DC Fanovi već uspoređuju Joaquin Phoenixovog Jokera s Heath Ledgerovim

DC Fanovi već uspoređuju Joaquin Phoenixovog Jokera s Heath Ledgerovim

Prvi trailer za nadolazeći DC film Joker je digao fanove na noge, zato što ovaj film želi pokušati nešto novo, odvažno i do sada ne viđeno u 79 godina postojanja ovog kultnog negativca: njegovu priču postanka. To je rizičan pothvat za redatelja Hangover filma Todda Phillipsa i zvijezdu filma Joaquin Phoenixa, koji si sami nameću gnjev fanova DC-a, ako ih ovim filmom ne uspiju zadovoljiti.

Jedna stvar je sigurna: nema nikakve šanse da se ovaj Joker film ne uspoređuje s prošlim, jer je ovaj lik već toliko puta ekraniziran i uglavnom na vrlo kvalitetne načine, tako da svatko ima nekog svog omiljenog glumca i način interpretacije lika. Pa iako je prvi trailer za Joker film tek izašao, DC fanovi su već počeli uspoređivati Joaquin Phoenixovog Jokera s njegovim televizijskim prethodnicima – ponajviše s Heath Ledgerovim Jokerom iz The Dark Knight.

Pogledajte ispod kako su neki od Jokerovih fanova reagirali na ovaj trailer i izvedbu Joaquin Phoenixa.

Slike Joaquin Phoenixovog Jokera koje se uspoređuju s Heath Ledgerovim (ili Jack Nicholsonovim ili od Jared Leta) su počele kružiti društvenim mrežama. S jedne strane, dobro je da Phoenix ulazi u tako cijenjen i ekskluzivan klubu. S druge strane, ipak…

Neki fanovi su vrlo ljuti zbog usporedbi Phoenixovog i Ledgerovog (i nekih drugih Jokera), te već proglašavaju Phoenixovog Jokera najboljim, jednom kada Joker dođe u kina. Jedva čekam da ga vidim.

Neki fanovi DC-a toliko su zaljubljeni u Jokera Heatha Ledgera da čak i ne misle da postoji razlog da ikada ponovno prikažu lik u drugom filmu.

… Srećom, postoji i nekoliko obožavatelja koji shvaćaju zašto je taj pojam posve smiješan, i da ima dosta mjesta za novog Jokera koji će debitirati.

Ne znamo kako / kada je Heath Ledger postao zaštitnik Jokera, ali mnogi fanovi misle upravo tako postavljajući takva pitanja.

Teško da itko drugi dijeli mišljenje s ovim gore DC ‘fanom’

I očito, neki fanovi se neće čak ni gnjaviti da Joaquin Phoenixovom Jokeru daju poštenu šansu.

Može se reći da malo glumaca ima vrstu gravitacije koja se može približiti Ledgerovom Jokeru. Jednako je fer reći da je Joaquin Phoenix definitivno jedan od njih.

Na kraju dana svi se možemo barem složiti oko ovoga, zar ne?

Najčudniji obožavatelji su oni koji imaju intimna saznanja o tome kako bi se Heath Ledger osjećao oko cijelog nastupa Joaquin Phoenixovog Jokera.

Završimo podsjećajući se stvarne povijesti, prije nego se internet pogubi u svojoj pogrešnoj stvarnosti. Ledger i Phoenix su bili snažni glumci koji su zapravo poštivali jedan drugoga. Pa tako jeli Phoenixov Joker uvreda Ledgerovom poslu, ili počast svom prijatelju? Odgovor se čini očitim.

Joker film dolazi u kina 04. listopada ove godine.

Druge je zanimalo i ovo...