Recenzija: Logan Lucky (2017) - Svijet filma

Recenzija: Logan Lucky (2017)

Pogledali smo novi film od redatelja Steven Soderbergh, u kojem glume Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Katie Holmes i drugi. 

Žanr filma:

Komedija, krimi, drama

Redatelj:

Steven Soderbergh

Scenarist:

Rebecca Blunt

Glumci:

Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Katie Holmes

 Logan Lucky (2017) on IMDb

Recenzija: Logan Lucky (2017)

Logan Lucky je Američki pljačka, komedija film, redatelja Steven Soderbergh, prema scenariju Rebecca Blunt. Soderbergh je došao natrag iz mirovine kako bi napravio ovaj film i sam ga izdao preko svoje izdavačke kuće Fingerprint Releasing. U filmu glumi odlična glumačka postava  Channing Tatum, Adam Driver, Riley Keough, Daniel Craig, Seth MacFarlane, Katie Holmes, Hilary Swank, Katherine Waterston i Sebastian Stan.

Priča prati nesretnu Logan obitelj koja planira opljačkati Charlotte Motor Speedway, te pokušava izbjeći hvatanje od strane FBI.

Fantastična glumačka postava, odličan redatelj su bili ono što je nagoviještalo odličan film. Očekivao sam nešto popu Ocean’s filmova, The Italian Job samo s više komedije, pa čak i nešto poput kultnih filmova Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch i sličnih, o kako sam bio u krivu. Ovaj film ne smije biti u istoj rečenici s gore navedenim filmovima.

Priča je tisuću puta viđena i izrađena na različite načine, a opet tako loše i dosadno napravljena. Gledajući film imao sam osjećaj da se apsolutno ništa ne događa. Svi likovi su toliko glupo napravljeni da je to nevjerojatno, a naravno napravili su ih da obave pljačku stoljeća. Jedan blesaviji od drugog.

Što se komedije tiče, ma nema je nigdje. Na razini starih audicija je. ‘Ja imam umjetnu ruku, pa mi ju stroj za pljačku novaca (veliki usisavač) proguta, što ćemo sada?!’ – vrhunac komedije u filmu. Totalan promašaj.

Glumci su vrhunski, ali su iskorišteni potpuno na krivi način. Ništa mi nema gore nego kada ih sve naprave polu retardiranima, pa ti sada uživaj u njima. Kao što sam rekao, da stvar bude gora, jedna sklapaju rečenice, pogotovo neki od njih, ali su sposobni obaviti pljačku koje se ne bi Pink-Panter banda posramila.

Ne dajte se zavarati dobrim redateljem i odličnom glumačkom postavom jer ovaj film je sve samo to. Možda će nekom biti bolji od ove moje ocijene, ali sam ja puno očekivao od ovog filma, upravo prevaren onim na papiru.

Similar Posts