Disney službeno najavio DEVET novih STAR WARS serija i DVA nova filma!

Disney službeno najavio DEVET novih STAR WARS serija i DVA nova filma!

Predstavljajući masovno širenje programa Disney Plus, Disney je u četvrtak najavio da će najmanje 35 novih naslova iz Lucasfilma, Marvel Studiosa, Disney Animation i Pixar Animation doći na streaming uslugu počevši od 2021. godine.

Kareem Daniel, novi Disneyev šef distribucije, najavio je tijekom prezentacije Dana Disneyevih ulagača da će 10 serija Star Wars, 10 serija Marvel i 15 serija Disney i Pixar Animation doći na Disney Plus. Nije precizirao vremenski okvir, a obećao je kako će daljnje detalje izvršni predsjednik Bob Iger i drugi Disneyevi rukovoditelji objaviti kasnije u prezentaciji.

Možda najveće iznenađenje bila je najava 10 novih serija u franšizi Star Wars, najagresivnija kreativna ekspanzija franšize otkako je Disney kupio Lucasfilm 2012. godine. Do danas je Disney objavio pet dugometražnih filmova i jednu seriju – The Mandalorian.

Istaknuto je da Daniel nije rekao ništa o novim dugometražnim filmovima, ali kasnije u predstavljanju Dana investitora, predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy iznijela je nekoliko drugih serija u različitim fazama razvoja i istaknula dvije značajke: Star Wars: Rogue Squadron od redateljice Patty Jenkins i neimenovani Star Wars u razvoju redatelja filma Thor: Ragnarok Taika Waititija.

No, velika većina Kennedyinog vremena potrošena je na ocrtavanje novih serija, a to su:

• “Andor“, prequel filma “Rogue One” koja se fokusira na Cassiana Andora kojeg igra Diego Luna, koja je trenutno u produkciji i bit će predstavljen 2022. godine.

• “Obi-Wan Kenobi” u glavnim ulogama s Ewanom McGregorom i Haydenom Christensenom, reprizirajući svoje uloge iz filmske prequel trilogije, koja će se proizvoditi u ožujku 2021.

• “Rangers of the New Republic” i “Ahsoka“, izravna izdvajanja “Mandaloriana” od Jona Favreaua i Davea Filonija.

• “Lando“, nova izdvojena serija tvorca Justina Simiena koji prati Landa Calrissiana.

• “The Acolyte“, žensko usmjerena serija, koja je s Lesly Headland objavljena kao “misteriozni triler” smješten u posljednje dane ere visoke Republike.

• “Star Wars: The Bad Batch“, animirani nastavak animirane serije “Star Wars: The Clone Wars“.

• “Star Wars: Visions“, antologijska zbirka kratkometražnih filmova smještenih u svemir od 10 različitih japanskih stvaratelja animacije, koja će debitirati 2021. godine.

• “A Droid Story“, animirana serija iz Lucasfilm Animation i tima za vizualne efekte Lucasfilma koji postavlja R2-D2 i C-3PO u novu avanturu.

Za one koji ne broje, zajedno s “Mandalorianom”, to čini svih 10 obećanih Star Wars naslova!

Similar Posts