Loki Scarlet Witch i drugi Marvel heroji će dobiti svoje serije

Loki, Scarlet Witch i drugi Marvel heroji će dobiti svoje serije!

Loki, Scarlet Witch i drugi Marvel heroji će dobiti svoje serije na Disney streaming platformi! Gdje da se prijavim sada, odmah sada?
Disney okuplja Zemljine Najjače Heroje dok se kompanija sprema započeti s prikazivanjem svoje nove streaming platforme. Ovaj zabavni gigant je u ranim fazama razvoja svog ambicioznog plana za nekoliko limitiranih (mini) serija fokusiranih na popularnim likovima Marvel Filmskog Svemira! Ove serije će vrlo vjerojatno uključivati likove poput Loki i Scarlet Witch, zajedno s drugim voljenim superherojima koji još nisu imali svoje solo filmove.

Marvel i Disney nisu komentirali.

Tu je jedna velika razlika između ovih projekata i drugih Marvelovih na malim ekranima. Glumci koji su glumili heroje i negativce u Avengers filmovima i njihovim spin-off, poput Tom Hiddleston i Elizabeth Olsen, očekuje se da glume u ovim nadolazećim serijama. I dok izvori blisku produkciji ništa ne govore o cijeni tog programa, očekuje se da budžeti budu veliki i blizu budžeta njihovih filmova. Svaka serija se očekuje imati šest do osam epizoda. Marvel Studios će producirati serije, a Kevin Feige se očekuje da nadgleda njihov razvoj.

Loki, Scarlet Witch i drugi Marvel heroji će dobiti svoje serije!

Ovu skupo kockanje samo pokazuje koliko Disneyju znači ova streaming platforma. Dok kompanijama poput Netflixa i Amazona konstantno rastu pretplatnici, Disney na sve načine pokušava pronaći svoj ulazak u taj streaming svijet. Disney drži detalja ove platforme u tajnosti, osim što su rekli da će pretplata najvjerojatnije koštati manje nego za Netflix i da će se pokrenuti negdje pred kraj 2019. godine.

Disney je već počeo otpakiravati svoje licencne ugovore kako bi stavio što je više moguće sadržaja na ovu platformu. To znači da se kompanija odriče prava na milijune dolara, kao i plaća razvoj novih tehnologija. Kompanija je najavila nekoliko visoko-profilnih projekata, uključujući Star Wars serije koje će nadgledati “Jungle Book” redatelj Jon Favreau, seriju baziranu na “High School Musical” i igranu verziju filma “Lady and the Tramp”. Kompanija također planira uvrstiti neke nove filmove, poput igranog “Dumbo” filma i “Captain Marvel.”

Mnogi od tih projekata su skupe oklade. Star Wars serija će navodno koštati $100 milijuna i očekuje se da filmovi koštaju više od $25 milijuna. Međutim, Disney mora potrošiti puno kako bi privukao ljude i ostavio dojam. Netflix, njihov glavni rival, ima oko 125 milijuna pretplatnika diljem svijeta i doveo je neke od najvećih talenata kod sebe, poput Ryan Murphy (“American Horror Story”), Kenya Barris (“Black-ish”) i Shonda Rhimes (“Grey’s Anatomy”).

Marvelove serije su u ranim stadijima razvoja i scenaristi tek trebaju biti povezani s projektom. Marvel TV Studios i Disney su aktivni sa serijama poput ABC “Agents of S.H.I.E.L.D.” i Netflix “Daredevil,” ali izvori kažu da će te serije ostati pod Marvel TV banerom, dok će te limitirane serije biti smještene pod Marvel Studios.

Priče tih serija se još testiraju, ali čini se kako Disney zadržava neka važne snage za velike kino filmove. Izvori kažu da Avengersi, koji su dobili svoje solo filmove, poput Iron Man i Captain America neće biti u tim serijama, nego će se studio fokusirati na likove koji su bili pomalo u drugom planu u MCU filmovima.

Zaključak je da bi ove limitirane serije mogle biti najambiciozniji projekt u smislu veličine i budžeta. Najvažnije za njih, daje platformi nešto što će privući ljubitelje stripova i predstavlja tip projekta koji bi Netflix rado imao u svom posjedu.

Druge je zanimalo i ovo...