10 FILMOVA ZA CIJELU OBITELJ NA HBO GO-U

10 FILMOVA ZA CIJELU OBITELJ NA HBO GO-U

Bilo da su u pitanju bezvremenske bajke koje roditelji pamte iz djetinjstva i danas prenose svojoj djeci ili potpuno nove priče koje su očarale mlađe generacije, uvijek smo u potrazi za dobrim filmovima u kojima podjednako mogu uživati svi članovi obitelji. Predstavljamo vam 10 naslova dostupnih na HBO GOu koji su savršen izbor za obiteljsku filmsku večer:

LEGO FILM (The Lego movie)

Prvi dugometražni Lego film prati Emmeta, običnu, poslušnu, savršeno prosječnu Lego minifiguricu, kojeg greškom identificiraju kao najčudesniju osobu (Glavnoga Graditelja) i ključ za spas svijeta. Unovačen je u družinu stranaca, među kojima je stari mistik i Lego Batman, na epskoj misiji čiji je cilj spriječiti zlog tiranina da zalijepi svemir te ide putovanje za koje je Emmett beznadno i urnebesno nespreman. Sada je sudbina svijeta u njegovim majušnim žutim rukama. Uključivši neke od najpopularnijih figurica iz Lego svijeta i predstavivši nekoliko novih likova, „Lego film“ poziva fanove da dožive jedinstven Lego svijet kakav nikad dosad nisu vidjeli. Pripremite se za… Najbolje sastavljen film na svijetu!

LEGO FILM 2 (The Lego movie 2: The second part)

Prošlo je pet godina otkako je sve bilo sjajno i građani su sada suočeni s golemom novom prijetnjom: Lego Duplo, osvajači iz svemira koji uništavaju sve, brže nego što se može obnoviti. Bitka za poraz osvajača i vraćanje sklada u Lego svemir odvest će Emmeta, Lucy, Batmana i njihove prijatelje u dalek, neistražen svijet, uključujući galaktiku ispunjenu fantastičnim planetima, čudnim likovima i zaraznim novim pjesmama. Testirat će njihovu hrabrost, kreativnost i vještine građevinskih majstora te otkriti koliko su zaista posebni.

ČUDESNI PARK (Wonder park)

Junakinja ove priče je maštovita djevojčica June koja dolazi do nevjerojatnog otkrića – zabavni park njezinih snova je postao stvaran. Pun je najluđih vožnji na svijetu kojima upravljaju zabavne životinje, i uzbuđenje u zabavnom parku nikada ne prestaje. Ali kad se dogodi nevolja, June i njezin osobenjački tim životinjskih prijatelja započinju nezaboravno putovanje kako bi spasili park. Uz neprestanu akciju i urnebesan smijeh, „Čudesni park“ je vožnja je koju će voljeti cijela obitelj i koja će vas podsjetiti na to da nikada ne smijemo zaboraviti svoj čudesni park, čak i kad odrastemo.

PRIČA O DUPINU (Dolphin tale)

Inspiriran čudesnom istinitom pričom, „Priča o dupinu“ obiteljski je film o Winter, mladoj ženki dupina koja je izgubila rep u zamci za rakove, i Sawyeru, introvertiranom 11-godišnjaku koji se s njome sprijatelji. Kada prvi put susretne spašenog dupina u akvariju Clearwater Marine, rehabilitacijskom centru gdje ona živi, Sawyer (Nathan Gamble) podigne svoje prijatelje i obitelj na noge kako bi spasili Winter i uvjerili pionirskog liječnika (kojeg glumi oskarovac Morgan Freeman) da stvori jedinstvenu protezu koja bi dupinu vratila sposobnost da pliva. U ovoj inspirativnoj obiteljskoj drami Harry Connick Jr. glumi morskog biologa koji je spasio dupina, dok Ashley Judd glumi dječakovu majku.

DUMBO (Dumbo (1941 & 2019))

Opredijelite li se za Disneyjev animirani klasik iz 1941. ili igranu verziju u režiji vizionarskog redatelja Tima Burtona, uživati ćete u nezaboravnoj priči u kojoj se slave različitosti, cijeni obitelj, a snovi lete. U Burtonovoj verziji ove avanture, vlasnik cirkusa Max Medici unovači bivšu zvijezdu Holta Farriera i njegovu djecu da se brinu o mladunčetu slona čije ga prevelike uši čine predmetom ismijavanja u cirkusu koji ionako već ima teškoća. Ali kada otkriju da Dumbo može letjeti, cirkus doživljava nevjerojatan povratak privukavši uvjerljivog poduzetnika V. A. Vandeverea koji regrutira osebujnog slonića za svoj najnoviji, veličanstveni zabavni park, Dreamland. Dumbo se uzdiže u nove visine, zajedno sa šarmantnom i spektakularnom zračnom akrobatkinjom Colette Marchant – sve dok Holt ne sazna da je ispod te sjajne glazure Dreamland pun mračnih tajni.

