The Goonies (1985)

Goonies: Gdje su sada glumci iz kultnog filma?

Prije postojanja Stranger Things i Eggos, postojao je The Goonies. Pustolovna komedija Stevena Spielberga o grupi djece koja žive u “Goon Docks” Astorije u Oregonu te naiđu na kartu blaga i hrpu gusarskih kostura još uvijek je jedan od najomiljenijih filmova. Pogledajte što sada rade glumačke zvijezde od kada je film prvi put premijerno prikazan na vrhuncu Hollywooda 80-ih.

Sean Astin (Mikey)

Goonies: Gdje su sada glumci iz kultnog filma?

Nakon što je Astin nosio protezu i inhalator kao Mikey Walsh, nastavio je igrati neke od najupečatljivijih holivudskih manje važnih uloga. Glumio je kao titularni lik u Rudy 1993. godine, a zatim je glumio sjajnog hobita Samwise Gamgee u The Lord of the Rings . Također se pojavljuje u drugoj sezoni Stranger Things i prvi je poznati stanovnik Međuzemlja koji je završio Ironman.

Josh Brolin (Brand Walsh)

Goonies: Gdje su sada glumci iz kultnog filma?

Poput Astina, Goonies je također katapultirao mladog Brolina u holivudsku zvijezdu. Najpoznatiji je po ulogama u filmu No Country for Old Men, Milk, W., Inherent Vice i Hail, Caesar!. Brolin je stvorio kultnog negativca u Marvelovom Filmskom Svemiru kao Thanos i veliku ulogu je imao u Deadpool 2 kao Cable.

Corey Feldman (Mouth)

Goonies: Gdje su sada glumci iz kultnog filma?

Feldman je prije uloge u The Goonies već bio dječja zvijezda u Hollywoodu, a pojavljivao se u bezbroj filmova od 1980-ih, najpoznatiji The Lost Boys i Stand By Me. Nedavno možete vidjeti Feldmana u Sharknado 3: Oh Hell No!.

Jeff Cohen (Chunk)

Goonies: Gdje su sada glumci iz kultnog filma?

Od The Goonies, Cohen je imao nekoliko manjih uloga na TV hitovima poput Family Ties i She’s The Sheriff, ali od tada većinom radi na sudu – on je osnivački partner Cohen & Gardner, LLP. Ponekad Cohen piše za The Huffington Post gdje mu u opisu piše: “Entertainment Attorney, Author, Goonie.”

Jonathan Ke Quan (Data)

Goonies: Gdje su sada glumci iz kultnog filma?

Jonathan nije napravio neku glumačku karijeru nakon Goonies, ali Quan je proveo posljednjih 30 godina ispred i iza kamera. Pojavljivao se u serijama Breathing Fire i Head of the Class, kao i filmu Encino Man. Kao koordinator kaskadera, kreditiran je za filmove Enigma i X-Men.

Martha Plimpton (Stef)

Goonies: Gdje su sada glumci iz kultnog filma?

Kao i mnoge njezine kolege iz filma, njezina uloga Stef s opakim minđušama katapultirala ju je u Hollywoodu i od tada ima stalnu karijeru. Na televiziji je gostovala u emisijama poput ER, How to Make It In America, The Good Wife i Rising Hope, od kojih su posljednje dvije donijele joj i priznanje (jedna pobjeda i jedna nominacija) na dodjeli nagrada Primetime Emmy. U posljednje vrijeme glumila je u filmu The Real O’Neals, a nominirana je i za tri nagrade Tony za scenski rad.

Kerri Green (Andy)

Goonies: Gdje su sada glumci iz kultnog filma?

Iako je istaknula da su žuti kabanice neophodni za lov na blago, glumica se pojavila u samo nekoliko filmova od izlaska filma The Goonies. U 80-ima je viđena u Summer Rental, Lucas i Three for the Road, a pojavljivala se u TV serijama poput Heat of the Night, ER, Mad About You i Law & Order: SVU. U posljednje vrijeme možete je vidjeti u filmu Complacent iz 2012. godine.

John Matuszak (Sloth)

Goonies: Gdje su sada glumci iz kultnog filma?

Prije nego što je navukao Slothov dres Supermana i spasio dan, Matuszak je igrao u NFL-u i bio čak prvi izbor drafta iz 1973. godine. Njegova glumačka karijera nakon filma “The Goonies” uključivala  je filmove poput One Crazy Summer i Down the Drain. Nažalost, Matuszak je umro nekoliko godina nakon što su The Goonies 1989. godine izašli iz slučajnog predoziranja u dobi od 38 godina.

Similar Posts