Recenzija: True Detective – Sezona 3

Pogledali smo treću sezonu, odlične HBO krimi, misterija, drama serije, True Detective. Našu recenziju treće sezone serije True Detective pročitajte u članku. 

Datum izlaska treće sezone serije True Detective:

14. siječanj 2019

Žanr serije:

Krimi, drama, misterija

Kreator:

Nic Pizzolatto

Glumci:

Mahershala Ali, Ray Fisher, Lonnie Chavis, Carmen Ejogo

Radnja ukratko:

Antologijska serija u kojoj policijske istrage otkrivaju osobne i profesionalne tajne onih koji su uključeni, kako unutar tako i izvan zakona.

True Detective je Američka antologijska krimi drama serija, kreatora i scenarista Nic Pizzolatto. Serija ide na kablovskoj mreži HBO. Svaka sezona serije je strukturirana kao različita, samostalna priča, koja zapošljava nove glumce i prati različite likove i mjesta.

Prošlo je više od dvije godine od zadnje epizode Nic Pizzolattove HBO serije True Detective i većinom se činilo da do treće sezone, nažalost, neće ni doći. Na sreću, HBO se ipak odlučio produžiti ovu vrhunsku seriju i u njezinoj trećoj sezoni.

U prvoj sezoni serije True Detective glumili su Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts i Tory Kittles, odvijala se u Louisiana i pratila je dvojicu Louisiana State Police detektiva za ubojstva njihov lov na serijskog ubojicu kroz period od 17 godina.

U drugoj sezoni glumili su Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly i Vince Vaughn, smještena je u Kaliforniji i fokusira se na tri detektiva iz tri različita policijska odjeljenja i kriminalnog biznismena, dok istražuju serije kriminala za koje sumnjaju da su povezane s ubojstvom korumpiranog političara.

Fokus ove nove, treće sezone je na jezivom ubojstvu koje se odigralo u srcu Ozark planina i misteriji koja tijekom godina postaje sve dublja, odvijajući se u tri odvojena vremenska perioda. Zvijezda nove sezone je Mahershala Ali, koji je prošle godine dobio Oscara za ulogu u filmu „Mjesečina“ (Moonlight). Tumači Wayna Hayesa, detektiva iz sjeverozapadnog Arkansasa. Njemu se pridružuju Carmen Ejogo i Stephen Dorff.

Recenzija: True Detective - Sezona 3

Prije nego uđem u dublju analizu, odmah vam mogu reći da je treća sezona dobra, samo ne dobra koliko je to bila prva sezona i možda nešto bolja od druge (definitivno drugačija). Serija se odvija kroz tri vremenska razdoblja, a redatelj Jeremy Saulnier je uspio stvoriti hipnotičnu atmosferu koja se ponekada čini nestvarnom i nadzemaljskom. Ono što ju najviše čini takvom je jedan novi, vrlo interesantan dodatak seriji. Jedno od ta tri vremenska razdoblja kroz koja se serija odvija je ono u kojem nas lik, ostarjeli detektiv Hayesa, vodi kroz slučaj iz svog sjećanja, koje je konfuzno i nepotpuno uzrokovano Alzheimerovom bolesti. Upravo taj detalj je ono što ovoj sezoni daje možda i najzanimljiviji detalj, jer njegovi pogledi na slučaj su poprilično konfuzni, baš kao i njegov um. Nemojte se bojati da će biti teško pratiti o kojem se razdoblju radi, jer odjele za kostime odlično radi, tako da raznim perikama i šminkom uspijeva stvoriti dovoljno razlike između vremenskih razdoblja kako ne bi ostali zbunjeni.

I dok je Mahershala Ali bio odličan u svojim ulogama, misterija oko njega i nije toliko. Uz to, True Detective serija se do sada oslanjala na minimalno dva glavna lika, dok se ovdje definitivno sve okreće oko lika Alia, detektiva Wayne Hayesa. Serija se veliki dio vremena vrti oko Wayneovih unutarnjih borbi. U prvom vremenskom razdoblju je to rasizam i rat, u posljednjem je to gotovo u cijelosti život kojeg se ne može sjetiti, dok je u sredini borba sa sustavom koji pokušava izbjeći pravdu. Drugi likovi nisu loši, kao ni glumci koji ih glume, ali su toliko u drugom planu da nisu ni pretjerano vrijedni spomena. Ono što je u prvoj sezoni uz glumce bila glavna stvar je odlična priča i ta psihološka misterija i atmosfera koja nas je okruživala. U ovoj je odličan glumac i dobra atmosfera, ali misterija je znatno slabija, nekako jednodimenzionalna i gotovo u drugom planu, iza razvoja lika Hayesa.

Sve u svemu, još jedna dobra sezona Pravog Detektiva, ali i dalje ne može parirati s fantastičnom prvom sezonom ove serije. Iskreno baš me zanima kako će biti prihvaćena od gledatelja i hoće li doći do četvrte sezone.

Premijera treće sezone bit će 14. siječnja u 20.00h na HBO kanalu, kada će biti prikazane prve dvije epizode, koje će istog dana biti dostupne putem HBO GO usluge. Nakon toga će po jedna nova epizoda biti emitirana svakog ponedjeljka u 20.00h, a istog dana će po jedna nova epizoda dolaziti u HBO GO ponudu.

Trailer treće sezone serije True Detective

https://youtu.be/AtPDT3_9Sf0

Similar Posts