Alden-Ehrenreich-brave-new-world

Brave New World TV serija izabrala Solo zvijezdu Alden Ehrenreich

Solo zvijezda Alden Ehrenreich dodan je kao glavni glumac u UCP i Amblin Televisionovoj Brave New World tv seriji, prema Deadline. Nova i nadolazeća zvijezda glumi Johna Savagea, autsajdera koji prijeti da će poremetiti stabilnost Novo Londonskog utopijskog društva.

Serija je izvorno bila postavljena za adaptaciju na SYFY uz Grant Morrison i Brian Taylor (Happy!) koji su se pridružili kao showrunneri i pisci, ali serija se preselila u SAD i dodala Homecoming pisac David Wienera posadi kao showrunnera.

Owen Harris će izvršiti produkciju i režirati pilot za seriju dok će Taylor i Morrison biti izvršni producenti serije, a Morrison će ostati i kao konzultant. Amblin Entertainment i dalje je vezan za izradu projekta zajedno s Universal Content Productions.

Brave New World TV serija izabrala Solo zvijezdu Alden Ehrenreich

Smatra se jednim od najutjecajnijih žanrovskih klasika svih vremena i proglašen je petim od 100 najboljih romana engleskog jezika 20. stoljeća putem Modern Library.

Ovaj roman najpoznatije je djelo Aldousa Huxleya. Radnjom smještena u London 26-og stoljeća, ova antiutopija predviđa oblikovanje društva eugenikom i učenjem u nesvjesnom stanju. Oblikovani svijet bi se mogao smatrati i utopijom – ljudi su sretni, zdravi i tehnološki napredni. Društvo je hedonističko te teži postizanju sreće putem promiskuitetnog seksa i droge Some, a ostvarivanje sreće je potpomognuto eliminiranjem čestih izvora ljudskog nezadovoljstva – obitelji, umjetnosti, književnosti, religije i filozofije. Glavni lik djela je John the Savage, pojedinac rođen u primitivnom rezervatu Svjetske države, koji se spletom okolnosti sreće s modernom civilizacijom.

Tema i pitanja kojima se »Vrli novi svijet« bavi su potaknuta događajima ranog dvadesetog stoljeća. Masovna proizvodnja učinila je automobile, telefone i radio-uređaje relativno jeftinima i široko dostupnima te je time znatno promijenila svijet i živote ljudi. S druge strane, Oktobarska revolucija u Rusiji i uspon fašizma u Italiji su u fokus doveli totalitarne vlade. Huxley je putem Vrlog novog svijeta uspješno izrazio svoja mišljenja i brige o putu kojim se kretao svijet njegovog doba.

Similar Posts