Guardians Of The Galaxy Vol 3 navodno otkriven datum izlaska

Guardians of the Galaxy Vol. 3 najiščekivaniji film četvrte MARVEL faze

Itekako smo svijesni da će se narednih par dana, a zasigurno i tjedana pričati o novom MARVEL filmu Avengers Endgame. Iskreno, ne usudim se ni pomisliti koliko sam već puta napisao ili izgovorio te dvije riječi u zadnjih par mjeseci. Ali ipak, kako su svi Marvel fanovi sa dolaskom Endgamea došli na svoje, vrijeme je da malo pogledamo i prema naprijed, odnosno prema onome što nam Marvel sljedeće sprema nakon zaključivanja Infinity Sage. 

Marvel se nije službeno oglašavao oko nadolazećih filmova koji će biti smješteni u Fazu 4, a ni neće sve dok se ne slegne prašina sa filmom Spider-Man: Far From Home, koji će, po novome, zatvoriti Fazu 3 umjesto Endgamea. Unatoč tome, već je poznato da su neki budući filmovi već u razvoju, a i poznati portali su već počeli sa naklapanjima kamo će nas Marvel odvesti dalje u svojim avanturama.

Popularna stranica Rotten Tomatoes je tako održala internet glasovanje na kojem su korisnici mogli glasati za film kojem se najviše raduju u Marvelovoj Fazi 4, a tu je uvjerljivo pobijedio Guardians of the Galaxy Vol. 3treći i vjerojatno posljednji nastavak trilogije o Čuvarima Galaksije na kojoj radi poznati redatelj James Gunn. Taj film bi snimanje trebao početi početkom 2021., čime se može zaključiti da bi ga u kinima mogli vidjeti 2022., iako su ga neki portali pribilježili tek za 2023. Ipak, dok ne pogledamo kakva je konkretna situacija sa Guardiansima nakon Endgamea, bolje je da ništa ne prejudiciramo.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 najiščekivaniji film četvrte MARVEL faze

Dok je GOTG Vol. 3 osvojio prvo mjesto sa dobrih 63% glasova, drugo mjesto su podijelili Black Panther 2 Spider-Man: Far from Home (iako Far from Home više nije dio Faze 4), svaki po 48% glasova, treće mjesto je zauzeo dugo-iščekivani solo film Black Widow (40%), dok je na samom dnu film The Eternals (14%) te film Shang-Chi (11%), kojim će Marvel pokušati u MCU staviti oslonac na azijske likove, onako kako je Black Panther to napravio sa afričkim likovima.

Ovakav rezultat je čak i očekivan jer jasno je da su nastavci ili filmovi sa već poznatim likovima fanovima primamljiviji od Eternalsa ili Shang-Chija. Naravno, još uvijek trebamo sačekati službene Marvel najave oko novih filmova, jer sigurno je da ovi ranije spomenuti nisu svi koje ćemo gledati narednih godina, još uvijek možemo očekivati i Doctor Strange 2, ja se osobno nadam da će uskoro najaviti još jedan film sa AntMan Wasp, a ni Captain Marvel 2 nije uopće nerealna opcija ako uzmemo u obzir uspjeh prvog filma na box-office ($1,091,460,397 na svjetskoj razini).

Prema najavama, Marvel će još ove godine najaviti svoj novi raspored izlazaka filmova. Nadamo se da bi to moglo biti i na San Diego Comic Con budući da se održava taman u to vrijeme kada bi se prašina oko Far from Home trebala slegnuti. Isto tako, možda znate da Marvel prošle godine nije imao svoj panel na Comic Con zbog čega se samo još više nadamo da će ove godine biti novih i konkretnih vijesti oko toga što nam Marvel sve sprema.

Avengers Endgame, koji će zatvoriti zadnjih 10 godina Marvel filmova i u isto vrijeme otvoriti vrata prema budućnosti Marvela, trenutno igra u kinima.

Druge je zanimalo i ovo...