Metro 2033 filmska adaptacija najavljena

Metro 2033 filmska adaptacija najavljena

Filmska adaptacija knjige Metro 2033 je u izradi, prema najnovijem razvoju u nizu napora da se roman izbaci na veliko platno. Variety donosi da Gazprom Media, ruski medijski holding i njegove različite tvrtke producirat će film koji je zasnovan na istoimenom romanu Dmitrija Glukhovskog. Mnogi ljudi će vjerojatno prepoznati Metro 2033 iz adaptacije video igre i ostalih igara u seriji, ali ova filmska adaptacija će uzeti smjernice iz knjige.

Gazprom Media će imati ekskluzivna prava na film koji dolazi u kina 01. siječnja 2022. godine, prema Variety. Snimanje treba započeti sljedeće godine, a dok je samo Ruska premijera trenutno spomenuta, bilo je razgovora o promoviranju filma i na drugim područjima.

Metro 2033 filmska adaptacija najavljena

Metro 2033 je prva knjiga u seriji Glukhovskog i sadrži postapokaliptičnu postavku ispunjenu preživjelima, frakcijama i politikom. Nuklearna rat je natjerao ljude na život u podzemlju metro tunela ispod Moskve gdje su upravljanje resursima i branjenje od vanjskih prijetnji neophodni za opstanak.

“Knjiga Ruskog autora je postala popularna i poznata diljem svijeta, te je ugrađena u kulturni kod znanstveno-fantastičnih fanova i gamera diljem svijeta,” rekao je Valery Fedorovich, producent koji radi na filmu. “Za nas i Gazprom Media Holding, ovo je projekt iz snova, najambiciozniji i najveće skale film koji smo ikada imali. Namjeravamo uložiti neviđenu svotu… u produkciju i promociju ovog filma, kako u Rusiji, tako i izvan nje.”

Metro 2033 filmska adaptacija najavljena

Ovo nije prvi puta da je filmska adaptacija Metro 2033 najavljena. MGM je prije predvodio adaptaciju Metro 2033, ali su se prava vratila autoru na kraju 2018. godine zbog problema sa skriptom. Film se trebao odvijati u Washington D.C., lokaciji koja se ne bi povezala s bilo kojom od tema ili crteža elemenata koji se nalaze u knjizi. Glukhovsky je povratio prava na film i započeo rad s drugim neimenovanim producentima u to vrijeme.

“Metro 2033 je moja prva novela,” autor je rekao. “Imala je vrlo posebnu ulogu u mom životu, i unatoč tome što sam dobio brojne ponude [da ju prilagodim za ekran], sve sam ih odbio više od 10 godina.”

Filmska adaptacija Metro 2033 će doći u kina 01. siječnja 2022. godine.

Similar Posts