Avengers Endgame Teorija: Black Knight ključan u filmu

Avengers Endgame Teorija: Black Knight ključan u filmu

Stiže nam nova teorija koja ne samo da govori kako je Black Knight u filmu, već kako je ključan za Doctor Strangeov plan!

U proteklih nekoliko mjeseci, glasine su se vrtjele oko toga da će Black Knight debitirati na filmu u Avengers: Endgame. Iako naravno nema dokaza da će se ovaj klasični Avenger uopće spomenuti, Marvelov marketing nagovješćuje uključivanje Black Knighta u Avengers: Endgame kasnije ove godine.

Najpopularnija verzija Crnog viteza je treći lik koji nosi plašt, Amerikanac po imenu Dane Whitman. Uveden u Avengers # 47 1967. godine, Dane Whitman je nećak drugog Black Knighta, Iron Manovog negativca. Dane je pokušao iskupiti nasljedstvo svog ujaka i postao superheroj. Kao najnoviji u dugom nizu Black Knighta, Dane je zaštitnik Ebony Blade-a, snažnog prokletog mača koji mu uzima djelić duše svaki put kad ga koristi. Dane je proveo svoju karijeru superheroja štiteći mač od drugih, a također se borio zaštiti ga i od sebe.

Tijekom godina, Dane je razvio reputaciju cijenjenog člana Avengersa, a čak je početkom 1990-ih služio kao vođa tima. Zajedno s Herculesom, Wonder Man, She-Hulk i Photonom (Monica Rambeau), Black Knight je jedan od rijetkih preostalih ključnih Osvetnika koji se tek trebaju pojaviti u MCU-u – ali to se može uskoro promijeniti.

Avengers Endgame Teorija: Black Knight ključan u filmu

BLACK KNIGHT BI MOGAO BITI U AVENGERS ENDGAME

U rujnu se pričalo da Marvel radi na filmu Captain Britain i Black Knight, s Guyjem Ritchiejem na čelu. Iako je ta glasina ostala nepotkrijepljena, ona se ponovno pojavila posljednjih tjedana, što upućuje na to da za nju može postojati barem određena valjanost.

Marvel Comics dodao je sumnje o Black Knightu s popisom reprinta stripova koji će biti objavljen u travnju. Pod “True Believers” liniju, Marvel će ispisati nekoliko klasičnih stripova koji se savršeno podudaraju s Avengers: Endgame. Većina ih je na ovaj ili onaj način povezana s Thanosom; tri od njih, međutim, izdvajaju se od ostalih: Avengers # 71, Avengers # 260 i Avengers # 341. Zanimljiva veza koju svi dijele jest da je Black Knight član glavne ekipe Avengers u svakom stripu. Također je vrijedno spomenuti da je Hasbro u svojoj liniji Avengers: Endgame objavio Black Knight Marvel Legends. Akcijska figura Black Knighta nije pokazatelj bilo čega, ali, u kombinaciji s drugim marketingom za Avengers: Endgame, mogla bi dodati još dokaza tvrdnji da će novi Osvetnik uskoro biti uveden u MCU.

  • Povezano: Avengers 4 – sve do sada teorije

Zbog nedostatka glumaca s nepotvrđenim ulogama u Avengers: Endgame, može se činiti malo vjerojatnim da će se u filmu za Black Knight naći mjesto. Ne smije se zaboraviti da je Marvel pažljivo sakrio ulogu Red Skull u Avengers: Infinity War. Marvel bi mogao izvući nešto slično s Black Knightom, ili kako bi izbjegao curenje, glumac čak ne mora ni biti otkriven. Kao i Red Skull, Black Knight se može kreirati korištenjem CGI-a, posebno zato što je lik obično dekoriran u punom oklopu. Što se tiče njegovog glasa, ugledni glumac bi mogao biti zaposlen da igra ulogu kasnije, ili možda čak i član glumačke ekipe, poput Benedicta Cumberbatcha, mogao bi posuditi svoj glas liku sve dok glumac nije propisno ubačen u ulogu.

BLACK KNIGHT IMA POVEZNICE S DOCTOR STRANGEOM U STRIPOVIMA

Iako su duboke veze Dane Whitmana s Avengersima dovoljne da opravda ulogu u Avengers: Endgame, također je snažno povezan s drugim važnim igračem u borbi protiv Thanosa: Doctor Strangeom. I dok je Doktor Strange trenutno mrtav, njegov Endgame plan je sastavni dio popravka MCU-a.

Black Knight bio je ponavljajući lik na stranicama Doktor Strange tijekom 1970-ih i 1980-ih. Mistična priroda Ebony Bladea ukrstila je njihove puteve u nekoliko avantura. Neke od tih priča uključivale su putovanje kroz vrijeme. Doktor Strange je pomagao Black Knightu kada je ovaj bio zarobljen u tijelu svoga pretka u Arthurijanskih vremenima. U drugom susretu, Doktor Strange se borio protiv Black Knighta u vrijeme kada ga je kletva Ebony Blade počela korumpirati. Doktor Strange mu je pomogao da prevlada prokletstvo.

