Marvel je dao Kobe Bryantu Infinity Gauntlet & i napravio NBA zvijezdu Iron Manom

Marvel je dao Kobe Bryantu Infinity Gauntlet & i napravio NBA zvijezdu Iron Manom

Pokojni Kobe Bryant je bio jedan od najdominantnijih igrača u povijesti NBA, rušeći brojne rekorde postignute tijekom svog vremena u ligi. Nije bilo pretjerano zaključiti da je Bryant imao najbližu stvar nadmoćima na terenu – zato su 2010. godine Marvel i ESPN surađivali pretvorivši legendu Lakersa kao neke od Marvelovih najvećih likova.

Ove nedjelje, Kobe Bryant, njegova kćerka Gianna, kao i sedmero drugih putnika izgubili su svoje živote u padu helikoptera. Te vijesti su bile šokantne i ujedno vrlo tužne. Sa svih strana se odavala počast NBA MVPu uključujući tweet od bivšeg glavnog urednika Marvela Joea Quesade, koji je podijelio ESPN kolaboraciju s NBA iz 2010. godine.

Marvel je dao Kobe Bryantu Infinity Gauntlet & i napravio NBA zvijezdu Iron Manom

Prije početka sezone 2010-2011, ESPN i Marvel su objavili nekoliko slika u kojima su prikazani NBA igrači kao kultni Marvelovi heroji prikazujući svih 30 ekipa. Taman nakon svog prelaska iz Cleveland Cavaliers, LeBron James je prikazan kako baca svoj stari dres u kantu i odlazi od nje, aludirajući na naslovnicu Amazing Spider-Man #50. Carmelo Anthonyjev navodni odlazak iz Denver Nuggetsa je bio prikazan kao naslovnica The New Mutants #99. Marvel je također objavio i nekoliko slika Kobea uključujući verziju kao Iron Man od Salvador Larroca i Frank D’Armata.

Bryant je bio jedan od najuspješnijih igrača u povijesti NBA, osvojivši pet NBA naslova, dva puta je bio MVP finala i ušao je u NBA All-Star tim 18 različitih puta. Umjetnik Marvela Greg Horn nacrtao je glavnu sliku za seriju, a to je Kobe Bryant koji je nosio Infinity Gauntlet sa svojih pet prstenova koji su služili kao kamenje. Na slici se LeBron, Kevin Durant, Rajon Rondo i Dwight Howard pridružuju Spider-Manu, Hulku, i The Thing u pokušaju da dohvate prstenove.

Marvel je dao Kobe Bryantu Infinity Gauntlet & i napravio NBA zvijezdu Iron Manom

Činjenica da je Kobe mogao biti nacrtan kao Iron Man i Thanos govore puno o njegovom ponašanju na terenu. Pomogao je Los Angelesu da uđe u jednu od njihovih najuspješnijih razdoblja u povijesti momčadi – a istovremeno je bio užasno opasan protivnik. Bryant je bio poseban igrač s jedinstvenim setom vještina sposobnih raditi stvari na košarkaškom terenu koje su bile jednostavno zadivljujuće. Jedan je od najvećih igrača NBA svih vremena.

Slike su sjajan podsjetnik Kobeove veličine na terenu. Izgubiti ga tako iznenada prava je tragedija. Kako je to rekao Marcus Morris, New York Knicks, “Superman ne bi trebao umrijeti.” Nikada više neće biti igrača poput Kobea Bryanta.

Similar Posts