Luksuzne kuće koje ostaju u sjećanju iz popularnih filmova

Luksuzne kuće koje ostaju u sjećanju iz popularnih filmova

Raskošne lokacije mogu učiniti film izuzetno popularnim među gledateljima, a neke od luksuznih vila koje smo gledali na filmskom platnu ostavile su na nas poseban dojam…

Prekrasne kuće s još ljepšom okućnicom san su mnogih u današnje vrijeme, zbog čega nije iznenađenje da posljednjih godina cvjeta iznajmljivanje vila u turističke svrhe, jer u njima se moguće maksimalno opustiti i živjeti život kakav smo oduvijek htjeli živjeti.

A ako posjedujete luksuznu kuću postoje šanse da će vam i filmska ekipa pokucati na vrata u želji da unajmi vaš prostor, ili će barem digitalnim putem pokušati replicirati vaš dom, kao mjesto na kojem će se odvijati radnja na filmskom platnu.

Luksuzna kuća definitivno može podići vizualnu kvalitetu filma i ostati u sjećanju gledateljima, a neke od njih dobro smo zapamtili iz popularnih filmskih uradaka, različitih žanrova…

James Bond – Dijamanti su vječni (1971.)

Luksuz je pratio tajnog agenta Jamesa Bonda otkad se pojavio na filmskom platnu, a posebno upečatljivo okruženje imao je u filmu Dijamanti su vječni iz 1971. godine, kada je glavnu ulogu igrao Sean Connery.

Radilo se o kući za odmor američkog milijardera Willarda Whytea, koju je dizajnirao poznati arhitekt John Lautner 1969. godine. Ova futuristička vila u Palm Springsu na čak 9.000 četvornih metara ima pet spavaćih soba, a posebno impresivan je njezin pogled, kao i vanjski bazen. Gotovo pola stoljeća kasnije vrijednost joj se procjenjuje na oko 10 milijuna dolara.

Luksuzne kuće koje ostaju u sjećanju iz popularnih filmova

Kum (1972.)

Film koji tematizira mafiju mora odisati luksuzom, a kad je u pitanju legendarni film Francisa Coppole, Godfather iliti Kum, za to se pobrinula nevjerojatna kuća na čak 50.000 četvornih metara.

Radi se zaista o jednoj od najraskošnijih lokacija na kojima su snimani filmovi, jer ovo zdanje s Beverly Hillsa ima čak 18 spavaćih soba i 29 kupaonica, s prekrasnim eksterijerom u kojem dominira veliki bazen i mnogo zelenila. Izgradio ju je 1927. godine Gordon Kauffmann, a u njoj su svojedobno živjeli John i Jacky Kennedy. Trenutna vrijednost joj se procjenjuje na 125 milijuna dolara.

Desetka (1979.)

Zabavna komedija s Doodleyjem Mooreom, Julie Andrews i Bo Derek ostaje u sjećanju zbog prekrasnih lokacija na kojima je snimana, a posebno zanimljiva bila je susjedova vila, u kojoj je priređivao svoje legendarne neobuzdane tulume.

Ta je luksuzna kuća imala sve što je potrebno jednom nesputanom partijaneru, od stola za biljar i pregršt spavaćih soba do vanjskog bazena, a ono što se u njoj događalo bilo je jedno zanimljivo kao i kriza srednjih godina glavnog glumca. Ova vila smještena je u Bel Airu i sigurno je bilo mnogo zainteresiranih kupaca kada se jednom pojavila u kinima…

Sirove strasti (1992.)

Film nabijen strasti s Michaelom Douglasom i Sharon Stone u glavnim ulogama gledateljima možda ostaje u sjećanju po intenzivnom odnosu glavnih likova, no cijela priča možda ne bi bila tako upečatljiva da nije snimana na zaista impresivnoj lokaciji, u vili pod nazivom The Seven Coves, vrijednoj 30 milijuna dolara.

Smještena na obalama Pacifika, u Carmelu kod San Francisca, kuća glavne junakinje Catherine Tramell izgrađena je na 12.100 četvornih metara te ima 6 spavaćih soba i 9 kupaonica. Uz one legendarne stepenice koje vode prema nemirnom oceanu, vila također ima vanjski bazen, kao i interijer uređen do najsitnijih detalja.

Američka pita (1999.)

Znamo da je u tinejdžerskoj komediji Američka pita Steve Stifler predstavljao sina bogate majke, koji u svojim kućama i vikendicama priređuje žestoke tulume.

Tu ponajviše ostaje u sjećanju njegova vila na jezeru iz prvog filma, gdje je održan prvi u nizu legendarnih tuluma iz ove popularne sage. Riječ je o lokaciji u Pasadeni manje vrijednoj od drugih ovdje navedenih nekretnina, no interijer ovog zdanja izgledao je prilično impresivan u samom filmu, uključujući dovoljno spavaćih soba da svi dođu na svoje, kao i prekrasno uređen podest uz jezero. 

Naravno, najviše ostaje u sjećanju prostorija s biljarskim stolom, na kojem je Stiflerova mama pronašla u Finchu svog novog ljubavnika…

Luksuzne kuće koje ostaju u sjećanju iz popularnih filmova

Parazit (2019.)

Korejski film vrijedan Oscara definitivno ne bi doživio takav uspjeh da nije bilo dizajnerske ideje Lee Ha Juna, koji je kreirao savršeni dom obitelji Park, kao središnju lokaciju ove uzbudljive drame.

Nije tajna da su mnogi imućni Korejci, ali i bogataši drugih nacionalnosti poželjeli kupiti kuću o kojoj se u filmu govori kao o objektu kojeg je dizajnirao legendarni arhitekt Namgoong. Ipak, taj dizajner je fikcionalni lik, a ova kuća uopće ne postoji u Seulu, već je u pitanju set za snimanje filma, koji je složen toliko vješto da su ljudi u njemu poželjeli živjeti. 

U svemu je pomogla i upotreba digitalne tehnologije, jer prekrasnom zelenom dvorištu kompjutorski je dodano još drveća, a moderno pak uređenje interijera na setu definitivno je nešto što će pokušati kopirati mnogi dizajneri.

Similar Posts