Recenzija: Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge (2020)

Recenzija: Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge (2020)

Pogledali smo novi R-rated animirani film Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge! Našu recenziju filma Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge pročitajte u članku.

Žanr serije:

Animacija, akcija, avantura

Redatelj:

Ethan Spaulding

Scenarist:

Jeremy Adams

Glumci:

Jennifer Carpenter, Grey Griffin, Joel McHale

Radnja ukratko:

Unatoč imenu, čini se da će ovaj R-rated animirani film pratiti dobro poznatu premisu franšize i da će se fokusirati na turnir između svijetova raznih boraca.

Recenzija: Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge (2020)

Likove koje možemo vidjeti u ovom traileru za Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge su: Scorpion, Sub-Zero, Liu Kang, Kano, Sonya Blade, Johnny Cage, Shang Tsung, Goro i drugi.

Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge prati dobro poznatu priču MK franšize i prati ju pomalo previše doslovno. Imam osjećaj da apsolutno ništa nije proširena priča koju smo upoznali kroz neke od originalnih video igara. Iako fanovi franšize zasigurno ne žele da se njihova sjećanja iz djetinjstva puno mijenjaju, ovdje su osnove MK svijeta morale biti malo proširene, da ne govorimo tek o likovima.

Likovi su doslovno ubacivani sa svih strana, dok je samo glavnih par dobilo kakve takve priče postanka, koje su, osim Scorpionove, objašnjene unutar jedne minute. I dok Scorpion je jedan od ključnih likova u svim MK igrama i filmovima, zašto su odabrali baš njega kao nekog centralnog mi nije posebno jasno, no, njegovu priču su dosta dobro obradili i ona je vjerojatno najbolji dio filma, što se priče tiče.

MK turnir je užasno kratak, baš kao i cijeli film koji se osjeća kao neka kratka epizoda serije, a ne cjeloviti film. Zapravo, turnir ne da je kratak, nego na samom turniru je održana točno jedna borba i to je to. Zaista puno premalo.

E sad, iskreno i očekivala se nekako malo slabija priča, iako, bilo je boljih od ove u nekim od brojnih igara, tako da su tu morali biti bolji.

Međutim, ono što je ovaj film fantastično prenio su te opake brutalnosti iz video igara. Kakve lude scene, pucanja kostiju, krvi, mesa i očiju na sve strane, lude borbe koje završavaju raznim unakažavanjima, ma stvarno svega ima što bi očekivali iz igara. Nevjerojatno brutalno, čak više od recimo jednako R rated Castlevania serije. Ovo je definitivno najjača snaga MK franšize, a i ovog filma.

Također su definitivno pomogli odlični vizuali, koji ni trenutka nisu razočarali. Usporene scene kidanja dijelova tijela, pucanja kostiju i mišića unutar tijela, CGI na vrhuncu.

Prava je šteta što film nije trajao barem pola sata duže, da se ta priča i likovi bolje razviju, da dobijemo pravi turnir ili barem nešto smislenije od ovoga. Likovi su upadali i ispadali sa svih strana tijekom cijelog filma, a to zaista nije imalo smisla. Neki od vrlo poznatih negativaca Mortal Kombat serijala su doslovno rješavani u minutama, za neke je to bilo baš bolno za gledati.

Glasovi koje su glumci posuđivali su bili odlični, možda me je malo razočarao Liu Kang, ostali su vrhunski odrađeni.

Scorpion’s Revenge je definitivno mogao biti bolji, ali ove brutalnosti koje je ponudio su me doslovno oduševile i možemo se samo nadati da će ih nadolazeći film zadržati, plus ponuditi bolju priču likovima i općenito serijalu. Original naravno ne treba dirati, ali mora ga se proširiti inače teško da ćemo uspjeti dobiti franšizu samo na specijalne efekte. MCU i DC su pravi prikaz toga, dugoročno i polagano građenje priče donosi plodove, građenje na brzinu jednostavno ne može donijeti uspjehe.

Similar Posts