Game of Thrones nastavlja snimanje u Dubrovniku u 2018! - Svijet filma

Game of Thrones nastavlja snimanje u Dubrovniku u 2018!

Producenti Game of Thrones, HBO fantazija serije koja je stvorila hrpu obožavatelja diljem svijeta, su potvrdili da će se vratiti u Hrvatsku kako bi snimali osmu i posljednju sezonu serije u 2018 godini. 

Očekuje se da produkcija krene u veljači, vračanjem u legendarni, zidinama okruženi, Dubrovnik, za posljednji dah serije. Dubrovnik je prije služio kao smještaj za Kraljev grudobran, glavni grad izmišljenih Sedam Kraljevstva.

Game of Thrones lokacije snimanja su postale odličan izvor novaca, od stotina tisuća zaljubljenika u Igru Prijestolja koji su pohodili u Dubrovnik samo iz tih razloga.

Pogledajte legendarne lokacije snimanja u ovom videu.

Snimanje 8 sezone Igre Prijestolja trajat će skroz do kraja ljeta 2018 godine, što znači da je sigurno nećemo vidjeti prije početka 2019 godine, što je i potvrđeno od strane HBO.

Iako smo znali da će biti duža pauza između sedme i osme sezone, prošlog ljeta je HBO predsjednik Casey Bloys izjavio “Velika je to sezona. Pokušavaju shvatiti koliko će im trebati da sve to snime.” To se tada odnosilo na kraj 2018 godine ili čak početak 2019.

U intervju za Variety o Game of Thrones kao i X-Men: Dark Phoenix, Sophie Turner je izjavila:

Da, jako sam uzbuđena: “Game of Thrones” izlazi u 2019. “Dark Phoenix” u studenom. Onda imam nekoliko nezavisnih filmova u kojima glumim. Producentica sam na mom sljedećem filmu [“Girl Who Fell From the Sky”]. Tako da sam jako uzbuđena oko budućnosti.

Serija još nikada do sada nije bila bez epizode više od godinu dana (7 sezona je bila odgođena dva mjeseca, ali i dalje je išla tijekom ljeta), a u svojoj zadnjoj sezoni će biti prvi puta, ipak nam donose nešto veliko.

Svaka epizoda osme sezone se očekuje da će biti filmske dužine, pa je to i razlog zašto će snimanje 6 epizoda, trajati duže nego inače 10. Većina “Game of Thrones” sezona je završavala snimanje u prosincu, dajući seriji četiri do pet mjeseci kako bi stigla obaviti, dugačke, poslije produkcijske radnje. Sezona 7 je završila snimanje u veljači, pa je to razlog zašto je počela tek u srpnju. Postoji mogućnost da će sezona početi u kasnoj jeseni ili u prosincu, ako snimanje završi do svibnja ili lipnja, ali vjerojatnije je da će poslije produkcijsko vrijeme biti duže nego inače zbog White Walker fokusirane priče i epskih bitki koje se očekuju u epizodama.

Što se tiče kada u 2019, to ne možemo niti nagađati. Obično serija je izlazila u proljeće, ali zadnja sezona se prebacila u ljeto. Sve je moguće.

Similar Posts