10 Najboljih spin-off serija

10 Najboljih spin-off serija

Bilo je toliko likova koji su imali svoje spin-off serije, ali koji od njih su mogli samostalno stajati?

Hit serije uspijevaju toliko dobro da mreže često odluče stvoriti veću bazu obožavatelja razvijajući spin-off serije. Omogućuje novi niz linija priča i mogućnosti. Većina soin-offova stvorena je pomoću popularnog lika iz originalne serije. Ako je lik postao neizmjerno popularan među obožavateljima, vjerojatno će izdvojena emisija generirati gledateljstvo željno gledanja.

Kad je riječ o dramskim serijama, postoji mnogo izdvojenih emisija kojima se možete prepustiti. Neki čak postaju popularniji od izvornih serija. Postoji više likova za istražiti, više scenarija, a to bi čak moglo dovesti do budućih crossovera.

10. Major Crimes (2012.-2018.): 7.7

10 Najboljih spin-off serija

Major Crimes bila je kriminalistička drama smještena u isti policijski odjel kao i hit emisija The Closer iz 2005. godine. Izdvajanje je počelo tamo gdje je originalna emisija završila odlaskom zamjenika šefa Johnsona iz tima. Morajući popuniti ulogu, kapetan Sharon Raydor (Mary McDonnell) preuzima dužnost šefa Odjela za velike zločine.

Njena nova uloga ne dolazi lako jer joj ljudi u novom timu ne vjeruju i već je u vrućim vodama za nova pravila nametnuta u Odjelu za istragu snaga. Ako su obožavatelji originalne serije željeli vidjeti što će se dogoditi ako Johnson ode, odgovor su dobili spin-offom.

9. The Flash (2014-): 7.7

10 Najboljih spin-off serija

Ljubitelji televizije i stripa znaju da je The CW prilično dobro obavio posao oživljavajući likove DC stripa na malim ekranima. Njihova prva odskočna daska bila je s uspješnom serijom Arrow baziranom na Oliveru Queenu (Stephen Amell). Serija je postigla neizmjeran uspjeh i otvorila vrata za Arrowverse.

Prva spin-off serija rođena iz serije bila je The Flash s Barryjem Allenom (Grant Gustin). Barry Allen prvi se put pojavio u drugoj sezoni Arrowa u svom svakodnevnom poslu forenzičara. Potom se nekoliko puta pojavio prije nego što je objavljeno da će speedster dobiti vlastiti show koji će ispričati njegovu priču. Danas The Flash bilježi i veći uspjeh od Arrowa.

8. NCIS (2003): 7,8

10 Najboljih spin-off serija

NCIS je zajedno s Law & Order jedna od onih emisija iz franšize koja je učinila stvari kako treba kad je u pitanju vrijedna tv formula. No prije nego što je NCIS krenuo na svoj način, bila je to zapravo izdvojena serija iz hit emisije JAG 2003. Neki od naslovnih likova predstavljeni su u dvije epizode emisije, kao i njezin koncept.

Slično kao i JAG, NCIS ima sjedište u mornarici i umjesto toga usredotočuje se na izmišljeni tim specijalnih agenata iz pomorske kriminalističke istražne službe. Njihov jedini posao je istražiti prljavu igru ​​i ubojstva u vezi s mornaricom. Emisija je bila toliko uspješna da je rodila više spin-off serija poput NCIS: Los Angeles i NCIS: New Orleans.

7. Angel (1999.-2004.): 7.9

10 Najboljih spin-off serija

Ne može se poreći da je dio razloga zašto je obožavatelje privukla Buffy The Vampire Slayer bio zakovni ljubavni trokut. Obožavatelji su slijedili Buffy (Sarah Michelle Gellar) i Angela (David Boreanaz) koji su tijekom cijele serije nekoliko puta dotakli dno. Angel je postao voljeni lik.

Stoga je to bila prilika da mu prirede vlastiti spin-off show pod nazivom Angel. Nakon što je shvatio da je njegova veza s Buffy osuđena na propast, seli se u Los Angels i radi kao privatni detektiv. Njegov moto je “pomagati bespomoćnima”, istovremeno se baveći nadnaravnim pojavama i prijetnjom demona na ljudski svijet. Emisija je također vratila neke poznate likove poput Cordelije (Charisma Carpenter).

6. Law & Order: SVU (1999): 8

10 Najboljih spin-off serija

Law & Order: SVU je serija kojoj je teško pronaći razlog da ne gledate kad je na televiziji. Emisija nije nužno označena kao spin-off, jer je dio franšize Zakon i red. No tijekom cijele serije publika će vidjeti da se svako malo pojavljuje više likova iz originalne serije.

