Brad Pitt koristi Golden Globes govor kako bi se našali na račun DiCaprijevog Titanica

Brad Pittu je suđeno da osvoji Oscara – ali to neće biti njegov prvi

Brad Pitt se čini kao glavni favorit za osvajanje Oscara na sljedećoj dodjeli nagrada koja se održava u noći s nedjelje na ponedjeljak. Once Upon a Time in Hollywood zvijezda je veliki favorit za Najbolju sporednu ulogu na 92. dodjeli Akademskih Nagrada, nakon što je na svim prijašnjim nagradnim natjecanjima pomeo konkurenciju u toj kategoriji. Iznenađujuće, to bi mu bio prvi glumački Oscar u karijeri.

Međutim, to neće biti Pittovi prvi Oscar u karijeri, jer on već ima tu najprestižniju nagradu. Osvojio je Oscara za najbolji film 2014. godine, kada ne producirao film 12 Years a Slave.

I ne samo to, nego je Pittovo ime bilo prvo pročitano kada je predstavljač Will Smith proglasio film pobjednikom, te je on bio prva osoba koja je pričala u ime pobjedničkog tima. “Hvala svima, hvala na ovoj nevjerojatnoj časti koju ste večeras dodijelili našem filmu,” rekao je. “Znam da govorim za sve koji stoje iza mene da je apsolutna privilegija raditi na Solomonovoj priči i svi večeras moramo ustati zbog jednog čovjeka koji nas je sve okupio da bismo ispričali tu priču, a to je neumoljivi Gospodin Steve McQueen.”

Ova povijesna drama koju je režirao McQueen priča istinitu priču o Solomonu Northupu (Chiwetel Ejiofor), slobodnom crncu koji je otet i prodan u roblje 1841., te se borio 12 godina kako bi se vratio svojoj obitelji.

Pitt je bio integralan produkcijskoj ekipi, podržavajući projekt u razvoju i nakon kroz svoju produkcijsku kuću Plan B Entertainment. Čak toliko da kada je Steve McQueen primao nagradu za Najbolji film zahvalio mu se rekavši, “Bez njega, ovaj film jednostavno ne bi bio napravljen.” Pitt se također pojavio u filmu u maloj sporednoj ulozi.

12 Years a Slave je do sada jedini Pittov Oscar u karijeri, ali je do sada ukupno šest puta bio nominiran. Još je jednom dijelio nominaciju za Oscara sa svojom Plan B produkcijskom kućom na filmu The Big Short iz 2015. godine. 1996., dobio je svoju prvu glumačku nominaciju za najbolju sporednu ulogu u filmu Twelve Monkeys, te je nominiran dva puta za najboljeg glumca u filmovima The Curious Case of Benjamin Button iz 2008. i Moneyball iz 2011. Također je podijelio i nominaciju za najbolji film s ekipom iza Moneyball.

Osvajanje za Once Upon a Time in Hollywood bi bio vrhunac njegove karijere (to i cameo uloga u filmu Deadpool 2) i za njega odlične sezone nagrada, tijekom koje je nagrađivan za svoje performanse i obožavan od publike diljem svijeta zbog svojih urnebesnih govora.

Mislite li da će i da je zaslužio osvojiti Oscara?

Similar Posts