Amazonova Lord of the Rings TV serija već sada obnovljena za drugu sezonu

Amazonova Lord of the Rings TV serija već sada obnovljena za drugu sezonu

Amazon je dao zeleno svijetlo za drugu sezonu svoje epske Lord of the Rings prequel serije, koja je trenutno tek ušla u pred-produkciju svoje prve sezone, Deadline donosi.

JD Payne i Patrick McKay su već prije najavljeni kao showrunneri i scenaristi ove nove serije, koja će se odvijati tijekom Drugog doba Međuzemlja, puno prije događaja prve knjige J.R.R. Tolkienove Lord of the Rings trilogije, The Fellowship of the Ring. Detalji na Amazonovoj Middle-earth mapi – poput uključivanja Numenora ili micanja Mordora (kao i Barad-Dur) – sugerira da se serija odvija relativno rano u Drugom Dobu, točnije između S.A. 1000 – 1600. Ako to uzmemo u obzir, čini se da bi se serija mogla fokusirati na pravljenje Rings of Power, s obzirom na činjenicu da je Amazon počeo promicati TV seriju Gospodar prstenova navodeći retke iz Prstenovog stiha kao i Prstenove koji su nastali u tom vremenskom razdoblju.

Amazonovoj Lord of the Rings TV seriji zabranjeno je raditi određene promjene

Jurassic World: Fallen Kingdom redatelj J.A. Bayona će režirati prve dvije epizode serije, a također će biti i izvršni producent zajedno sa svojim produkcijskom partnerom Belén Atienza. Glumačka ekipa serije još nije službeno potvrđena od strane Amazona.

Vijesti o tome da je Amazon napravio dogovor oko pravljenja više sezona Lord of the Rings TV serija je prvi puta došla još u studenom 2017. godine. Vjeruje se da će samo pravljenje serije koštati oko $500 milijuna, čime će postati najskuplji TV projekt svih vremena. Uz to, samo kupovina prava je koštala $1 milijardu.

Iza kamera, Amazon je okupio fantastičnu ekipu scenarista i producenata. Soba scenarista, za sada bez naziva Lord of the Rings TV seriju, obuhvaća Gennifer Hutchinson (Breaking Bad, Better Call Saul), Helen Shang (Hannibal), Justin Dohle (Stranger Things), Bryan Cogman (Game of Thrones) i Stephany Folsom (Toy Story 4).

Datum izlaska Amazonove Lord of the Rings TV serije još nije otkriven, ali vjerujemo da bi serija trebala izaći 2021. godine. Točan datum izlaska još nije određen za Lord of the Rings TV seriju, no s obzirom na to da je Amazon Studios ugovorno dogovorio s Tolkien Estate da serija mora ući u produkciju najkasnije do 2020. godine, vrlo vjerojatno ju Amazon planira izbaciti 2021. godine.

Druge je zanimalo i ovo...