Avengers: Endgame teorija kaže da je Thanos stvorio Galactusa drugim pucketanjem

Avengers: Endgame teorija kaže da je Thanos stvorio Galactusa drugim pucketanjem

Avengers: Infinity War i Endgame su pripremile velike nove ere za Marvelov Filmski Svemir u Fazi 4. Međutim, mnogi obožavatelji još uvijek vjeruju da tek moramo vidjeti puni opseg i učinak onoga što je Thanos napravio sa svojim pucketanjem Infinity Gauntletom.

Zapravo, Marvelovi fanovi iznose neke duboke teorije o tome koja su se nova kozmička vrata možda otvorila zahvaljujući Thanosovim akcijama. Jedna (doslovno) velika teorija je da je Infinity Saga postavila pozornicu Galactusu za svoj MCU debi!

Thanos had a backup plan. from r/FanTheories

Srž ove teorije koja se uspinjala na Redditovim temama je da kada je dobio ogromnu moć Infinity Gauntletom tijekom Avengers: Infinity War, Thanos je također izradio mnogo veći rezervni plan kako bi se osiguralo da njegov rad “uravnoteženja života” u svemiru neće biti poništen. Na početku Avengers: Endgame, Thanos otkriva da je koristio drugo pucketanje prstima kako bi sveo Infinity Kamenje u “atome” tako da ih nitko više ne može koristiti – ali što ako je on također napravio policu osiguranja za buduće probleme “Neravnoteže”, kada populacija neizbježno ponovno postane prevelika? To osiguranje bi došlo u obliku bića koje proždire cijele svjetove i populacije koje rastu prekomjerno – aka Galactus! Mi već dobivamo informacije da Galactus i njegov glasnik Tyrant dolaze u MCU, pa je ovo priča koja će se možda morati rješavati prije ili kasnije.

Avengers: Endgame teorija kaže da je Thanos stvorio Galactusa drugim pucketanjem

Pravljenje Galactusa kreacijom Thanosa bi bilo veliko mijenjanje priče postanka i identiteta lika iz Marvelovih stripova. Galactus je jednom bio smrtnik u svemiru koji je postojao prije Velikog praska. Kad se taj svemir urušio kako bi stvorio novi svemir nakon Velikog praska, Galactus se radikalno promijenio, razvijajući se godinama sve dok se nije pojavio kao ogromna kozmička cjelina koja gladuje za energijom živih planeta. Prožet s “The Power Cosmic,” Galactus može preobraziti druge smrtnike u neke od najmoćnijih ratnika u svemiru (primjer Silver Surfer), zadužene za izviđanje novih planeta koje će njihov gospodar pojesti.

Sada, ova teorija nije pogriješila u logici da je Thanosova misija balansiranja sila života i smrti u svemiru moguće otvorila vrata Galactusu. Čak i ako Ludi Titan nije direktno stvorio Žderača Svjetova, s razlogom bi druge sile koje su u svemiru (Living Tribunal) mogle željeti da se život i smrt održavaju boljim sredstvima od Thanosa i njegovog masovnog genocida – što bi tražilo potrebu za Galactusom. Još zanimljivije: Što ako je Avengerov “Time Heist” u Endgameu upozorio bića iz drugih dimenzija da Zemlja-199999 (aka MCU) dimenzija postoji. To bi bio interesantan put za Galactusa i njegove neprijatelje Fantastic Four (ili”The Maker”) da ulete u MCU, te bi pomoglo objasniti kako postoje Reed Richards, Sue Storm, Johnny Storm i Ben Grimm koji su cijelo vrijeme ovdje – samo još ne kao superheroji.

Što mislite o ovoj teoriji? Napišite nam u komentarima na našoj Facebook stranici.

Similar Posts