10 Najboljih filmova Patrick Stewart

10 Najboljih filmova Patrick Stewart

5. A Christmas Carol (1999)

A Christmas Carol (1999)

Žanr: Drama, fantazija

Redatelj: David Hugh Jones

Glumci: Patrick Stewart, Richard E. Grant, Joel Grey

Radnja ukratko: Scrooge (Patrick Stewart) škrti je poslovni čovjek koji prezire Božić i zamjera svojem najboljem zaposleniku Bobu Cratchitu (Richard E. Grant) jer mu mora dati slobodno za blagdane. Na Badnjak ga posjećuje duh njegova umrlog prijatelja i partnera Jacob Marley, koji je u zagrobnom životu uvidio da je griješio za života. Scroogea uz Marleyjevu pomoću posjećuju duhovi Božića prošlih, sadašnjih i budućih u nadi da će mu pokazati koliko je važno prigrliti radost blagdana.

4. Hamlet (2009)

Hamlet (2009)

Žanr: Drama

Redatelj: Gregory Doran

Glumci: David Tennant, Patrick Stewart, Penny Downie

Radnja ukratko: Moderni pogled na Shakespeareovog Hamleta. Princ Danske traži osvetu, nakon što je njegov otac ubijen, a njegova majka se oženi za ubojicu.

3. Excalibur (1981)

Netflix naručio TV seriju od scenarista 'Dark Knight Returns' Frank Millera! - Svijet filma

Žanr: Avantura, drama, fantazija

Redatelj: John Boorman

Glumci: Nigel Terry, Helen Mirren, Nicholas Clay, Patrick Stewart

Radnja ukratko: Čarobnjak Merlin pomaže Arthur Pendragonu ujediniti Britone okolo Okruglog Stola Camelota, čak i kada se mračne sile udružuju kako bi ih uništile.

2. X-Men filmska franšiza

x-men

Žanr: Akacija, avantura, sci-fi, superhero

Glumio je lik Professor Charles Xavier u 7 igranih filmova (X-Men, X2, X-Men: The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine, The Wolverine, X-Men: Days of Future Past i Logan).

1. Star Trek franšiza

Star Trek: The Next Generation

Žanr: Akacija, avantura, sci-fi, misterija

Glumio je u seriji Star Trek: The Next Generation od 1987. do 1994. godine. Uz to, glumio je u četiri Star Trek filma  Star Trek Generations (1994), Star Trek: First Contact (1996), Star Trek: Insurrection (1998) i Star Trek: Nemesis (2002). Također je glumio i u Star Trek: Deep Space Nine pilot epizodi “Emissary”.

Similar Posts