ovo je vrlo interesantno jer oba filma nostalgičnu vrijednost za djecu 80′ i 90′ godina. Obe ove franšize su već imale svoje prijašnje filmske adaptacije. Crtani film iz 1980tih He-Man and the Masters of the Universe je adaptiran u Masters of the Universe u kojem je glumio Dolph Lundgren 1987. godine, a serija igara od Midway, koja je imala svoj prvi debi 1992, dobila je svoj dugometražni film 1995. godine.

Taj film se i dalje smatra jednim od najboljih adaptacija video igara svih vremena.

Čini se kako je Mortal Kombat zadržao znatno veći status u današnje vrijeme od He-Mana, što bi mu moglo pomoći u ovoj borbi. U travnju ove godine je izašla posljednja Mortal Kombat 11 igra, te je dobila fantastične recenzije.

Noah Centineo je He-Man u Masters of the Universe filmu

Ne znamo još puno o ovim filmovima, a ni jedni od ovih redatelja – Aaron i Adam Nee vs. Simon McQuoid – nemaju puno iskustva da bi mogli reći kojoj strani to može donijeti prednost.

Jako nas zanima hoće li Mortal Kombat otići u R-Rated smjeru, s obzirom na to da ima jako puno brutalnih i krvavih scena i mnogi se fanovi (uključujući mene) nadaju da će biti tako. To bi mu moglo utjecati na šanse da pobjedi gotovo sigurno PG-13 Masters of the Universe.

Naravno, dvije godine od sada je dosta vremena i postoji mogućnost da se datumi promjene. Bez obzira na njihove rejtinge, ova dva filma se vjerojatno bore za sličnu ili čak istu publiku i tko god pobjedi, to sigurno neće biti ‘flawless victory’.

Druge je zanimalo i ovo...