Marvelova Faza 5 raspored iz snova koji bi mogao biti objavljen na D23 [ovog vikenda]

Marvelova Faza 5 raspored iz snova koji bi mogao biti objavljen na D23 [ovog vikenda]

Nije još prošlo ni mjesec dana od kada su fanovi Marvela bili počašćeni s masivnim otkrićima Faze 4 Marvelovog Filmskog Svemira, popisa koji je otkrio gotovo tucet novih projekata Marvel Studiosa za televiziju i velike ekrane. Od Black Widow i The Eternals koji nam dolaze sljedeće godine, do Thor: Love and Thunder koji dolazi 2021. godine.

Međutim, dalje od Faze 4 je samo najavljeno par projekata o kojima ne znamo puno, niti kada bi trebali doći. Na svu sreću, ove godine je D23 Disney expo, na kojem ćemo dobiti još novih otkrića Marvel Studiosa, između ostalog. I dok nismo baš sigurni da će otkriti cijelu Fazu 5 – kao što su to učinili na San Diego Comic-Conu s Fazom 4 – mi se ipak nadamo tome. Zapravo, donosimo vam naš popis želja filmova koji bi imali smisla pojaviti se 2022. i 2023. godine.

BLADE

Marvelova Faza 5 raspored iz snova koji bi mogao biti objavljen na D23 [ovog vikenda]

Jedno od najvećih iznenađenja u 10 godina Marvelovog Filmskog Svemira, mi znamo da Mahershala Alijev Blade film neće biti dio Marvelove Faze 4, što je Feige i potvrdio.

S obzirom na to da ovaj film za sada nema ni redatelja ni scenarista, najranije što ga možemo očekivati u kinima je 2022. godina. Zapravo, s obzirom na to da su neki filmovi već u produkciji, vjerojatnije je čak da ćemo Blade vidjeti tek 2023. godine na velikim ekranima.

U svakom slučaju, to ne znači da možda nećemo imati prilike vidjeti Alia kao Daywalkera ranije. Nemojmo zaboraviti da je Doctor Strange in the Multiverse of Madness opisan kao prvi Marvelov “strašni film” i u nekom trenutku kroz putovanja multiverseom, možda bi Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) i Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) mogli susresti Bladea i vampire.

GUARDIANS OF THE GALAXY 3

Kako Avengers: Endgame priprema Guardians of the Galaxy Vol. 3

Prvi film na ovoj listi Marvelove Faze 5 je garantirano James Gunnov Guardians of the Galaxy Vol. 3. U paklu razvoja je u ovim trenucima zahvaljujući nekim promjenama ekipe i film koji je najvjerojatnije trebao biti u kinima 2020. godine je znatno odgođen.

U ovom trenutku, film će najvjerojatnije započeti produkciju u trećem ili četvrtom dijelu 2020. godine, kako bi bio spreman za kina 2022. – iako su to samo špekulacije za sada. Marvel ima svibanjski datum u 2020. (06. svibanj) i bez najavljenog Avengers team-up filma, vrlo je moguće da će treći Guardians of the Galaxy film upasti na to blockbuster mjesto.

CAPTAIN MARVEL 2

Napokon potvrđen od Feigea na Comic-Conu, Captain Marvel 2 je još jedan kandidat Faze 5. Na svu sreću, intergalaktičke avanture Carol Danvers (Brie Larson) od 1996. godine do sada pružaju brojne mogućnosti i potencijalne priče. A kada pričamo o intergalaktičkim avanturama…

NOVA

Adam McKay vjeruje da Marvel radi na Nova filmu

Možemo li već dobiti Nova film? U jednom ili drugom trenutku, neizbježno je da se lik pridruži Marvelovom Filmskom Svemiru. Možda je on već ubačen kroz skriptu u Guardians 3 ili je sporedna uloga u Captain Marvel 2. U svakom slučaju, postoji ogromna priča u rekonstrukciji Xandara i stvaranju jačih Nova Corpsa i Worldminda – priča koja bi bila savršena za velike ekrane.

BLACK PANTHER 2

Još jedan film koji će garantirano biti dio Marvelove Faze 5 je Black Panther 2. Zapravo, redatelj Ryan Coogler je već započeo raditi na filmu. S obzirom na to da će Gunn neko vrijeme biti zaposlen radeći na Suicide Squad 2 filmu, vjerojatno je da će Black Panther 2 doći prije njega te će zauzeti prvi slobodan datum 2022. godine.

I dok su obično veći filmovi rezervirani za ljetne datume, prvi Black Panther film nije imao problema skupiti velike količine novaca u veljači – zapravo, skupio je $1.35 milijardi. Ako nastavi kao prijašnji Marvelovi nastavci, nije čudno za očekivati da bi mogao prebaciti čak $1.5 milijardi.

FANTASTIC FOUR

Marvel potvrdio Fantastic Four film za MCU!

Iako baš nismo sigurni za ovaj, vrlo je vjerojatno da će Fantastic Four biti prvi sadržaj koji će Marvel napraviti iz kupljenog ugovora od Foxa.

Naravno, mi još uvijek imamo Fant4stic 2015, ali do izlaska 2023. godine ili kasnije, sasvim će dovoljno vremena proći da potpuno zaboravimo onaj debakl redatelja Josha Tranka.  U svakom slučaju, Hollywood ionako pravi remake filmova svakih par godina, zar ne?

X-MEN FILM

Top lista: X-Men serijal (2000-2019)

Iako baš nismo sigurni da će tako skoro praviti novi X-Men film, postoji mogućnost da koriste nekog od likova iz X-Men svemira. Da, sigurno će fanovi željeti vidjeti likove poput Wolverinea, Jean Grey i Cyclopsa kako se pridružuju Marvelovom Filmskom Svemiru – ali sve smo njih već vidjeli nekoliko puta posljednja dva desetljeća. I dok će se ta tri lika zasigurno pridružiti MCU u nekom trenutku, možda se Marvel Studios prvo odluči upustiti u neke likove poput Shi’ar ili Starjammers. Tko zna, možda prvi film koji budemo vidjeli od X-Mena na velikim ekranima bude Imperial Guard vs. Starjammers postavke, nešto poput Captain America: Civil War, samo u svemiru.

Napišite nam u komentarima na našoj Facebook stranici koje od ovih filmova bi prve voljeli vidjeti u Fazi 5 Marvelovog Filmskog Svemira.

Similar Posts