Dwayne Johnson snima nastavak filma Big Trouble in Little China!

Dwayne Johnson snima nastavak filma Big Trouble in Little China!

Dwayne Johnson će glumiti u novoj verziji John Carpenterovog filma Big Trouble in Little China, ali to neće biti remake, nego nastavak. 
Johnsononov film će postojati u istom svemiru gdje su avanture Kurt Russellovog heroja Jack Burtona odvijale. Big Trouble in Little China je akcijska komedija iz 80′ koja se fokusira na vozača kamiona Jack Burton čije avanture obuhvaćaju luda seksualna ropstva, ulične bande i mistične umjetnosti. Uz pomoć Wang Chi (Dennis Dun) i žene imena Gracie Law (Kim Cattrall), ovaj trio kreće na putovanje kroz kriminalno podzemlje kako bi spasili Wangovu zaručnicu od zlog čarobnjaka Lo Pan (James Hong). Uz neuobičajene akcije i posebne efekte, Big Trouble in Little China zasigurno je jedan od Carpenterovih čudnijih filmova, ali je vrlo voljen među fanovima i zaradio je kultni status.

Dwayne Johnson snima nastavak filma Big Trouble in Little China!

Sada, nakon što je Dwayne Johnson najavio ne samo da će producirati novu verziju filma, već i da će biti glavni glumac, saznajemo da ova verzija filma Big Trouble in Little China neće biti remake nego nastavak filma.

Collider je razgovarao s Hiram Garcia, predsjednikom produkcije u Seven Bucks Productions (čiji je jedan od vlasnika Johnson) i saznao da će novi Big Trouble in Little China istražiti nove dijelove Carpenterovog bizarnog svemira. Iako on nikada nije specifično rekao da će film biti nastavak, on pojašnjava da će film “nastaviti priču” originalnog filma. On također naglašava da čak ni netko karizmatičan poput Johnsona ne može zamijeniti Russella kao Jack Burton, naglašavajući, “Dwayne nikada ne bi pokušao glumiti tog lika.” Što se tiče priče ovog produžetka originala, Garcia vjeruje da su u “zaista dobro prostoru sa pričom koju su smislili.”

Iako je ovo interesantan smjer u kojem su krenuli, sve je češća pojava u Hollywoodu. Jumanji: Welcome to the Jungle (u kojem je baš Johnson glumio) postoji u istom svemiru kao i Jumanji, ali također može poslužiti i kao blagi reboot franšize. Filmovi poput Halloween, Creed i J.J. Abramsovog Star Trek također prate tu strukturu.

Što se tiče priče koju bi ovaj nastavak Big Trouble in Little China mogao pratiti, originalni film je ostavio nejasan završetak. U zadnjoj sceni filma, neobično biće koje se pojavljuje već prije u filmu odvuče Jackov kamion, što je izgledalo kao da namješta nastavak. Prema tome, s obzirom na to da nastavak nikada nije snimljen, ovo je sigurno ostavilo otvorena vrata za Johnsona i njegovu kreativnu ekipu kroz koja bi mogli proći.

Veselite li se ovom nastavku ili mislite da se takve kultne filmove ne bi trebalo dirati? Nemojmo zaboraviti da je Jumanji: Welcome to the Jungle bio sasvim dobar film, a uz to je donio jako dobre rezultate na kino blagajnama.

Druge je zanimalo i ovo...