'Avatar 2' ponovno odgođen; Disney razvija tri nova 'Star Wars' filma!

‘Avatar 2’ ponovno odgođen; Disney razvija tri nova ‘Star Wars’ filma!

Danas je najavljeno da je Disney krenuo sa razvojem tri nova Star Wars filma, a kao posljedicu toga je došlo do korijenitih promjena u rasporedu nastavaka serijala Avatar.

Spajanjem Disneya i Foxa, Foxova franšiza Avatar koja nam sprema čak četiri nastavka popularnog originalnog filma iz 2009., sada je također, kao i Star Wars prije nje, završila pod Disneyevom paskom, a Disney je odlučio ponovno upetljati svoje prste i napraviti neke velike i iznenadne promjene.

Naime, film Avatar 2koji je prvotno trebao izaći u prosincu 2020., odgođen je za 17. prosinac 2021., što je totalni deja vu, jer već smo odavno prestali brojati koliko je puta tom filmu datum izlaska bio pomaknut jer mu je onaj najraniji datum izlaska bila još skoro pa davna 2014., a i pet godina nakon toga, na nastavak se još uvijek čeka i čeka. Osim toga, Disney je postavio i nove datume izlaska i za sve ostale Avatar nastavke, tako će Avatar 3 u kina stići u prosincu 2023., Avatar 4 će izaći u prosincu 2025., a Avatar 5 tek u prosincu 2027.

Glavni razlog ovog novog rasporeda leži u činjenici da Disney razvija novu Star Wars trilogiju. Ove godine će izaći Episode IX: The Rise of Skywalker, koji će biti posljednji nastavak tzv. sequel trilogije. Ali Disney tu ne namjerava stati, budući da su, kao i kod Avatara, Star Wars filmovi pod Disneyem izlazili u prosincu, Disney je malo razrijedio dolazak novih Avatar filmova i time napravio mjesta za tri nova Star Wars filma. Ne znamo kako će publika komentirati ovaj potez, ali Disney si je ovime osigurao apsolutnu vlast svakog Božića sve do 2027.

Kompletan raspored o kojem smo pisali sada izgleda ovako:

  • Prosinac 2021. – Avatar 2
  • Prosinac 2022. – Prvi dio nove, neimenovane Star Wars trilogije
  • Prosinac 2023. – Avatar 3
  • Prosinac 2024. – Drugi dio nove, neimenovane Star Wars trilogije
  • Prosinac 2025. – Avatar 4
  • Prosinac 2026. – Treći dio nove, neimenovane Star Wars trilogije
  • Prosinac 2027. – Avatar 5

Kako vi komentirate ovaj potez Disneya? Javite nam u komentarima.

Druge je zanimalo i ovo...