Najvažniji događaji Marvelovog Filmskog Svemira koje nikada nismo vidjeli

Najvažniji događaji Marvelovog Filmskog Svemira koje nikada nismo vidjeli

Marvelov Filmski Svemir je preskočio neke jako važne trenutke na velikim ekranima, a ovdje vam donosimo neke od najvećih koje nažalost nikada nismo vidjeli. U stvaranju konstantno proširivanog svemira, Marvel Studios je morao odlučiti što je, a što nije dovoljno važno da se nađe u svakom filmu. Za većinu od posljednjih 11 godina, to je značilo staviti naglasak na Iron Mana, Captain Americu i Thora, s Black Widow, Hulkom i Hawkeyem koji su također dobili malo više vremena na ekranima.

Dosadašnja 23 objavljena Marvelova filma su se bavili nekim od najvećih trenutaka koje je ovaj svemir vidio, a izvornih šest Avengersa bilo je tamo za većinu njih. Invazija New Yorka, borba u Sokoviji i Sokovijski sporazum, kao i Thanosov dolazak i ultimativan poraz, sve se vrtjelo oko njih. U međuvremenu, noviji i prateći likovi imali su značajne događaje u svom životu preskočene na zaslonu.

Gotovo svaki MCU film ima neke važne događaje na koje samo aludira ili objašnjava na početku, ali mi ćemo vam u ovom članku donijeti samo one najvažnije:

LOKI UPOZNAJE THANOSA

Najvažniji događaji Marvelovog Filmskog Svemira koje nikada nismo vidjeli

Tom Hiddlestonov bog trikova i spletki Loki postao je vrijedan tog naslova na kraju Thor filma iz 2011. godine. Prikazano je kako utječe na Erika Selviga i pripremilo Lokija za glavnog negativca filma The Avengers. Kada je imao dramatična ulazak u film, bio je opremljen snažnim žezlom za koji se ispostavilo da je opremljen Mind Stoneom. Loki je dobio svoje žezlo i naredbe da pokupi Tesseract aka Space Stone od Thanosa, ali MCU nikada nažalost nije pokazao kako su se njih dvojica susreli. Fanovi su se nastavili pitati kako se to dogodilo, a ta scena bi ih još bolje približila kada su se u Avengers: Infinity War susreli licem u lice.

HULK OSVAJA SAKARR

Najvažniji događaji Marvelovog Filmskog Svemira koje nikada nismo vidjeli

Kada je Hulk odletio s Quinjetom na kraju Avengers: Age of Ultron, njegovo je odredište bilo jedno od najvećih pitanja. Do Thor: Ragnarok filma nismo saznali da je Hulk sletio na Sakarr i postao Šampion mečeva gladijatorskog stila. Oklopni, malo pametniji Hulk u svom prirodnom borbenom staništu nešto je što su fanovi željeli vidjeti godinama, ali film ga je samo na trenutak prikazao dok se borio s Thorom. Međutim, Thor: Ragnarok je potvrdio da je Hulk jedan od najboljih Šampiona koje je Sakarr ikada vidio i vrlo vjerojatno je pobijedio neke vrlo značajne protivnike na svom putu. Međutim, mi nažalost nikada nismo imali prilike vidjeti te borbe.

CAPTAIN MARVEL PRIMA POZIV OD FURYJA

Najvažniji događaji Marvelovog Filmskog Svemira koje nikada nismo vidjeli

Iako je Avengers: Infinity War više manje pokazao samo kako je Thanosovo pucketanje promijenilo život na Zemlji, cijelom svemiru se populacija smanjila na pola. Post-kredit scena na kraju filma Avengers: Infinity War je prikazala kako Nick Fury šalje poruku Captain Marvel kako bi ona došla na Zemlju zbog tih događaja i ona upravo to učini u post-kredit scenama Captain Marvel filma. Međutim, ta scena ili njezina uloga u filmu Avengers: Endgame nije dopustila gledateljima da vide stanje u kojem je svemir bio u trenutku kada je Carol primila Furyjevu poruku (pretpostavljamo prvu u posljednjih 20 godina) i moguću decimaciju koja se događala okolo nje. Ona je razorena gubitkom Furyja, ali bili bo zgodno vidjeti kako je reagirala na događaje koji su ju okruživali u trenutku kada je dobila poruku.

STVARANJE INFINITY KAMENJA

Avengers Endgame teorija: Avengersi prave svoje Infinity Stones

Infinity Kamenje je igralo gotovo glavnu ulogu kroz prva 22 filma Marvelove Infinity Sage. I dok jesmo dobili neko vrlo kratko objašnjenje o njima u Doctor Strange filmu, ono je bilo vrlo kratko i pojednostavljeno. Znamo da su ih stvorila Kozmična bića Infinity, Eternity, Entropy i Death, pa koliko bi bilo dobro da smo imali prilike vidjeti ta bića kako prave Infinity Kamenje, ako ni zbog čega drugog, onda barem kako bi vidjeli ta svemoćna bića na velikim ekranima.

VIDJETI ODINA U AKCIJI

Najvažniji događaji Marvelovog Filmskog Svemira koje nikada nismo vidjeli

I dok se pričalo o prijašnjim avanturama i snazi Odina u Marvelovom Filmskom Svemiru, mi ga nažalost gotovo ništa nismo uspjeli vidjeti u akciji i u tim avanturama. Inače Odin je izrazito jako biće u stripovima, koji je vlastoručno pobijedio Thanosa i poprilično namučio Galactusa, dakle netko koga bi zaista bilo dobro vidjeti u mlađim danima na velikim ekranima MCUa.

ŠTO SE DOGODILO S WINTER SOLDIEROM?

Najvažniji događaji Marvelovog Filmskog Svemira koje nikada nismo vidjeli

Mi znamo da je u Captain America: The First Soldier, najbolji prijatelj Steve Rogersa, Bucky Barnes, pao u provaliju iz jurećeg vlaka. Nakon toga, u filmu Captain America: The Winter Soldier otkriveno je da je on i dalje živ, samo da mu je mozak isprala Hydra kako bi radio za njih. Pa što mu se dogodilo? Kako je preživio? Jesu li ga morali oživjeti iz prave smrti? Jeli on preživio taj ogromni pad u kojem je samo ozlijedio ruku? Bilo bi dobro vidjeti objašnjenje na ekranima kako je Bucky uspio preživjeti taj nemogući pad.

Ovo su sami neki od hrpe trenutaka koje bi voljeli vidjeti na velikim ekranima MCUa, a pitamo vas da nam napišete u koji bi vi trenutak, koji nije prikazan, voljeli vidjeti na velikim ekranima.

Similar Posts