Disney potvrdio da je budućnost Alien i Predator franšize R-rejtinga

Disney potvrdio da je budućnost Alien i Predator franšize R-rejtinga

Fanovi su se bojali što će biti s Alien i Predator franšizom kada se završi Disney/Fox dogovor, a sada smo napokon dobili službeni odgovor na to pitanje. 

Disneyevo predstojeće spajanje s Foxom donijet će im u posjed prava na ogroman broj raznih filmova i franšiza. Najveća nagrada su, naravno, X-Men i Fantastic Four prava, što će značiti da ti likovi mogu biti ubačeni u MCU i približiti Disney njihovoj želji da okupe cijeli Marvel Svemir pod svoje okrilje. Ali, ovdje postoje i mnoge druge velike franšize koje će doći u Kuću Miša nakon što se ovaj dogovor završi. U ovom članku pričamo o Alienu i Predatoru.

Fanovi su se bojali da Disney neće htjeti imati ništa s filmovima koji su za starije od 13 godina (PG-13), te su se bojali da će to biti kraj za neke od njihovih omiljenih franšiza. Međutim, CEO Bob Iger nas je uvjerio da će R-rated filmovi i dalje nastaviti. Tijekom poziva na tromjesečnu zaradu, Igeru je postavljeno pitanje u kojem se konkretno radi o Foxovom R-ocijenjenom materijalu, na što je odgovorio da postoje planovi za puštanje više filmova za odrasle kroz podružnicu poput FX ili Fox Searchlight.

Disney potvrdio da je budućnost Alien i Predator franšize R-rejtinga

Sada kada je to rečeno, nažalost niti jedna od ove dvije franšize trenutno ne stoji dobro. Financijska i kritička propast Alien: Covenant umanjuje šanse Ridleyja Scotta da dovrši svoju prequel trilogiju, a također je na svim tim poljima veliki neuspjeh doživio i Shane Blackov The Predator.

Međutim, sada kada Disney vuče konce, možda je pravo vrijeme za napraviti reboot oba svemira i vratiti se početcima. Iako ne mislim da je originalni Alien film puno ostario (40 godina je prošlo), bilo bi interesantno vidjeti što novi redatelj može napraviti bez opterećenja dosadašnjim kontinuitetom filmova.

Vjerujem da ćemo više saznati idućih godina o tim franšizama. Iako ćemo vrlo vjerojatno morati malo duže čekati da do njih i dođe.

Druge je zanimalo i ovo...