Legendarni glumac Kirk Douglas preminuo u 103. godini

Legendarni glumac Kirk Douglas preminuo u 103. godini

Ikona starog Hollywooda nas je upravo napustila, jer je Oscarom nominiranu glumac Kirk Douglas preminuo. Zvijezda klasičnih Hollywoodskih filmova poput Spartacus i 20,000 Leagues Under the Sea, i otac Michaela Douglasa, umro je u 103. godini života.

“S ogromnom tugom ja i moja braća objavljujemo da nas je Kirk Douglas napustio danas u dobi od 103 godine,” Michael je napisao na Instagramu. “Svijetu on je bio legenda, glumac zlatnog doga filmova koji je živio dobro u svoje zlatne godine, humanitarac čija je predanost pravdi i uzrocima u koje je vjerovao postavili su standard kojem svi mi težimo. Ali za mene i moju braću Joela i Petera on je jednostavno bio tata, Catherini, divan tast, unucima i praunucima njihov voljeni djed, i svojoj supruzi Anne, divan muž.”

Pogledajte cijelu objavu ispod

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk’s life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

Objavu dijeli Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)

Rođen 09. prosinca 1916, Douglas je postao ikona velikih ekrana kroz svoju dugačku karijeru. Započeo je svoju filmsku karijeru 1946. godine u filmu The Strange Love of Martha Ivers za Paramount Pictures, ali se ukupno pojavio u više od 70 filmova, sve od 40tih godina prošlog stoljeća, do posljednjeg filma koji je zabilježen 2004. godine.

Douglas je tri puta nominiran za Oscara za svoje izvedbe u filmovima Champion, The Bad and the Beautiful, i Lust for Life, i iako nije osvojio ni jednog od tih Oscara, dobio je počasnog Oscara 1996. godine za svojih 50 godina karijere u industriji.

Osim tih filmova, najpoznatiji je po ulogama u filmovima Spartacus, Ace in the Hole, The Vikings i mnogim drugima. Pogledajte neke od njegovih najvećih glumačkoj trenutaka u karijeri.

Douglas je dobio zvijezdu na Hollywoodskoj stazi slavnih 1960., samo tri godine nakon što je ta praksa započela. Glumac je također nagrađen predsjedničkom medaljom za slobodu, najvišom civilnom počasti u Sjedinjenim Državama, predsjednikom Jimmyjem Carterom 1981. i nacionalnom medaljom za umjetnost od predsjednika Georgea W. Busha 2002. godine.

Douglas iza sebe ostavlja suprugu Anne, svoja tri sina Michaela, Joela i Petra, sedmero unučadi i jedno praunuče.

Druge je zanimalo i ovo...