Mogla bi biti 4 MCU filma po prvi puta u 2021. godini

4 MCU filma po prvi puta u 2021. godini?

2021. godina bi mogla biti prva u kojoj će biti čak četiri filma iz Marvelovog Filmskog Svemira. Marvel Studios je započeo s njihovom sada rekordnom franšizom davne 2008. godine s jednostavnim rasporedom izlazaka filmova: oni su pustili dva solo filma na samom početku, preskočili potpuno 2009. godinu, izdali jedan u 2010. godini, dva u 2011 i po jedan u 2012. i 2013. godini. Od 2014. godine do danas, MCU je imao po više filmova svake godine u kinima.

Ovaj raspored je donio po dva filma kroz cijelu Fazu 2, a Faza 3 je započela po istom principu, kada su izašli Captain America: Civil War i Doctor Strange 2016. godine. U 2017. godini, Marvel je započeo s tri filma godišnje, te je zadržao taj raspored za 2018. i 2019. godinu. Ove godine smo već vidjeli Captain Marvel i Avengers: Endgame u kinima s velikim uspjehom i ostaje nam još Spider-Man: Far From Home koji će završiti Marvelovu Fazu 3.

Marvel još treba službeno potvrditi planove za Fazu 4, ali generalna ideja postoji zahvaljujući datumima izlazaka Bez Naziva Marvel Filmova koje je Disney objavio do 2022. godine. U početku se činilo da će i dalje ići tri filma godišnje, ali odgoda Guardians of the Galaxy Vol. 3 je promijenila planove studija za 2020. godinu. Samo dva MCU filma sada stižu iduće godine. Kevin Feige je već izjavio da njima nije bitno koliko će filmova godišnje izaći, nego da nastave razvijati ovaj svemir na pravi način. Pa, to bi nas moglo dovesti do 2021. godine s četiri filma.

MARVEL IMA DATUME ZA TRI MCU FILMA

4 MCU filma po prvi puta u 2021. godini?

Kao dio Disneyjevih originalnih planova, Marvel za sada ima tri najavljena datuma za 2021. godinu. Ti datumi su 12. veljače, 07. svibanj i 05. studeni. Znamo da Black Widow solo film i The Eternals stižu iduće godine. Kako nam onda stoji 2021. godina?

Za veljaču 2021. godine se pretpostavlja da će biti Black Panther 2, nakon što je prvi film na taj isti datum prešao zaradu od milijardu dolara. Međutim, čini se da bi Shang-Chi mogao započeti godinu za Marvel na taj datum. Iz Marvela su jako ubrzali produkciju na tom filmu i čini se da bi upravo on mogao zauzeti datum u veljači 2021. godine.

Ako Black Panther 2 propusti datum u veljači, to bi moglo značiti da ga Marvel gura u glavni dio sezone. Nastavak bi mogao započeti ljetnu blockbuster sezonu u svibnju 2021. godine.

Treći datum u 2021. godine očekuje se da je za Doctor Strange 2. Doctor Strange 2 je jedini od ovih filmova koji ima potvrđenog redatelja, osim Guardians of Galaxy Vol.3, ali on će započeti snimanje tek nakon što James Gunn završi svoj rad na Suicide Squad 2. Tako da je studeni 2021. godine najvjerojatnije rezerviran upravo za Dr. Strange 2, što je gotovo točno pet godina nakon prvog dijela koji je osrednje zaradio na kino blagajnama.

SPIDER-MAN 3 BI TAKOĐER MOGAO IZAĆI 2021. GODINE

4 MCU filma po prvi puta u 2021. godini?

I dok Disney i Marvel imaju tri rezervirana datuma, Sony bi u taj raspored mogao dodati i Spider-Man 3. Sony i Marvel Studios trenutno dijele Tom Hollandovog Spider-Mana u vrlo rijetkom Hollywoodskom ugovoru. U tom ugovoru Sonyju ide sva zarada od filmova, dok Marvel može koristiti lika u filmovima tipa Avengers: Infinity War, Endgame i drugima.

Oni su smislili plan za trilogiju Spider-Man filmova s mlađim glumcem i krenuli su vrlo brzo to sve realizirati. Sony je bio taj koji je forsirao da Spider-Man: Far From Home izađe samo dvije godine nakon Spider-Man: Homecoming, ali i samo dva mjeseca nakon Avengers: Endgame.

Iako još nije najavljen službeni datum izlaska za treći Spider-Man film, očekuje se da će to biti učinjeno vrlo brzo nakon izlaska filma Far From Home, pogotovo ako taj film bude uspjeh na kino blagajnama. Sumnjam da će Sony htjeti čekati i riskirati s filmom, a velo je moguće da će istog glumca htjeti koristiti i u svom Spider-Man spinoff svemiru.

Srpanj 2021. godine bi mogao zadržati razmak od dvije godine između filmova, a čak je i vrlo vjerojatan. Holland snima posljednji svoj za sada najavljen film Uncharted, također za Sony, koji izlazi na Božić 2020. godine. Što znači da bi vrlo vjerojatno mogli započeti snimanje Spider-Man 3 filma u ljeto 2020. godine, kako bi bio spreman za ljeto 2021. godine.

PREDVIĐANJE MARVELOVOG RASPOREDA ZA 2021. GODINU

4 MCU filma po prvi puta u 2021. godini?

Ako sve ovo bude kako se predviđa, onda će 2021. godina biti prva u kojoj će Marvel imati čak četiri filma u kinima. Dobra stvar za Marvel Studios je ta što bi im Sony pomogao s jednim od ta četiri filma, što bi im djelomično olakšalo poslove koje imaju u toj godini. Pa kako će točno izgledati 2021. godina? Evo naših predviđanja:

  • Shang-Chi u veljači 2021.
  • Black Panther 2 u svibnju 2021.
  • Spider-Man 3 u srpnju 2021.
  • Doctor Strange 2 u studenom 2021.

Ono što je također iznenađenje za MCU je da bi se ova sva četiri filma najvjerojatnije trebala odvijati na Zemlji. Što će se točno kod kojeg od tih filmova događati za sada je nepoznato i mogli bi samo nagađati. Međutim, nakon Spider-Man: Far From Home i konvencija poput San Diego Comic-Con i D23, trebalo bi biti samo pitanje vremena kada će biti objavljeni planovi za Fazu 4. Za sada se čini da bi 2021. godina mogla biti najzaposlenija za Marvel Studios, a tu još ne ubrajamo serije za Disney+ streaming platformu koje će isto nadgledati Marvel Studios.

Similar Posts