'Wicked' dobio novi datum izlaska

‘Wicked’ dobio novi datum izlaska

Ekranizacija poznatog, Broadwayskog, kazališnog mjuzikla Wicked dobila je novi datum izlaska – 22. prosinac 2021.

Još 2016., Universal je najavio filmsku ekranizaciju poznatog mjuzikla koji je ispričao poznatu bajku L. Frank Bauma, The Wizard of Oz, ali ovaj put iz perspektive dviju vještica iz čarobne zemlje Oz – Glinde, Dobre Vještice, i Elphabe, Zle Vještice sa Zapada. Universal je prvotni datum izlaska postavio na Božić 2019., ali prošle godine smo saznali da, iako će se film sto posto snimiti, sigurno neće izaći ove godine.

Nakon što smo nekoliko mjeseci visili u zraku, ne znajući novi datum izlaska, danas je najavljen novi datum, i to, moram reći, izuzetno hrabri datum izlaska jer na Božić 2021. možemo očekivati i blockbuster Avatar 3, trenutno nepoznati Disney live-action film te još jedan nepoznati, Warner Bros. animirani film. Na Božić 2021. stvarno možemo očekivati gladijatorsku borbu za premoć na box-officeu.

Stephen Schwartz, autor mjuzikla, zajedno sa Winnie Holzman piše scenarij za film, a kao redatelj je najavljen Stephen Daldry.

'Wicked' dobio novi datum izlaska
Idina Menzel kao Elphaba, Zla Vještica Zapada, Broadway

Inače, mjuzikl Wicked je prvi put, probno, prikazan u svibnju 2003. u San Franciscu, a svoju premijeru na Broadwayu je imao na Noć Vještica iste godine, a u 15 godina svog postojanja je sveukupno utržio 1.3 milijardi dolara. U originalnoj postavi na Broadwayu, u glavnim ulogama su se našle Idina Menzel (glas Else iz Frozena) kao Zla Vještica Zapada i Kristin Chenoweth kao Glinda.

Trenutno nema informacija tko bi mogao biti dio glumačke postave, ali osobno smatram da će casting za producente biti izuzetno izazovan, pogotovo za ulogu Zle Vještice jer još uvijek se dobro sjećamo nevjerojatnog performansa Margaret Hamilton iz klasika The Wizard of Oz iz davne 1939. Postojale su neke glasine da bi Idina Menzel voljela glumiti i u filmskoj ekranizaciji, iako bi se to moglo pokazati odličnim izborom, te glasine su na vrlo tankom ledu.

Similar Posts