Kino preporuke - siječanj 2018 - Svijet filma

Kino preporuke – siječanj 2018

Donosimo vam filmove za koje mislimo da bi ih vrijedilo otići pogledati u kino u siječnju 2018 godine.

Koji ćete od ovih filmova otići u kino pogledati i ako vam se da tagajte koga ćete povesti?

In the Fade

REDATELJ: Fatih Akin | ŽANR: triler

ULOGE: Diane Kruger, Denis Moschitto, Johannes Krisch

TRAJANJE FILMA: 106 minuta | GODINA: 2017 | DRŽAVA: Njemačka

POČETAK PRIKAZIVANJA: 04.01.2018

SADRŽAJ FILMA:

Novi film uglednog redatelja Fatiha Akina pobjednik je ovogodišnjeg Vukovar Film Festivala, osvajač nagrade za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu, njemački kandidat za prestižnu nagradu Oscar, a zaradio je i nominaciju za najbolji strani film za nagradu Zlatni globus.

Katjin se život iznenada raspada kada njezin suprug Nuri i sin Rocco pogibaju u bombaškom napadu. Njezini prijatelji i obitelj pokušavaju joj pomoći, a Katja uspijeva organizirati pogreb. Međutim, potraga za zločincima i razlozi koji stoje iza bezosjećajnog ubojstva kompliciraju Katjino bolno žalovanje, te otvaraju rane i dvojbe. Odvjetnik Danilo, Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na suđenju dvojici osumnjičenika, mladog para ujedno pripadnicima neonacističke scene. Sudski proces gurnuti će Katju do ruba, ali za nju nema alternative jer ona traži pravdu.

Molly’s Game

Kino preporuke - siječanj 2018

REDATELJ: Aaron Sorkin | ŽANR: biografija, drama

ULOGE: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner

TRAJANJE FILMA: 140 minuta | GODINA: 2017 | DRŽAVA: SAD

POČETAK PRIKAZIVANJA: 04.01.2018

SADRŽAJ FILMA:

Istinita priča o poker princezi, Molly Bloom (Jessica Chastain), koja je vodila najekskluzivnije ilegalne igre cijelo jedno desetljeće. Molly je bila skijašica koja je postala konobarica nakon neuspješne kvalifikacije za Olimpijske igre. Nezadovoljna običnim poslom pokrenula je ilegalnu kockarnicu na tjednoj bazi koju su posjećivali slavni glumci i velike face s Wall Streeta. Njezini igrači su bili filmske zvijezde, poznati sportaši, poslovnjaci i ruska mafija. Molly je uspješno vodila posao sve dok joj usred noći na vrata nisu upali FBI agenti. Jedini saveznik joj je bio njezin odvjetnik Charlie Jaffey, koji je otkrio da je Molly puno više od onoga što se pisalo o njoj.

Breathe

Kino preporuke - siječanj 2018

REDATELJ: Andy Serkis | ŽANR: biografija, drama, romantični

ULOGE: Diana Rigg, Claire Foy, Andrew Garfield

TRAJANJE FILMA: 117 minuta | GODINA: 2017 | DRŽAVA: Velika Britanija

POČETAK PRIKAZIVANJA: 11.01.2018

SADRŽAJ FILMA:

Kada Robinu u 28. godini dijagnosticiraju paralizu, on biva osuđen na bolnički krevet i tek nekoliko mjeseci života. Uz pomoć Dianine braće i revolucionarnog izumitelja Teddyja Halla, Robin i Diana odbijaju ograničiti svoj način života i kreću u borbu za život – odgajajući pri tom svoga sina, putujući i pomažući drugim pacijentima sa sličnom dijagnozom.

The Post

REDATELJ: Steven Spielberg | ŽANR: biografija, povijesni

ULOGE: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Sarah Paulson

TRAJANJE FILMA: 115 minuta | GODINA: 2017 | DRŽAVA: SAD

POČETAK PRIKAZIVANJA: 11.01.2018

SADRŽAJ FILMA:

Radi se o istinitom događaju i aferi “Pentagon Papers”, odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine.

Radnja je usredotočena na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o Vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima. Dvostruki Oscarovac Tom Hanks igrat će ulogu urednika Washington Posta Bena Bradleeja, a trostruka Oscarovka Meryl Streep ulogu glavne izdavačice novina Kay Graham, koja je vodila sudski spor s vladom u trenutku kada je predsjednik SAD-a bio Richard Nixon.

Den of Thieves

ŽANR: akcija, triler

ULOGE: Gerard Butler, Pablo Schreiber, O’Shea Jackson Jr., Curtis 50 Cent Jackson

TRAJANJE FILMA: 140 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD

POČETAK PRIKAZIVANJA: 18.01.2018

SADRŽAJ FILMA:

Priča prati legendarnu ekipu pljačkaša banaka koja planiraju veliku, finalnu pljačku federalne rezerve u Los Angelesu, i to žele izvesti točno ispred nosa elitnih policijskih jedinica tog grada. Film se radnjom fokusira na živote kriminalaca, kao i na živote pripadnika elitnih policijskih jedinica Los Angelesa…

Glumačku postavu čine Gerard Butler, Curtis ’50 Cent’ Jackson, Pablo Schreiber, O’Shea Jackson, Jr., Evan Jones, Cooper Anderson, Maurice Compte, Kaiwai Lyman-Mersereau, Mo McRae, Meadow Williams i Brian Van Holt.

Similar Posts