Batman vs. Iron Man: Tko je Najbogatiji Superheroj?

Batman vs. Iron Man: Tko je Najbogatiji Superheroj?

Prema logikama Marvel i DC Comics, nitko ne čini boljeg superheroja od zgodnog milijardera. Batman i Iron Man nisu samo među dva najveća stripovska heroja, oni su i dvojica s možda i najvećim bogatstvom. Tony Starkovo i Bruce Wayneovo veliko bogatstvo im je puno puta pomoglo tijekom godina, i ako ostavimo po strani njihovu volju i junaštvo, teško da bi mogli biti superheroji bez puno milijuna koliko košta biti Iron Man ili Batman.

S obzirom na to da ni jedan od njih dvojice nema neke supermoći, oni su koristili svoje dolare kako bi se pretvorili u oklopne ratnike za veće dobro. Ali od ove dvojice dobrih milijardera, tko ima veći račun u banci? Dopustite nam da vam prikažemo brojke.

Zahvaljujući MCU-u, svijet sada zna da je Tony sjajni nasljednik tehnološkog carstva Howarda Starka. Isto vrijedi i za Brucea Waynea, de facto nasljednika carstva koje se proteže od smještaja i prijevoza do vojnih ugovora. Iznenađujuće usporedive situacije, zahvaljujući nekim lijepim nasljedstvima. Ali ono što ti likovi čine da povećaju ili potroše to bogatstvo je ono što ih čini drugačijima. Iako su ovi likovi možda izmišljeni, njihov se životni stil i navike lako analiziraju kako bi se omogućio uvid u bogatijeg superjunaka. Razgovarajmo o brojevima.

Avengers: Endgame teorija kaže da je Tony Stark i dalje živ

Forbes Fictional 15 je napravljen sada već davne 2013. godine, a rangirao je najbogatije izmišljene likove ikada napravljene. Iako ova lista nije smatrana ‘kanonom,’ Tony Stark je na njoj rangiran četvrti s $12.4 milijarde… dok je Bruce Wayne na šestom mjestu s $9.2 milijarde. Milijuni potrošeni na Batsuitove, Batmobile, te druge Bat-naprave, nisu mala stvar, ali ne mogu se usporediti s potrošnjom Tonyja Starka. Lamborghiniji, Malibu dvorci i razne nebrojene varijacije specijaliziranih Iron Manovih odijela čine Batmanov tjelesni oklop da izgleda kao kostim za Noć Vještica.

Brojevi definitivno ne lažu. Međutim, osnovno razumijevanje bilo kojeg lika će pomoći objasniti zašto će Stark Industries uvijek cvjetati, dok Wayne Enterprises ostaje relativno nepromijenjen. Tony Stark je Iron Man. Svi u Marvelovom Stripovskom Svijetu to znaju desetljećima. U stvari, njegova nadaleko poznati tehnološki sjaj je ono što ga je doslovno učinilo i čini ga superherojem. Ta tehnološka briljantnost pokreće i njega kao superheroja i uspješnost njegove korporacije. Kada Stark izmisli novu tehnologiju, podrazumijeva se da će biti patentirano i na kraju plasirano na tržište i prodano najvišim ponuditeljima.

Neki od tih izuma će otići u lošem smjeru (Ultron), dok bi druga mogla evoluirati od običnog A.I. naziva ‘Jarvis’ u čudo koje je Vision. Tony je izmislio svoje odijelo, Arc reaktor koji ga pokreće i mnoge druge uređaje i inovacije iz kojih njegova tvrtka može izvući gotovo neograničene tokove prihoda. Tony Stark nije samo uspješan i nezaboravan superheroj, on je i sjajan poslovni čovjek. Isto se ne može reći za njegovog tamnijeg, DC kolegu.

Novi Batman bi mogao biti izabran prije kraja godine!

Bruce Wayne rijetko pokazuje toliko interesa u poslovnu stranu Wayne Enterprise, obično se ponaša kao dobrotvorna figura – vjerojatnije je da će poslati povjerljivog punomoćnika na sastanke, nego da on sam prisustvuje. Ali Batmanovo dihotomno postojanje jedan je od najzanimljivijih aspekata lika, koji često gubi interes za održavanje lika Brucea Waynea, pogotovo da nema ohrabrivanja njegovog batlera i posvojenog oca Alfreda.U mnogim je slučajevima Wayne Enterprises jedina stvar koja je izvukla Gothama s ruba razaranja, na štetu svog monetarnog zdravlja. Kad Bruce iskoristi svoju tvrtku, vjerojatnije je da će trošiti novac na bolnice, sirotišta i poboljšati život Gothamovim najugroženijim građanima.

Tony Stark zasigurno nije pohlepan zato što posluje u skladu s profitom ili je profitu orijentiran, ali profit i poslovanje ne mogu biti dalje od Batmanovog uma. Ako izmisli novi protuotrov koji će izliječiti Joker Serum ili Scarecrowov Otrov Straha, neće ga patentirati niti pakirati, osim ako to neće zaustavi trenutnu prijetnju. Držat će ga tajnom i koristiti ga samo kad je to potrebno. Ako obavijesti svoju galeriju negativaca da je otkrio jednu od njihovih smrtonosnih zamki, oni će jednostavno izmisliti drugu. Tony Stark bi mogao provesti vrijeme istražujući i razvijajući svoje izume u praktičniju uporabu koja bi mogla pomoći običnom čovjeku, ali Batman nema taj luksuz da preda posao Wayneovim zaposlenicima koji bi sigurno postavljali pitanja.

Ako upotrijebimo matematiku, Tony Starkovo bogatstvo Iron Manovih odijela i tehnoloških čuda nesumnjivo nadmašuje Batmanove pojaseve s Bat-napravama i Batmobile u Bruce Wayneovom podrumu. To se događa kad dane provedete izmišljajući inovacije, a ne da noći provodite kao “maskirani” osvetnik. Ono što je važno jest da i Batman i Iron Man koriste svoja ogromna izmišljena bogatstva kako bi pomogli svjetovima koje naseljavaju … a obožavatelji stripova za to su bogatiji. Ali nažalost ni iz bliza tako bogati kao Iron Man i Batman.

Mislite li da smo u pravu oko ove računice? Slažete li se da je Iron Man ipak bogatiji heroj od Batmana?

Similar Posts