Birds of Prey vam čestita Novu Godinu Teaser Trailerom

Birds of Prey mijenja naziv nakon debakla na kino blagajnama

Nije tajna da DC film Birds of Prey predvođen Margot Robbie ne zarađuje onoliko koliko se Warner Bros. nadao. Očekivalo se da film u svom prvom vikendu zaradu daleko više od $110 milijuna diljem svijeta, međutim, on je do danas zaradio samo $79 milijuna. Interesantno je da Birds of Prey dobro prolazi kod kritičara, jer trenutno drži 80% na Rotten Tomatoes.

Iako ove loše brojke su definitivno razočaravajuće za Warner, to i dalje ne znači da je film propao, barem ne za sada. Birds of Prey se snimao na budžetu od $84 milijuna, a nekako se računa da uz uloženu reklamu, postotke kino operaterima i slično, mora zaraditi tijekom svog prikazivanja oko 3 puta više kako bi bio uspješan. Ovaj film to još uvijek ima šanse, a čini se sada da Warner ne želi riskirati, te su odlučili promijeniti mu naziv, kako bi mu to možda pomoglo u borbi za te dolare. Novi naziv filma je Harley Quinn: Birds of Prey. Regal Cinemas i AMC Theaters navodno već mijenjanju naziv.

Harley Quinn je pronašla svoju žensku bandu u filmu 'Birds of Prey'

Po nama Warner je napravio puno više grešaka od samog naziva filma. Prva je ta što je ovaj film morao biti Harley Quinn solo film, baš kao što su to bili Wonder Woman, Captain Marvel i uskoro Black Widow, a trebalo je ići na neki tip filma poput Deadpoola, već kad se išlo na R-rejting. Iz toga i proizlazi drugi problem tih Birds of Prey. Ubacivanje tako beznačajnih likova i glumica još nikada prikazanih na velikim ekranima, koje na kraju čak nisu dobile ni vremena ni prostora pored velike Margot Robbie, pa čemu ih onda uopće trpati u film.

Sve u svemu, živimo u vremenu kada imamo hrpu superherojskih filmova, pa umjesto da ih se izbacuje tako velike količine, trebalo bi možda malo bolje razmisliti o kvaliteti, nego kvantiteti. Uz to, sramotno je za DC da pravi filmove sa svojim trećerazrednim likovima, čak i spaja u neki tko zna kakav svemir (Suicide Squad filmski svemir, kako će se to zvati – SSFS, hm), a ne može ponuditi fanovima ono što stvarno žele, a to su dakako kvalitetni Batman i Superman, te spajanje s već dobrim Aquamanom i odličnom Wonder Woman. Zasigurno Birds of Prey, kako god se zove, nije adekvatna zamjena.

Druge je zanimalo i ovo...