Chris Evans kaže da mu se više sviđalo podiči Thorov Čekić nego Štit Captain Americe

Avengers: Endgame scenarist priznaje veliku grešku u najboljoj sceni filma

Jedna od najboljih scena u Avengers: Endgame filmu ima veliku grešku. Kada Captain America pozove Thorovo staro oružje, Mjölnir, ona bi trebala biti vrhunac narativnog sjemena koje je položeno prije puno godina. Ali jedan od scenarista filma, Christopher Markus, priznaje da to baš nije bio logičan potez.

“U jednom trenutku je sigurno postojala rasprava, jer naročito u Ragnaroku je utvrđeno da Thor može pozvati munje bez čekića. Mislim da Odin čak kaže, ‘to nikada nije bio čekić,’ prisjetio se Markus za Slash film. “A onda Cap pozove munje čekićem. Dođete do tih stvari i kažete kao: ‘Previše je super da to ne učinite! Razgovarat ćemo o tome kasnije’.”

Da, to je onaj promašaj o kojem pričamo od samog izlaska filma. Munje nisu u čekiću i nema baš nikakve logike da Captain ih pozove. To što može upravljati čekićem ne znači da može zvati munje, jer samo je jedan bog munja, a njemu ne treba čekić da ih pozove.

Scenarist dodaje da je ta ideja postavljena još 2015. godine, te da su razmišljali hoće li ili ne ubaciti unutra kako on poziva munje, ali su se ipak odlučili da hoće jer je jednostavno izgledalo fantastično, što je zaista istina.

Avengers: Endgame je film s najvećom zaradom u povijesti, te je završio priče najvećih junaka MCUa, poput Robert Downey Jrovog Tony Starka, Evansovog Steve Rogersa i Scarlett Johansson Black Widow, iako bi Black Widow prequel film trebao doći ove godine.

Similar Posts