Eminem oduševio publiku na dodjeli Oscara izvedbom pjesme "Lose Yourself" iz filma "8 Mile"

Eminem oduševio publiku na dodjeli Oscara izvedbom pjesme “Lose Yourself” iz filma “8 Mile”

Što ako imate samo jednu priliku da biste napravili najveći nastup iznenađenja na dodjeli Oscara? Biste li to učinili? Da ste Eminem, a bila je to 92. dodjela nagrada Akademije, bi.

Zaboravite kemiju između Diane Keaton i Keanu Reevesa. Zaboravite kako su Maya Rudolph i Kristen Wiig bili krajnje šarmantni pri dodjeli nagrada. Zaboravite sve to, zato što je glavni moment ovogodišnjeg Oscara (osim Parasite koji je osvojio Oscara za najbolji film) iznenadna, ne najavljena i potpuno ne očekivana izvedba Eminema.

Reper je isporučio iznenađujuće izdanje “Lose Yourself,” nakon montaže koja je proslavila kako glazba može poboljšati kinematografsko iskustvo. Nakon brojnih vijesti o tome kako su filmovi koristili popularnu glazbu – “Eye of the Tiger” za Rocky, “Fight The Power” za Do The Right Thing, praktički svaki film Johna Hughesa – montaža je prikazala trenutak iz filma “8 Mile.” Dok su gledatelji Dolby teatra (i oni kod kuće) gledali, uvodni ritmovi pjesme “Lose Yourself” su počeli svirati.

https://youtu.be/a5DTEH38KmQ

I da, van je izašao Eminem. Bilo je to najveće iznenađenje jer je bilo tako neočekivano. A ipak, usprkos šoku, svi su bili u tome. Glave su se pomicale uz Eminemovu potpisnu pjesmu, a na kraju su mu svi dali ovacije. Bila je to druga ovacija ove noći, koja je slijedila nakon epskog otvaranja Janelle Monae.

Čudno je da, iako je “Loses Yourself” osvojio Oscara, Eminem nije izveo pjesmu tijekom godine za koju je nominiran. 2003. godine osvojio je Oscara za najbolju originalnu pjesmu na 75. dodjeli nagrada Akademije. Bio je to prvi hip hop umjetnik koji je osvojio Oscara. Eminem je slavno preskočio ceremoniju. On nije izveo pjesmu na nastupu, a nije bio ni prisutan kada je pobijedio “Lose Yourself.” Njegov suautor Luis Resto bio je taj koji je prihvatio nagradu. Eminem se tome obratio tvitom. “Gle, ako ste imali još jedan put, još jednu priliku … Hvala vam što ste me primili @TheAcademy. Oprosti, trebalo mi je 18 godina da dođem ovdje.” Tehnički gledano, 17, ali tko broji?

Sada to napokon može skinuti sa svoje liste ne ispunjenih stvari. Čini se da kad bi ga netko pitao, “da ste imali jednu priliku svirati na Oscarima, biste li je iskoristili?”, a on je konačno odgovorio: “Da.”

Similar Posts