11+ Velikih Grešaka u Avengers: Endgame filmu

11+ Velikih Grešaka u Avengers: Endgame filmu

Donosimo vam 11+ velikih grešaka u Avengers: Endgame filmu, plus video scenu s pogreškom. Za zagrižene ljubitelje Marvelovog Filmskog Svemira, Avengers: Endgame je bio savršeno filmsko iskustvo. Ali kao što je jednom jedan YouTube kanal rekao ‘Nijedan film nije bez grijeha’.

U nastavku pogledaj 10 velikih grešaka Avengers: Endgame filma koje ste možda propustili.

11+ Velikih Grešaka u Avengers: Endgame filmu

1. Kada Thor i Rocket u prošlosti pričaju o njihovoj misiji, šalica za kavu za jednokratnu upotrebu s poklopcem može se vidjeti pored Rocketa dok on stoji na stupu. Sličan gaf je napravio poprilično buke među Game of Thrones fanovima.

2. Gamora je umrla kako bi Thanos dobio soul kamen u Avengers: Infinity War, ali je ona zamijenjena starom Gamorom u Endgame filmu kako bi živjela u toj vremenskoj liniji. Ako je to moguće, Avengeri su isto tako mogli vratiti Black Widow, Visiona i Tony Starka.

Da, Thanosov Endgame mač je jači od Vibraniuma!

3. Thanos maknut iz 2014. godine ne bi spriječio događanja u Avengers: Infinity War filmu, kao što je Ancient One lijepo pojasnila da pravljenje promjena u jednoj vremenskoj liniji stvara alternativnu vremensku liniju. Kada Thanos 2014. dođe u ‘sadašnjost’ (zahvaljujući Nebuli iz 2014.) to bi stvorilo vremenski paradoks – jer Thanos više ne postoji u prošlosti, te se događaji Avengers: Infinity War filma ne bi dogodili. Thanos ne bi tamo bio u mogućnosti skupiti Infinity Stones i Decimacija se ne bi dogodila.

4. Kada Profesor Hulk pravi prvi vremenski test s Ant-Manom, Captain America se vidi kako stoji između Black Widow i Hulka. Kada kamera ode do Ant-Mana i onda natrag do Hulka, Captain America mu stoji s desne strane.

11+ Velikih Grešaka u Avengers: Endgame filmu

5. Nakon što Barton probode Akihika sa svojim mačem, kamera se okrene kako bi vidjeli da ga Black Widow gleda. Ako pogledate dolje na Akihika, glumac (Hiroyuki Sanada) se vidno miče i diše.

6. Kada Scott jede taco, Rhodey sleti pored njega i slučajno otpuše taco. Kada Hulk naiđe, on drži dva taca za Scotta, kojeg onda vidimo kako uzima samo jedan.

11+ Velikih Grešaka u Avengers: Endgame filmu

7. Možda nije greška, ali Clint Barton/Hawkeye čini se da je jednako sposoban s obje ruke, to je vidljivo iz njegove uloge u filmu Thor kada on drži luk u svojoj lijevoj ruci, za razliku od Avengers filma i na dalje kada ga drži u desnoj.

8. Scott pokušava upaliti kombi u posljednjoj bitci, a onda se kamera promjeni i vidimo ga kako se u pozadini bori s letećim čudovištem – na dva mjesta odjednom.

9. Pred sam kraj filma, Steve Rogers kaže Samu Wilsonu “Mislio sam da ću isprobati dio tog života koji mi je Tony (Stark) govorio da imam.” U stvarnosti, nije Tony Stark taj koji mu je rekao da si “nađe život,” nego Natasha Romanoff, pred sam početak Avengers: Endgame filma, nakon što joj on kaže da učini isto.

11+ Velikih Grešaka u Avengers: Endgame filmu

10. Kada Captain America uđe u dizalo kako bi povratio žezlo od Agenata Hydre nakon prvih Avengersa iz 2012. godine, Jasper Sitwell je viđen kako koristi Samsung S6 koji je izašao 2015. godine.

11. U glavnoj bitci Avengers: Endgame filma, Captain America udari golemog Cull Obsidiana s Mjolnirom, srušivši ga s nogu. Kamera tada polako ode na drugi dio bitke, te pokazuje razne druge heroje kako se bore s različitim neprijateljima. Nakon nekoliko sekundi, Cull Obsidian je ponovno pokazan, ovog puta kako se bori s Korgom kada mu Drax sleti na leđa.

Fun little detail: Cap hits Cull Obsidian with the hammer at the start of the battle. The camera continues to pan through the battle until we see Cull Obsidian again further away from where he was, tussling with Korg and Drax from r/marvelstudios

Ima još hrpa manjih grešaka, poput – pronašli su vremena za napraviti jednake uniforme, Captain America uopće nije trebao ostariti (barem ne tako brzo, ali dobro), Nebula samostalno otvorila interdimenzionalni portal za Thanosov brod i cijelu njegovu vojsku (malo pretjerano za nju, ali dobro), tko je zvao Captain Marvel da dođe i kako je znala pravi trenutak za dolazak?, Tony je jako brzo napravio još jedan Infinity Gauntlet (i mislim ono JAKO brzo), odakle je ValkyrinPegasus došao (nema starog Asgarda), te mnoštvo drugih za koje ili nema objašnjenje ili je slabo ili su čista greška.

Djelomično neke od tih grešaka su poprilično razumljive iz dva razloga. Prvi je taj što su se upustili u putovanje kroz vrijeme i otvaranje novih dimenzija, što u startu garantira greške, a drugi je taj što je film zaista bio velik i epski, te bi bilo gotovo nemoguće sve napraviti bez grešaka čak i da se nisu odlučili za putovanje kroz vrijeme. Sumnjam da će ove greške utjecati ikome na mišljenje o filmu, ali je zanimljivo vidjeti nešto što možda na prvo (ili deseto) gledanje niste primijetili. Definitivno se čini da to nije puno smetalo fanovima, jer su ovaj film baš oni napravili najvećim svih vremena.

Similar Posts