Novi film Stephen Kinga je adaptacija From a Buick 8

Stiže nam nova adaptacija Stephen King knjige, ovog puta From a Buick 8.

2017. godina je bila fantastična za ljubitelje Stephen Kinga. Unatoč očajnoj seriji The Mist, fantastični IT: Chapter 1, te vrlo dobri Gerald’s Game i 1922 su učinili tu godinu renesansnom za nas koje volimo Kingovim rad. Nakon zatišja 2018. godine, čini se kako će 2019. godina biti nastavak započete renesanse.

Sada se From a Buick 8 pridružuje drugim dvjema Kingovim adaptacijama – IT: Chapter 2 se snima u  Torontu s novom adaptacijom Pet Sematary koja se užurbano snima izvan Montreala.

Povezan s režiranjem i pisanjem scenarija za From a Buick 8 je William Brent Bell, filmaš kojem nije strano snimanje horor filmova. Njegov posljednji hit iz 2016. godine je The Boy, dok je prije toga imao 2006. godine tehno-horor film Stay Alive, 2012. godine jezivi The Devil Inside i Wer iz 2013. godine. Malo mu fali da ga počnu svrstavati među jedne od boljih sadašnjih horor filmaša, fanovi se nadaju da će upravo to postati nakon ovog filma.

Evo i službene radnje filma From a Buick 8:

“From a Buick 8 je smješten oko ruralnog gradića Statler, Pennsylvania gdje je policija zadržala misteriozni 1954 Buick Roadmaster u šatoru iza baraka preko 20 godina. Ali kada gradić počnu opsjedati čudni i nadnaravni događaji, ispada da Buick  zapravo nije auto – već vrata u drugu dimenziju.”

Iako će ovo biti prvi puta da je From a Buick 8 adaptiran za film, prije je bio razvijen kao potencijalno vozilo u filmu Night of the Living Dead od George A. Romero. Romero i King su surađivali od kada je autor imao prvu cameo ulogu u Knightriders

From a Buick 8 je knjiga od 368 stranica, prvi puta izdana 2002. godine. Ta knjiga nije prvi puta da King piše knjigu o autu, pa će se tako fanovi sjetiti Christine iz 1983. koje je jedno od autorovih prvih važnijih ostvarenja, a fokusira se na 1958 Plymouth Fury. Iako ova dva auta nemaju u knjigama iste sposobnosti, From Buick 8 se smatra duhovnim nasljednikom Christine.

Za sada još nema nikakvih informacija o glumcima, kao ni datumu izlaska, ali čim nešto bude, sigurno ćemo pisati o tome.

Similar Posts