‘Akira’ igrani film u izradi, redatelj Taika Waititi, producira Leonardo DiCaprio

‘Akira’ igrani film u izradi, redatelj Taika Waititi, producira Leonardo DiCaprio

Čini se kako su se stvari napokon počele odvijati na igranoj verziji ‘Akira’ filma. Nakon gotovo 20 godina čekanja, Hollywood napreduje sa svojom živom akcijskom adaptacijom kultne mange od Katsuhiro Otoma. Prema novim izvješćima, Akira kreće prema naprijed, a to čini s nekim zvijezdama u obliku ekipe filmova.

Prema The Hollywood Reporter, Akira napreduje u Kaliforniji. Oni izvještavaju da će redatelj tog igranog filma biti Taika Waititi, redatelj filma Thor: Ragnarok. Njemu će se kao producent pridružiti Leonardo DiCaprio zajedno s Andrew Lazar.

Izvješće je objavljeno zahvaljujući nedavno objavljenom poreznom kreditu koje je objavio California Film Commissions’s Film & TV Tax Credit Program. Pokazalo se da će se Akira snimati u Kaliforniji i dobiti porezni kredit u iznosu od 18,5 milijuna dolara.

‘Akira’ igrani film u izradi, redatelj Taika Waititi, producira Leonardo DiCaprio

Za sada, Warner Bros. Pictures još nije izabrao glumce za film.

“Mi smo oduševljeni s prilikom da snimamo Akiru u Kaliforniji,” Ravi Mehta iz Warner Bros. Pictures je rekao. “Dostupnost vrhunskih članova posade, kao i raznovrsnost izbora mjesta i predvidljivo vrijeme su bez premca.”

Obožavatelji gledaju projekt s oprezom jer je Akira postala nešto poput mita među ljubiteljima filma. Naslov je najavljen kao jedan od najpoznatijih Japanskih, budući da je ova post-apokaliptička serija mange od Otome pomogla žanrovskom području. Sada su fanovi znatiželjni kako će se u Kaliforniji oživjeti ratom zahvaćeni Tokio za snimanje, ali taj porezni kredit bi mogao znatno postaviti scenu za Akiru.

Originalno napravljena od Katsuhiro Otomo za Kodansha’s Young Magazine u 1982, Akira je kasnije inspirirala jednako kultni animirani film iz 1988. godine, koji je osobno Otomo režirao. Priča je smještena u distopijski svijet nakon sumornog zatvaranja Trećeg svjetskog rata. Vođa bande poznat kao Kaneda nalazi se umješan u masovnu vladinu operaciju kada njegov najbolji prijatelj počinje pokazivati snažne telekinetičke sposobnosti. Kako bi spasio svog prijatelja, Kaneda mora stići do dna Neo Tokija, ali glavni lik ubrzo saznaje da se umiješao u nešto veće od njega.

Za sada još nema govora o datumu izlaska filma, ali nas svakako raduju ove vijesti, pogotovo o ekipi koja se nalazi iza ovog projekta.

Similar Posts