Novi film Stephen Kinga je adaptacija From a Buick 8

Novi film Stephen Kinga je adaptacija From a Buick 8

Stiže nam nova adaptacija Stephen King knjige, ovog puta From a Buick 8.

2017. godina je bila fantastična za ljubitelje Stephen Kinga. Unatoč očajnoj seriji The Mist, fantastični IT: Chapter 1, te vrlo dobri Gerald’s Game i 1922 su učinili tu godinu renesansnom za nas koje volimo Kingovim rad. Nakon zatišja 2018. godine, čini se kako će 2019. godina biti nastavak započete renesanse.

Novi film Stephen Kinga je adaptacija From a Buick 8

Sada se From a Buick 8 pridružuje drugim dvjema Kingovim adaptacijama – IT: Chapter 2 se snima u  Torontu s novom adaptacijom Pet Sematary koja se užurbano snima izvan Montreala.

Povezan s režiranjem i pisanjem scenarija za From a Buick 8 je William Brent Bell, filmaš kojem nije strano snimanje horor filmova. Njegov posljednji hit iz 2016. godine je The Boy, dok je prije toga imao 2006. godine tehno-horor film Stay Alive, 2012. godine jezivi The Devil Inside i Wer iz 2013. godine. Malo mu fali da ga počnu svrstavati među jedne od boljih sadašnjih horor filmaša, fanovi se nadaju da će upravo to postati nakon ovog filma.

Evo i službene radnje filma From a Buick 8:

“From a Buick 8 je smješten oko ruralnog gradića Statler, Pennsylvania gdje je policija zadržala misteriozni 1954 Buick Roadmaster u šatoru iza baraka preko 20 godina. Ali kada gradić počnu opsjedati čudni i nadnaravni događaji, ispada da Buick  zapravo nije auto – već vrata u drugu dimenziju.”

Iako će ovo biti prvi puta da je From a Buick 8 adaptiran za film, prije je bio razvijen kao potencijalno vozilo u filmu Night of the Living Dead od George A. Romero. Romero i King su surađivali od kada je autor imao prvu cameo ulogu u Knightriders

From a Buick 8 je knjiga od 368 stranica, prvi puta izdana 2002. godine. Ta knjiga nije prvi puta da King piše knjigu o autu, pa će se tako fanovi sjetiti Christine iz 1983. koje je jedno od autorovih prvih važnijih ostvarenja, a fokusira se na 1958 Plymouth Fury. Iako ova dva auta nemaju u knjigama iste sposobnosti, From Buick 8 se smatra duhovnim nasljednikom Christine.

Za sada još nema nikakvih informacija o glumcima, kao ni datumu izlaska, ali čim nešto bude, sigurno ćemo pisati o tome.

Similar Posts