Emisija je nastala kao drugi dio nakon uspjeha prvog. U ovoj seriji fokusira se na još jedan odjel NYPD-a, Posebn odjel za žrtve. Emisija je poznata po labavom zasnivanju epizoda na stvarnim zločinima, kao i po svojoj glavnoj zvijezdi, Mariski Hargitay kao detektivki Benson, koja je najdugovječnija glumica jednoj ulozi ikad s obzirom da tu ulogu igra već 21 sezonu, a potvrđeno je da će biti i još najmanje tri.

5. Chicago P.D. (2014): 8.1

10 Najboljih spin-off serija

Chicago P.D. je još jedna kriminalistička dramska emisija koja je dobila hvaljenje kritičara i veliku bazu obožavatelja. To je spin-off drugog djela Dicka Wolfa, Chicago Fire. Dok se Chicago Fire vrtio oko života vatrogasaca, Chicago P.D. usredotočuje se na 21. distrikt zajedno sa svojim policajcima i obavještajnom jedinicom.

Jedan od glavnih likova, detektiv Voight (Jason Beghe) prvi je put predstavljen u Chicago Fireu kao prljavi policajac. Sve se serije Dicka Wolfa na neki način presijecaju i uspoređuju tijekom emisija. Lakše je reći da svi oni postoje u istom svemiru. Detektivi iz emisije pojavili su se i u SVU-u kako bi pomogli srušiti zloglasnog serijskog ubojicu.

4. The Originals (2013.-2018.): 8.2

10 Najboljih spin-off serija

Kada je riječ o nadnaravnom žanru, The Vampire Diaries pogodili su to što su jedna od najboljih nastalih serija koja se svidjela fenomenu vampira, vještica i vukodlaka. Nakon uspjeha serije, ukazala se prilika da se priča nastavi kroz drugu perspektivu.

U originalnoj emisiji obožavatelji su glavom padali zbog antagonista Klausa Mikalesona (Joseph Morgan). Počeo je kao glavni negativac emisije, ali na kraju je imao obožavatelje koji se brinu za njega. Originals slijedi Klausa dok se vraća u New Orleans kako bi obnovio svoju moć i rasipao planove njegove smrti uz pomoć svoje obitelji. Čak je postojala još jedna spin-off emisija pod naslovom Legacies.

3. The Good Fight (2017.): 8.3

10 Najboljih spin-off serija

The Good Fight dvostruki je udarac, jer je to spin-off, kao i nastavak političke drame,The Good Wife. Ali ovaj put, serija se usredotočuje na jednog od glavnih likova iz originala. Diane Lockhart (Christine Baranski) doseže dno kada izgubi posao i većinu svog bogatstva u Ponzijevoj shemi.

Kako bi pokušali oporaviti njezin život, kao i kumstvo, pridružuju se Lucci Quinn (Cush Jumbo) u jednoj od odvjetničkih tvrtki u Chicagu. Slično kao i roditeljska serija, ova je serija puna drame za podizanje obrva jer se bavi političkim i društvenim komentarima.

2. Boston Legal (2004.-2008.): 8.4

10 Najboljih spin-off serija

The Practice je bila pravna drama koje bi se mnogi sjetili da su vidjeli epizodu ili dvije kad je prvi put debitirala 1997. Emisija je na neki način oduševila obožavatelje jer se usredotočila na partnere i udružila s odvjetničkom tvrtkom i dramom koja je uz nju povezana. Osvojila je čak dva Emmyja.

Izdvojeni show, Boston Legal slijedio je istu ideju i usredotočio se na bivšeg lika, Alana Shorea (James Spader). Shore sada radi odvjetničko društvo s modrim čipovima koje poštuju u cijeloj zemlji, zajedno s partnerom osnivačem i njegovim prijateljem Dennyjem Crameom (Wiliam Shatner).

1. Better Call Saul (2015): 8.7

10 Najboljih spin-off serija

Kreatori Breaking Bada već su radili na razvijanju spin-off emisije koristeći neke od svojih popularnih likova i priča. Konkretno lik Saula Goodmana. Također, poznat pod pravim imenom Jimmy McGill (Bob Odenkirk). Serija prati Saula dok okreće novi list od bivšeg umjetnika i odvjetnika do odvjetnika za kaznenu zaštitu.

Better Call Saul gradi priču o liku i njegove vlastite borbe jer je u financijskom rasulu, ali čini se da njegova praksa ne odmiče od kriminala. Serija dovodi likove poput umirovljenog policajca Mikea Ehrmantrauta (Jonathan Banks), pa čak i Kim Wexler (Rhea Seehorn). Njegov romantični interes i bivši kolega. Emisija je dobila kritičko priznanje zbog scenarija i usmjeravanja likova.

Similar Posts