Recenzija: The Tale (2018) - Svijet filma

Recenzija: The Tale (2018)

Pogledali smo novi drama, misterija, triler film, s Laura Dern u glavnoj ulozi, The Tale. Našu recenziju filma The Tale pročitajte u članku. 

Žanr:

Drama, misterija, triler

Redatelj:

Jennifer Fox

Scenarist:

Jennifer Fox

Glumci:

Elizabeth Debicki, Chelsea Alden, Laura Dern

Radnja ukratko:

Istraga o sjećanju jedne žene dok je prisiljena ponovno ispitati njezin prvi seksualni odnos i priče koje si mi sami pričamo kako bismo preživjeli.

Recenzija: The Tale (2018)

Temeljena na vlastitom životnom iskustvu redateljice i producentice Jennifer Fox, PRIČA (The Tale) je zapravo istraživanje sjećanja žene koja je prisiljena preispitati svoju prvu seksualnu vezu. Jennifer, uspješna novinarka i profesorica, živi zavidnim životom sa svojim dečkom u New Yorku. Sve dok njezina majka ne pronađe priču koju je Jennifer napisala s 13 godina i u kojoj opisuje „posebnu“ vezu s dvojicom odraslih trenera. Čitajući požutjele stranice „Priče“, Jennifer otkriva da se šifrirani detalji koje je sastavila prije 40 godina prilično razlikuju od njezina sjećanja. Duboko potresena, ali odlučna u namjeri da svoju verziju događaja pomiri s istinom, Jennifer kreće u potragu za dvojicom trenera. Nakon što se vratila na farmu konja u Kaliforniji gdje se toliko toga dogodilo, budi se Jenniferino mršavo, no uporno 13-godišnje ja, a priče koje si je desetljećima govorila počinju se rasplitati.

The Tale počinje pomalo usporeno, te nisam potpuno siguran u kojem smjeru film ide, no nakon nekih 20 minuta, film se počinje razvijati te vrlo brzo postaje interesantniji. Nažalost, upravo u tim trenucima se počne razvijati u jednu poprilično tešku i ružnu dramu, koja je nažalost pravljena prema istinitoj priči.

Laura Dern je odlično odglumila odraslu verziju problematične žene Jennifer, dok su i njezine mlade verzije jednako dobro odglumile, pogotovo u tim teškim i ružnim trenucima. Rekao bi da je i Jason Ritter odlično odglumio svoju ulogu Billa, koliko god užasna bila.

Ako ste ljubitelji tragičnih drama, ovo je svakako film za vas, meni je bilo dosta mučno, teško i ružno za gledati ga. Moguće da će nekome tko voli drame film biti još bolji.

Film ‘The Tale’ možete gledati putem video streaming usluge HBO GO (prvih mjesec dana besplatno)

Ako tražite još odličnih filmova, posjetite ovaj članka – Najbolji filmovi 2018

Similar Posts