Ebony Blade bio je gotovo uključen u film Doctor Strange, ali moguće je da je Marvel izrezao oružje iz filma jer oni imaju na umu još jednu ideju o tome kako žele uvesti Black Knighta. Nije jasno što će Marvel učiniti s Daneom Whitmanom ako i kada dođe na veliki ekran, ali povezivanje s vrhovnim čarobnjakom je jedan od načina na koji se to može dogoditi.

BLACK KNIGHT JE VEĆ JEDNOM SPASIO AVENGERSE U ENDGAMEU

Jedan od triju Avengerovih stripova koji će se ponovno tiskati u travnju, Avengers # 71, interesantno se naziva “Endgame!”. To je dovelo do nagađanja da naslov filma Avengers 4 ima neke veze sa stripom, a ne očitijim razlogom da je to jednostavno fraza koju Doktor Strange koristi u Infinity War. Dok zajednički naslovi mogu biti samo slučajnost, strip i film će najvjerojatnije dijeliti dvije značajne radnje: putovanje kroz vrijeme i oživljavanje mrtvih superjunaka.

“Endgame!” je bio drugi dio priče u kojoj su Osvetnici korišteni kao pijuni u igri koju su igrali Kang the Conqueror i Grandmaster. Osvetnici su se borili protiv Squadron Sinister u seriji mečeva jedan na jedan. Hawkeye je bio usred bitke s Whizzerom kad je stigao Crni vitez i okrenuo prednost u korist Hawkeyea. Tako, Black Knight nesvjesno je pomogao Osvetnicima u varanju, čime ih je koštao meča. U drugom krugu, Osvetnici su morali putovati u prošlost kako bi se borili protiv kapetana Amerike, Namora i izvornog Human Torch u Drugom svjetskom ratu. U međuvremenu, Black Knight koristi Ebony Blade da ih pronađe i ispravi svoju pogrešku.

Na kraju, Osvetnici su pobijedili, dajući Kangu pobjedu nad Grandmasterom. Iako je igrao za priliku da oživi svoju mrtvu ljubav, Kang se predomislio i poželio moć da “ubije Osvetnike”. I tako je ubio sve Osvetnike, ali nije uspio srušiti Crnog viteza. Kangov izbor riječi s njegovom željom bio je njegov pad, budući da Black Knight još nije bio tehnički osvetnik. Nakon što je Crni vitez pobijedio Kanga, Grandmaster je vratio Osvetnike u život.

Avengers Endgame Teorija: Black Knight ključan u filmu

HOĆE LI BLACK KNIGHT POMOĆI POBIJEDITI THANOSA?

Crni vitez spasio je dan u Avengers: Endgame stripu, ali hoće li on to moći učiniti i u filmu? Kada je doktor Strange pogledao sve moguće ishode, vidio je samo jedan koji je uključivao Thanosov poraz. Što god da je vidio doktor Strange, to je jedina šansa koju Osvetnici imaju u premlaćivanju Thanosa i poništavanju Decimacije koja je izbrisala polovicu svemira. Kao što kaže doktor Strange, sada su u “završnici”.

Black Knight se može nekako uklopiti u ‘endgame’ plan Doctora Strangea. S obzirom na to da je Quantum Realm ključan za Avengers: Endgame, to bi moglo biti gdje će Dane ući u MCU. Spominjanje ‘vremenskog vorteksa’ u post credit scenama filma Ant-Man and the Wasp sugerira poveznicu između putovanja vremenom i Quantum Realma. Već se očekuje da putovanje kroz vrijeme igra veliku ulogu u priči filma Endgame, a i u stripovima, a malo je likova koji su više upoznati s putovanjem kroz vrijeme od Black Knighta. Dane možda čak zna kako upravljati Ebony Bladeom kako bi navigirao kroz Quantum Realm, nešto slično poput načina na koji Doctor Strange može otvoriti prolaze u druge dimenzije sa svojim Sling Ringom.

Ebony Blade je jedno od najjačih oružja u Marvel Svemiru. Čak je možda sposobno ubiti Thanosa, ali Black Knight možda neće nužno morati biti prisutan u posljednjoj bitci protiv Thanosa kako bi napravio razliku. Njegova uloga u Avengers: Endgame filmu bi mogla biti nešto poput one cameo uloge Red Skulla u Infinity War. Ako bi Black Knight vodio Avengerse kroz vrijeme ili im pomogao na neki drugi način, ta jedna akcija bi se pokazala instrumentalnom za Doctor Strangeov plan i time bi mogla pomoći pripremiti teren za ulazak Black Knighta u MCU kroz neki drugi film.

Što mislite o ovoj novoj teoriji za najiščekivaniji film 2019. godine, Avengers Endgame? Napišite nam u komentarima.

Similar Posts