Recenzija: Only the Brave (2017) - Svijet filma

Recenzija: Only the Brave (2017)

Pročitajte našu recenziju za biografski drama film, o skupini elitnih vatrogasaca, Only the Brave.

Žanr filma:

Biografija, drama

Redatelj:

Joseph Kosinski

Scenarist:

Sean Flynn, Ken Nolan

Glumci:

Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges

Recenzija: Only the Brave (2017)

Only the Brave je Američki biografski drama film, redatelja Joseph Kosinski i scenarista Ken Nolan i  Eric Warren Singer, pravljen prema članku iz GQ “No Exit” od Sean Flynn. Zvijezde filma su Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, Taylor Kitsch, James Badge Dale, Jennifer Connelly, Alex Russell i Ben Hardy.

Film priča istinitu priču o Granite Mountain Hotshots, elitnoj postrojbi vatrogasaca koji su se borili protiv Yarnell Hill Požara u lipnju 2013 godine i posvećen je sjećanju na njih.

Ovaj film je kritika dosta dobro ocijenila, kao i gledatelji putem IMDb, čak se očekivalo da će biti nominira za Oscare, ipak do toga nije došlo. Nažalost meni je daleko ispod svih očekivanja.

Priča filma je po istinitim događajima, likovima i lokacijama, problem je to što glavni događaj u filmu, koji se čeka cijeli film, traje jedno 2 minute. Ostatak je priča o svakodnevnim životima tih vatrogasaca, te njihovim svakodnevnim problemima. Da stvar bude gora, kraj je potpuno očekivan i predvidiv, te cijeli film jedino što nas zanima je što će se na kraju dogoditi. Čak ni to ne bi samo po sebi bilo tako loše, da je taj događaj duže trajao i nekako općenito bio napetiji, ovako je to izgledalo kao da su samo na brzinu htjeli završiti film, koji su puno previše razvukli.

Glumci su dobri, tu se nema što prigovoriti, ali ni tu nije ništa spektakularno i pamtljivo.

Efekti su me također razočarali, očekivao sam da će te požare praviti spektakularno, to uglavnom ništa posebno nije bilo. Kada na vijestima pogledate prave požare izgledaju puno strašnije nego su ih oni u filmu uspjeli prikazati.

Sve u svemu, ništa posebno i dosta dosadan film, ako vas takva tema zanima, pogledajte, ali ništa nećete propustiti ako ga preskočite.

Druge je zanimalo i ovo...