Recenzija: The Boys (Sezona 2)

Recenzija: The Boys (Sezona 2)

Pogledali smo drugu sezonu akcijske superherojske serije, od kreatora Seth Rogana, koju predvodi Karl Urban, The Boys! Našu recenziju druge sezonethe bo serije The Boys pročitajte u članku.

Žanr serije:

Akcija, komedija, krimi, superhero

Kreator:

Evan Goldberg, Eric Kripke, Seth Rogen

Glumci:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid

Radnja ukratko:

Tim običnih ljudskih osvetnika krenuo je srušiti korumpirane superheroje koji zlostavljaju svoje super moći.

Trailer: The Boys (2019– )

Prva sezona Amazonove serije The Boys je bila fantastična, našu recenziju možete pročitati ovdje, pa su tako očekivanja za drugu sezonu bila vrlo visoka.

Na svu sreću, možemo reći da ni druga sezona nije razočarala, čak štoviše, uspjela je biti još i bolja od prve sezone.

Druga sezona se okreće svetom trijumviratu američke korupcije 21. stoljeća: društvenim medijima, uplašenim stanovništvom i grabežljivcima na vlasti. A nastavlja s ogorčenim bijelim muškarcima od kojih vam se diže želudac, a opet, tako ih je zabavno gledati.

Jedan od načina na koji su se “The Boys” proslavili, kada su premijerno prikazani prošlog ljeta, bio je kroz mučnu, mračnu komičnu razinu nasilja. Dovodeći u pitanje zabludnu čistoću većine ekranskih priča o superherojima, Amazonov TV-MA serija čvrsto se spustila u groznu “stvarnost” kako bi mogao izgledati život sa supermoćnim ljudima.

Ako bi čovjek doista mogao trčati brzinom svjetlosti, ne bi li na kraju naletio na prolaznika? A kada na vas naleti brzina svjetlosti, ne biste li jednostavno … eksplodirali?

Možda ne, ali “The Boys” su se pametno oslanjali na unaprijed utvrđena očekivanja publike kako bi ih dijabolički poduprli.

Sezona 2 nastavlja s takvim visoko efektivnim praksama s vrlo krvavim i slikovitim scenama.

U trenutku kada se završi svih osam epizoda, previše je jezivih ozljeda, smrtnih slučajeva i otvorenih masakra za pamćenje. Osvrćući se prema svojim bilješkama, zapanjen sam koliko nezaboravnih brutalnih trenutaka sam već zaboravio kako bih stvorio mjesta za najživlje krvoproliće.

Stvari se odvijaju s novim šefom Vought Internationala, Stanom Edgarom (glumi ga sjajni Giancarlo Esposito), koji pokušava zaraditi najviše novca od svoje iskvarene super zvijezde.

Homelander (Antony Starr, pruža još jedan nezaboravan prikaz lika) ukrao je cijenjeni lijek njegove tvrtke, spoj V, i dao ga međunarodnim teroristima kako bi se stavio na čelo američke vojske. Super-teroristi zahtijevaju superheroje da ih zaustave, zar ne? To ima smisla, a iako Stan rado unovčava skupi obrambeni ugovor, zabrinut je što bi svijet mogao učiniti s njegovim receptom za pravljenje supermena.

U međuvremenu, Billy Butcher (Karl Urban) optužen je za ubojstvo starog šefa Homelandera, Madelyn Stillwell (Elisabeth Shue), te se i dalje skriva, čak i od vlastitog tima.

Hughie (Jack Quaid) skriven je u improviziranom skrovištu s ostatkom Boysa, uključujući Mother’s Milk (Laz Alonso), Frenchie (Tomer Capon) i Kimiko (Karen Fukuhara), koja je unatoč svojim super moćima ipak pozvana u tim.

Hughie još uvijek slini oko Annie (Erin Moriarty), ali jedini način na koji se njih dvije mogu vidjeti je kad pobjegne budnom oku Homelandera, napusti svoj dom sa Sedmoricom u Vought Toweru i uđe u podzemnu željeznicu na nekoliko kratkih intimnih susreta.

Tu je i novi lik, Stormfront, koju glumi odlična Aya Cash, te koja vrlo brzo postane opasan kandidat za vođu Sedmorice koju u tom trenutku drži Homelander. Sa svim pritiscima na njegov ego, ne možemo znati kako će ta zvijer eksplodirati i puknuti, ili možemo li?

Tijekom osam epizoda, “The Boys” nudi mnoštvo iznenađenja. Neki dolaze kroz neočekivana  krvoprolića, dok su drugi ukorijenjeni u dobro orkestriranim zapletima.

Druga sezona serije pruža obožavateljima obilje zabavnih vrijednosti, kao i dovoljno za razmišljanje tijekom čekanja do treće sezone; ako ste mislili da je 1. sezona dobro odradila posao tako što je Homelanderovu netaknutu crvenu, bijelo i plavu sliku izvrnula u veliki nered koji više odgovara našoj trenutnoj administraciji, samo pričekajte dok ne vidite što će predstaviti ove godine.

Rijetko je kojem “američkom putu” tako temeljito oduzeta povijesna nepogrešivost, a rijetko su oni koji zahtijevaju neupitnu odanost zastavi tako pravedno postavljeni na svoje mjesto.

Treba pohvaliti i odlične akcijske scene, kao i kaskadere koji su zaslužni za njihovo odrađivanje.

Performanse glumaca, kao i odlični čitati će vam se uvući pod kožu. A što je najbolje, to će biti baš u trenucima kada vam trebaju.

The Boys je obnovljen za treću sezonu i mi ju ne možemo dočekati.

Druge je zanimalo i ovo...