Lord of the Rings TV serija: Elijah Wood otvoren vratiti se u cameo ulozi

Prošlo je već gotovo 8 godina otkako je Elijah Wood posljednji put nastupio kao Frodo Baggins u 2012. godini u The Hobbit: An Unexpected Journey. U nedavnom intervjuu za IndieWire, Wood je na kraju komentirao vrlo iščekivanu Lord of the Rings seriju za Amazon Studios. Na pitanje o mogućnosti povratka voljenoj epskoj franšizi, odmah je odgovorio da je “apsolutno” otvoren za reprizu svoje ikonične uloge sve dok njegov cameo ima smisla u cijeloj priči.

“Ako postoji svijet u kojem to ima smisla i organski je prema onome što rade, onda da,” rekao je Wood. “Gledaj, bilo kakav izgovor da odem na Novi Zeland raditi na nečemu apsolutno sam tu.”

Povrh toga, iznio je i nekoliko kritika zbog potencijalnog naslova predstojećeg showa, otkrivši kako bi bilo vrlo pogrešno ako producenti nastave s naslovom “The Lord of the Rings”. “Oni ga zovu The Lord of the Rings, ali mislim da je to pomalo zabluda. Koliko razumijem, materijal na kojem rade postoji kronološki još više unatrag u povijesti u Lord of the Rings ili Middle-earth nego bilo koji lik predstavljen u Lord of the Rings. Zvuči više ‘Silmarillion’ doba. Ne želim ispasti štreber, ali to je Drugo doba Međuzemlja.”

Dugo očekivana The Lord of the Ringsa bit će postavljena u drugom dobu. Time se nalazi oko 3000 godina povijesti između serija i početka Gospodara prstenova. Povremeni obožavatelji to možda ne znaju, ali Jacksonov Fellowship of the Rings zapravo je prikazivalo kraj Drugog doba, kada se posljednji savez vilenjaka i ljudi sukobio sa Sauronovim snagama. Drugo doba obuhvaćalo je gotovo 3.441 godinu, a počelo je nakon protjerivanja Morgotha, tamnog gospodara prije Saurona. U to vrijeme postoji puno potencijala priče, uključujući uspon Saurona, stvaranje Jednog prstena i pojavu Ringwraithsa.

Seriju “The Lord of the Rings” produciraju Amazon Studios u suradnji s Tolkien Estate i Trust, HarperCollins i New Line Cinema. Očekuje se da će debitirati 2021. godine.

Similar Posts