Serija 'Law & Order: SVU' obnovljena za sljedeću sezonu i time ušla u povijest

Serija ‘Law & Order: SVU’ obnovljena za sljedeću sezonu i time ušla u povijest

NBC serija Law & Order: Special Victims Unit, poznata i kao Zakon i Red: Odjel za žrtve, danas je službeno odobrena za sljedeću TV sezonu.

Od jeseni ove godine započinje 21. sezona, čime je ova serija postala najdugovječnija igrana serija u američkoj TV povijesti. Ovime je prestigla svoju srodnu seriju, Law & Order koja je 2010. završila nakon 20 sezona, te CBS serija Gunsmoke koja je također brojala 20 sezona koje su se emitirale između 1955. i 1975. Serija The Simpsons je još uvijek najdugovječnija serija uopće sa 30 sezona, a najavljene su još dvije. The Simpsons trenutno broji 657 epizoda.

Glavna glumica i izvršna producentica Mariska Hargitay će također nastaviti svoj put kao poručnica Olivia Benson, koja je u seriji od početka, što ju također čini najdugovječnijim ženskim karakterom u jednoj igranoj TV seriji. Mariska je zahvaljujući ulozi popularne Liv bila čak osam puta nominirana za Emmya, a jednog je i osvojila 2006. godine. Osim Emmya, 2005. godine je osvojila i Zlatni Globus za istu ulogu, a četiri godine kasnije je bila nominirana za istu nagradu.

Serija 'Law & Order: SVU' obnovljena za sljedeću sezonu i time ušla u povijest

Serija SVU je svoju premijeru imala u jesen 1999. i do danas su izašle 452 epizode. NBC je najavio 21. sezonu serije, ali to ne znači da će ta sezona biti i zadnja, iako će kreatoru i izvršnom producentu serije Dick Wolfu u lipnju iduće godine isteći dugoročni ugovor za Universal TV-om. Mariska je u lipnju prošle godine izjavila da je spremna biti u seriji i 25 godina ukoliko scenaristi nastave kvalitetnim radom.

Osim Mariske, u seriji glume Ice T, koji je u seriji od druge sezone, te Kelli Giddish, Peter Scanavino i Philip Winchester.

TV serijal Law & Order sastoji se od originalne serije te spin-offova SVU, Criminal Intent, Trial by Jury i Law & Order: LA koje sveukupno broje preko 1100 snimljenih epizoda.

Uz SVU, NBC je za sezonu 2019-20 najavio i nastavke serija The Blacklist, New Amsterdam, Brooklyn Nine-Nine, The Good Place, Superstore i Will & Grace. Sudbine ostalih serija koje se trenutno prikazuju ćemo saznati tijekom prve polovice svibnja ove godine.

Druge je zanimalo i ovo...