'Avengers: Endgame' Teorija: Doctor Strange pogriješio?

‘Avengers: Endgame’ Teorija: Doctor Strange pogriješio?

Stigla nam je nova teorija za ‘Avengers: Endgame’, koja kaže da bi Doctor Strange mogao biti u krivu u pogledu budućnosti!
Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) koristi Vremenski Kamen kako bi otišao u budućnost i pregledao 14,000,605 mogućih scenarija budućnosti u kojima se Avengersi i kompanija bore protiv Thanosa (Josh Brolin).

Kada se Strange ‘vrati’ on informira grupu s kojom je na Titanu da oni pobjeđuju u samo jednoj od svih tih budućnosti koje je vidio. Možda ne radim u kladionici, ali nešto mi govori da omjer 1 naspram 14 milijuna nije dobar.

I sada stižemo do teorije koju su smislili ljudi sa stranice ComicBook.com. Što ako – samo ako – postoji više od jedne pobjedničke budućnosti? Naposljetku, moglo je biti nekoliko pobjedničkih budućnost, osim što bi to značilo turobnu sudbinu za Majstora Mistične Umjetnosti.

'Avengers: Endgame' Teorija: Doctor Strange pogriješio?

Teroriziraju da možda postoji više pobjedničkih mogućnosti, ali ih Strange ne može vidjeti zato što je negdje, nekako, Strange mrtav.

Ako razmislite malo o Scott Derricksonovom Doctor Strange (2016), jedan od najvećih dokaza ove teorije je scena borbe između Strange i Ancient One (Tilda Swinton) u bolnici. Kada astralna projekcija Ancient One napusti njezino tijelo, Strange prati odijelo i lovi svog mentora na balkon.

Tamo, Ancient One otkriva da koristeći svoje pristupe Dark Dimension i Time Stone, ona je mogla gledati u budućnost, ali iz nekog razloga, nikada nije mogla vidjeti dalje od trenutka u kojem su sada. Ancient One tada shvati da nije mogla gledati dalje od ovog trenutka jer je to trenutak njezine smrti, koji naizgled čini lik u miru s vlastitom smrću.
Ako koristimo tu istu logiku, vrlo je moguće da postoji više budućnosti u kojima pobjede Avengersi i Guardiansi,  samo ih Doctor Strange ne može vidjeti zato što je umro prije nego su dobri momci pobijedili.

Ono što ne ide tome u prilog je to što je najavljeno snimanje filma Doctor Strange 2, međutim, ni to ne mora značiti puno. Mogu ga vratiti iz smrti, može biti neki prequel, tko zna. Svakako ova teorija se čini vrlo razumnom i dobro pojašnjenom.

U Avengers: Endgame zvijezde su Robert Downey Jr. (Iron Man), Chris Evans (Captain America), Josh Brolin (Thanos), Scarlett Johansson (Black Widow), Chris Hemsworth (Thor), Jeremy Renner (Hawkeye), Brie Larson (Captain Marvel), Danai Gurira (Okoye), Evangeline Lilly (The Wasp), Paul Rudd (Ant-Man), Karen Gillan (Nebula), Mark Ruffalo (Hulk), Don Cheadle (War Machine), Bradley Cooper (Rocket Raccoon) i drugi.

Avengers: Endgame dolazi u kina 26. travnja 2019. godine, a do tada sve što možemo je upravo baviti se ovakvim teorijama.

Similar Posts