Michael B. Jordan razgovarao sa Warner Bros. glede uloge Supermana

Michael B. Jordan razgovarao sa Warner Bros. glede uloge Supermana

Prošle godine, nakon izvještaja da Henry Cavill više neće igrati Supermana za Warner Bros. i DC, objavljeno je da se Creed i Black Panther zvijezda Michael B. Jordan razmatra da preuzme ulogu Calvin Ellisa, poznatog kao Crni Superman u budućnosti. Od tog vremena glede Supermana nije bilo pokreta, ali Cavill se i dalje kune da će se jednom vratiti ulozi Clark Kenta, originalnog Čovjeka od Čelika, što je dovelo do velike zbrke oko ikoničnog junaka. Kako se ispostavilo, Warner Bros. se zapravo u jednom trenutku sastao s Jordanom oko uloge, a glumac je stvorio ideju za novog Supermana.

Prema novom izvještaju agencije Variety, WB i Jordan upoznali su se početkom ove godine, a glumac je podijelio svoju viziju budućnosti Supermana. Međutim, unatoč tome što zvuči kao dobar susret, Jordan se navodno nije spreman obvezati na igranje Supermana zbog nedostatka predanosti WB-a prema liku, pogotovo Calvin Ellisa koji je gotovo jedva poznat kao stripovski lik pored lika i djela Clarka Kenta.

Studio izgleda nije baš načisto što treba učiniti sa Supermanom, likom koji je u posljednjih 13 godina rebootiran dva puta, jednom s Brandonom Routhom iz filma Superman Returns, a kasnije s Henryjem Cavillom u Man of Steel bez slijetanja na pobjedničku strategiju. Superman se često pojavljivao i na televiziji, u emisijama poput Lois i Clark i Smallville, što je dovelo do nekih strahova na Warnersu da bi tržište moglo biti zasićeno tolikom dozom Clarka Kenta, a da ne spominjemo da će sljedećeg mjeseca crossover Crisis on Infinite Earths okupiti čak tri različita Supermana – Tyler Hoechlin kao Arrowverse Superman, Tom Welling kao Smallville Superman i Brandon Routh kao Kingdom Come Superman.

Da bi pomogao u pronalaženju načina da Superman postane relevantan za modernu publiku, studio je odabrao je puno visokih talenata. Bilo je razgovora s J.J. Abramsom, čija je kompanija Bad Robot nedavno potpisala ogroman ugovor sa studiom, a ranije je ove godine održan taj ranije spomenut sastanak Michael B. Jordana s Warnerom o novoj viziji lika. Insajderi smatraju da novi Superman film vjerojatno neće pasti na ekrane prije 2023., s obzirom na to da nema scenarija i nema režisera.

Insajderi vjeruju da je to sve u bivšem režimu vrhunskog DC-a; rukovoditelji Jon Berg, Geoff Johns i šefica DC Entertainment Diane Nelson, bilo je previše previše donositelja odluka, što je dovelo do nedostatka jasne vizije. Oni također tvrde da je Warner Bros. pogriješio što je u početku žurio s filmovima u nadi da će doći do datuma puštanja koji su bili iscrpljeni prije nego što su scenariji u potpunosti uspostavljeni. Toby Emmerich je postavio ključni prioritet DCa na solo filmove otkako je preuzeo kontrolu nad studiom 2017. godine.

“Njihova početna greška bila je što su pokušali učiniti previše, prebrzo”, rekao je Shawn Robbins. “Pokušavali su kopirati Marvelov model, ali za to su trebali vrijeme i godine stvaranja likova. Ne možete započeti s velikim ansamblom filmom. To morate zaraditi.”

Nadolazeći DC filmovi su sljedeći: Birds of Prey u veljači 2020., Wonder Woman 1984 u lipnju 2020., The Batman, The Suicide Squad i Black Adam u 2021., te Aquaman 2 u prosincu 2022.

Biste li htjeli vidjeti Jordana u plavom skafanderu i crvenom plaštu?

Similar Posts