Amber Heard neće dobiti otkaz u 'Aquaman 2', ali...

Amber Heard neće dobiti otkaz u ‘Aquaman 2’, ali…

Dosta se prašine diglo po medijima zadnjih mjeseci otkako je bio okončan pravni spor između bivših supružnika Amber Heard i Johnny Deppa nakon obostranih optužbi za fizičko zlostavljanje tijekom njihovog kratkotrajnog braka. Iako je Depp dobio znatno veću podršku što se moglo vidjeti na društvenim mrežama, a Amber je faktički preko noći postala jedna od najomraženijih javnih ličnosti, Depp je ipak izgubio spor, što je utjecalo i na nastavke njihovih karijera u Hollywoodu.

Warner Bros. je nedugo nakon parnice zatražio od Deppa da odstupi iz franšize Fantastic Beasts gdje je igrao crnog maga Grindelwalda u drugom nastavku, a za treći je bio snimio tek jednu scenu i WB mu zbog ugovora sada mora isplatiti punu plaću iako će ga u produkciji trećeg nastavka sada zamijeniti Mads Mikkelsen. S druge strane, to je bacilo Deppove fanove u očaj ne samo zbog njegovog odlaska, već i zbog činjenice da je Amber Heard i dalje pribilježena da se vrati kao princeza Mera u Aquaman 2 i da za nju nije bilo apsolutno nikakvih posljedica.

Ubrzo su krenule brojne kampanje i peticije da se Heard ili ukloni iz Aquamana 2, ili da se pozove na javni bojkot tog filma. Iako je bilo nekoliko glasina da će ona stvarno dobiti otkaz, WB i sama Heard su te glasine negirali. Heard je prošle godine i dobila poziv od Zacka Snydera da snimi jednu dodatnu scenu za njegov Snyder Cut kojeg možemo gledati sada ovih dana, a i sama je rekla da je uzbuđena zbog nastavka Aquamana koji snimanje počinje ovog ljeta. Međutim, iako se Heard još uvijek drži za ulogu i pravno gledano je dobila spor, koliko WB zapravo s ovim filmom riskira? Deppovi fanovi, koji su mnogobrojni, i dalje bijesne zbog svega i izgleda da se ne šale kada pozivaju na bojkot filma. Dovoljno je reći da je peticija da se Heard otpusti, iako nije imala učinka, skupila preko milijun potpisa.

No, WB to izgleda ne brine, ili barem ne u potpunosti. Glavni glumac Jason Momoa i redatelj James Wan navodno nemaju nikakvih problema da ponovno rade s Heard. No ipak, iako se Heard još drži za ulogu Mere, pojavile su se novosti da su raspisane audicije za tri nove ženske uloge i da WB želi dobro smanjiti Heardinu ulogu, tj., ne žele da bude su samom centru filma kao što je to bilo u prvom filmu u nadi da će privoliti fanove na gledanje filma iako joj ne žele (ili neće, ili ne mogu) dati otkaz. Naravno, Heard s time nije nimalo zadovoljna i to bi moglo sada pokrenuti čitav domino efekt novih problema jer WB je sada između dvije vatre. WB mora odabrati tko im je bitniji, ili glumica, ili publika, a svaki pokušaj da se nekako zadovolje obje strane će teško dati ikakvih kvalitetnih rezultata.

Već je potvrđeno da će Aquaman 2 početi snimanje ovog ljeta. Jason Momoa se naravno vraća u glavnoj ulozi, a James Wan će ponovno režirati jedan od najvećih DCevih eye-candya. Prvi Aquaman film zaradio je preko milijardu dolara i trenutno je najkomercijalniji DC film ikad! Samim time se od nastavka puno očekuje, ali uza sve ove probleme, teško je zamisliti da će moći to ponoviti. Kako sada stvari stoje, WB se može jedino nadati da fanovi dovoljno vole Momou, Aquamana kao lika i DC općenito da svejedno pogledaju taj film. Naravno, Zack Snyder’s Justice League je izgorio od silne popularnosti iako je Heard bila u njemu, ali to nije baš ista situacija jer fanovi su se za taj film borili preko tri godine i Heard je tamo bila u jako, jako sporednoj ulozi. Vrijeme će pokazati što će biti dalje i kako će na kraju to sve ispasti i koliko će Aquaman 2, kao film, zapravo morati pretrpjeti i ima li ikakve šanse ponoviti uspjeh svog prethodnika.

Aquaman 2 je pribilježen za izlazak u prosincu (decembru) 2022.

Druge je zanimalo i ovo...