Trailer: The Old Guard (2020)

Recenzija: The Old Guard (2020)

Pogledali smo novi Netflixov superherojski film fantazije s Charlize Theron u glavnoj ulozi, Old Guard. Našu recenziju filma Old Guard pročitajte u članku.

Žanr:

Akcija, fantazija, superhero

Redatelj:

Gina Prince-Bythewood

Scenarist:

Leandro Fernandez, Greg Rucka

Glumci:

Charlize Theron, Chiwetel Ejiofor, Harry Melling

Radnje ukratko:

Prikriveni tim besmrtnih plaćenika iznenada je izložen i sada se moraju boriti kako bi zadržali svoj identitet u tajnosti, baš u trenutku kada je neočekivano otkriven novi član.

Recenzija: The Old Guard (2020)

Netflixov The Old Guard pripovijeda o tajnoj grupi od četiri besmrtna plaćenika – s naglaskom na “Old”. Neki su živjeli stoljećima, dok je vođa grupe, apatična i razočarana Andy (Charlize Theron) toliko drevna da se ne može ni sjetiti koliko je bila živa.

To je intrigantna pretpostavka i omogućava obilje fascinantnih djela s likom dok učimo o jedinstvenim traumama koje se mogu razviti nakon što proživimo malo previše života. No, iako je Old Guard uglavnom dobar, nekoliko nedostataka sprečava ga da u potpunosti iskoristi svoj potencijal.

Film – temeljen na The Old Guard stripovskoj seriji Grega Rucke i Leandra Fernándeza, sa scenarijem od Rucke – započinje kada militarizirana farmaceutska kompanija sazna tajnu grupe i lovi ih tako da mogu unovčiti sve što im daje neprirodno dug život. U isto vrijeme, peta besmrtna osoba se pojavi i vrlo brzo postaje članom tima. Negativac se ne čini previše upečatljiv, pa pravi izvor sukoba postaje egzistencijalna kriza koja dolazi otkrivanjem da se smrt više ne odnosi na vas.

Iako ima puno toga dobrog u The Old Guard, postoji nekoliko elemenata koji nisu tako rafinirani kao ostali.

Vizualni efekt, primjerice samozalječivanja likova od smrtonosnih rana u stilu Wolverinea izgledaju poprilično plastično i neuvjerljivo.

Glazba je možda i najgora i najiritantnija stvar ovog filma. Ne samo što je totalno promašena, nego dolazi gotovo svaki puta u krivom trenutku.

Gluma je na nivou, pogotovo Charlize Theron, koja se vidi da je glavna zvijezda ovog filma i to s pravom razlogom.

Dijelovi zapleta osjećaju se predvidivo, udaljeno i istovremeno lišeno utjecaja. Šteta što je film pravljen samo kao akcijska zabava, umjesto da se malo više posvetilo dubini priče i razvoju likova.

 

Similar Posts