PRIČE ZA LAKU NOĆ (Bedtime stories)

U ovoj komediji Adam Sandler glumi Skeetera Bronsona koji čuva djecu svoje sestre, te njegova mašta podivlja dok izmišlja složene priče za laku noć – uvijek dodjeljujući sebi ulogu junaka. Očarana, djeca dodaju svoje ideje ovim bajkama o junaštvima i viteštvu. Tada se dogodi… magija. Noćne fantazije postaju Skeeterova java, odvodeći ga u stvarnu pustolovinu u potrazi za vlastitim sretnim krajem.

IZBAVITELJI (The Incredibles)

Od Oscarom nagrađenih tvoraca „Priče o igračkama“, „Čudovišta iz ormara“ i „U potrazi za Nemom“ dolazi priča o američkoj obitelji koja dugometražni animirani film odvodi u područje drame i još nikad viđenog dizajna. Film „Izbavitelji“ prati pustolovine obitelji bivših superjunaka koji ponovno otkrivaju svoje moći jedni u drugima. Nekoć jedan od vodećih svjetskih maskiranih boraca protiv kriminala Bob Parr (g. Izbavitelj) svaki se dan borio protiv zla i spašavao živote. Ali petnaest godina poslije on i njegova supruga Helen (poznata bivša superjunakinja) prisiljeni su uzeti civilne identitete i povući se u predgrađe. Danas žive kao obični smrtnici i vode preobičan život sa svojom djecom koja se posebno trude izgledati „normalno“. Kao zaposlenik osiguravajućeg društva, jedina stvar protiv koje se Bob bori ovih dana su dosada i sve veći trbuh. Željan akcije, bivši superjunak dobije priliku kada ga misteriozni sugovornik pozove na udaljeni otok gdje dobiva tajni zadatak.

ZAČARANA (Enchanted)

Prekrasnu princezu Giselle (Amy Adams) zločesta je kraljica (Susan Sarandon) protjerala iz njezine magične, vedre i glazbom okupane zemlje, pa se ova nađe na okrutnim ulicama stvarnog i suvremenog Manhattana. Šokirana ovom čudnom novom okolinom koja ne funkcionira po “živjeli su sretno do kraja života” načelu, Giselle je sad prepuštena kaotičnom svijetu kojem očajnički treba čarolija. No, kad se Giselle zaljubi u šarmantnog i nesavršenog odvjetnika za rastave braka (Patrick Dempsey), koji joj je priskočio u pomoć – iako je već obećana savršenom princu iz bajke (James Marsden) kod kuće – počinje se pitati: može li bajkoviti pogled na ljubav preživjeti u stvarnom svijetu?

HERAKLO (Hercules)

Nevjerojatna odiseja zabave, mašte i avanture odvija se u urnebesnom hit-filmu „Heraklo“. Preuzet od bogova kao novorođenče i posvojen na zemlji, Heraklo postaje nespretan tinejdžerski stup snage. Pokušavajući se uklopiti, otkriva da je njegov otac Zeus, a dom gora Olimp – ako uspije od „nule“ postati pravi junak! Heraklo se udružuje s prijateljem iz djetinjstva Pegazom, letećim pastuhom, i Philom – živahnim osobnim trenerom – za tu misiju. Ali zadatak nije lak jer se mora boriti s grčkom ljepoticom Meg i komičnom usijanom glavom po imenu Had. Uz pomoć Boli i Panike, Had planira zavladati svemirom, a na putu mu stoji samo Heraklo!

ALADIN (Aladdin (1992 & 2019))

Kao i u slučaju „Dumba“, na HBO GO-u je dostupna originalna animirana verzija „Aladina“, kao i igrani film u režiji Guya Ritchieja, koji predstavlja uzbudljivu priču o šarmantnom uličaru Aladinu, odvažnoj princezi Jasmine i duhu iz svjetiljke koji je možda ključ njihove budućnosti. Glumačku postavu čine mnoge zvijezde, uključujući Willa Smitha kao duha iz svjetiljke većeg od života, Menu Massouda kao domišljatog lupeža Aladina te Naomi Scott kao Jasmine, lijepu i odvažnu princezu Agrabe.

Similar Posts